maandag, mei 27, 2024
HomeZaterdagDerde klasseEen collectief en hard werkend Zwammerdam verslaat Soccer Boys

Een collectief en hard werkend Zwammerdam verslaat Soccer Boys

-

Derde klasse A (zaterdag) – ,,Een rare wedstrijd met een paar echte kansen voor Soccer Boys, voor ons niet één echte kans, veel duels om uit te vechten op het zwaar bespeelbare veld en uiteindelijk toch een 1-0 winst. Daardoor blijven we nog pal boven de streep van de nacompetitie staan met deze duur behaalde drie punten. Wetende dat de komende twee duels thuis tegen DoCoS en uit bij Lugdunum ongelofelijk belangrijk worden om punten te pakken”, aldus de helder analyserende Zwammerdam-verdediger Ole Jansze.

De groenwitten namen na de prachtige 0-4 zege uit bij de rode lantaarndrager Zevenhoven de negende plek in met 24 uit 17 waar de gasten Soccer Boys uit Bleiswijk aanmerkelijk hoger stonden met plaats vier en 31 uit 18. Uit was er met 2-1 verloren dus zouden de spelers van Zwammerdam zich nu al meer veilig kunnen spelen door ook revanche te nemen op die eerder geleden uitnederlaag?

Jansze: ,,Het begon wat moeizaam bij ons, zij zijn ook één van de betere ploegen in deze klasse, maar ook zij kregen niet meer dan een paar echte kansen. Wij lieten ons ook wat meer inzakken. Het was na een half uur spelen dat een schitterende vrije trap van Martijn Vink van ongeveer dertig meter door hun doelman niet goed verwerkt kon worden. De bal kwam weer hoog terug en onze centrale verdediger, Jeroen van Dorp, benutte dit buitenkansje als geen ander en kopte zo de 1-0 binnen. Mooi om te zien dat hij een soortgelijk belangrijk doelpunt ook eerder tegen Aarlanderveen maakte.”

De vraag was natuurlijk wat er in de rust verder zou worden afgesproken wetende dat drie punten in deze competitiefase ongelofelijk belangrijk zijn. ,,Er kwamen wat omzettingen bij ons waardoor we wat hoger druk gingen zetten. Soccer Boys moest daardoor meer de lange bal hanteren. Er volgden hierdoor ook meer duels en dat spelletje bevalt ons het beste. Maar er volgden in de tweede helft verder geen echt grote kansen bij beide ploegen. En zo zaten na het laatste fluitsignaal de drie punten in de knip met deze 1-0 winst”, aldus de Zwammerdam-verdediger.

Zwammerdam bleef hiermee negende met nu 27 uit 18 en Soccer Boys zakte naar plek vijf met 31 uit 19. Deze zege was keihard nodig want nummer tien, een plek die ook ‘recht geeft’ op de nacompetitie wordt nog steeds ingenomen door RVC’33, dat na een fraaie zege 25 uit 19 noteert. Jansze: ,,Er komen nu twee zeer belangrijke wedstrijden en wel komende zaterdag als we thuis tegen DoCoS, twaalfde met 18 uit 18, de 77 minuten van de eerder gestaakte wedstrijd moeten uitspelen. Dat is eigenlijk gewoon een echte wedstrijd! En een week later gaan we bij Lugdunum, staat dertiende met 13 uit 19, op bezoek. We gaan er alles aan doen om die broodnodige zes punten binnen te halen.” Het beloven mooie wedstrijden te worden waar Zwammerdam er alles aan zal doen om zich te handhaven in deze derde klasse A.

Zwammerdam – SV Soccer Boys 1-0 (1-0). 31. Van Dorp 1-0.

Basisopstelling Zwammerdam: Groenen, Vink, Van Dorp, Veerman, Jansze, Kremer, Woudenberg, M. van Vliet, J. van Vliet, De Bruin, J. de Groot.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read