donderdag, mei 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKoudekerk- DoCoS: amusant van kop tot staart

Koudekerk- DoCoS: amusant van kop tot staart

-

Derde klasse A (zaterdag)- Met een punt kregen zowel Koudekerk als DoCoS een kleine beloning, maar aan beide kanten had men na afloop het idee dat er meer in had gezeten. De driepunter bleef evenwel uit, maar je zou bijna wensen dat de KNVB ook een tweepuntenregel zou invoeren voor vertoonde kunsten. Zowel de ploeg van Jarno Verweij als die van Dennis Olman vermaakten de aanwezigen en toonden een positieve spelopvatting.

Door het resultaat bleef Koudekerk lijstaanvoerder, maar naderde BSC’68 tot een punt. Alle andere concurrenten wonnen niet en zo was er een week na het binnenloodsen van de periodetitel genoeg reden tot optimisme bij de koploper. De positie van DoCoS bleef zoals deze was, zorgwekkend, maar bij de Leidenaren is er overduidelijk sprake van verbetering en mag er gehoopt worden op positieverbetering in de komende weken.

Soms duurt het een tijd voordat een duel op gang komt, maar aan de Gruttolaan ging het spel direct op de wagen. De flanken werden nadrukkelijk gezocht en van de kat uit de boom kijken was geen sprake. Beide teams kwamen een paar keer goed door en na amper zeven minuten viel het eerste doelpunt. Een hoekschop van Lars de Ridder werd door Kenneth Maaskant goed getaxeerd bij de tweede paal en zo kon Koudekerk direct in de achtervolging.

Het doelpunt gaf DoCoS vleugels en veel tweede ballen werden gewonnen en klaarblijkelijk geloofden de bezoekers in kansen op een positief resultaat bij de lijstaanvoerder. Over en weer ontstonden er mogelijkheden, maar die gingen stilaan over in serieuze kansen. Mitchell Bons probeerde het in de korte hoek en Kenan Cetinkaya werd een keer gestuit door de uitgekomen Mitchell van Abswoude. Op de goed gevulde tribune dacht men aan een rode kaart, maar daarvoor leek de overtreding te gering. DoCoS speelde het een paar keer net niet goed uit, maar het maakte wel dat de strijd onverminderd levendig bleef.

Na de rust werd het zelfs nog leuker en een plasje doen of het mobieltje bekijken waren sterk af te raden. De gebeurtenissen in en rondom het zestienmetergebied namen sterk toe en meer doelpunten konden eenvoudigweg niet uitblijven. Na een uitstekende aanval leek Jari Meertens af te drukken, maar Van Abswoude redde bekwaam. Dat deed de sluitpost vaker waardoor Koudekerk nog dieper moest gaan. Bijna halverwege de tweede helft viel dan toch de gelijkmaker na alweer een prima combinatie die door Daan van der Zwet koeltjes kon worden afgerond.

Geleidelijk aan moest DoCoS vrezen voor een naderende nederlaag omdat het in een fase nauwelijks er meer uit kon komen. Sem van Aalst vond de Leidse goalie nog eens op zijn pad en tweemaal moest een verdediger een bal voor de doellijn weghalen. In de slotfase kwam de formatie van Olman er alsnog een paar keer sterk uit en in die eindfase zag Verweij zijn formatie een paar keer wankelen. Nadat Tycho Groen een inzet voorlangs had zien gaan, belandde een kopbal van Johan van Schie nog op de paal en een omhaal van een andere invaller, Chris van Empel, toucheerde de lat.

Zo was het begrijpelijk dat beide trainers meenden dat de winst hen door de vingers geglipt was. Uitblinker Van Abswoude  met zijn visie: ,,De overwinning zat er nog bijna in aan het einde, maar op basis van de tweede helft zou dat wel een ruime beloning zijn geweest. Ik vond het wel knap dat we nog zo opportunistisch voor de dag kwamen in de eindfase. Koudekerk pompte veel energie in deze wedstrijd en dat dwongen wij af. Ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat zij zouden doordrukken na de gelijkmaker. Ze brachten lengte in plaats van snelheid voorin en dat kwam ons niet verkeerd uit. Voor ons is dit resultaat bepaald geen schande. Dit moeten we vasthouden en daarmee ploegen verslaan die meer in onze buurt staan. Naar mijn idee hebben beide ploegen aan klantenbinding gedaan.”

Koudekerk- DoCoS 1-1 (0-1).  7. Maaskant 0-1, 64. Van der Zwet 1-1.

Koudekerk: Dorrepaal; Roosenbrand, Van Rijswijk, W. Bakker, Van der Zwet (85. De Boer); Schmand (74. De Groot), Van den Berg, Cetinkaya (85. Bennis); Meertens, Bons (65. O. Bakker), Van Aalst.

DoCoS: Van Abswoude; Van Voorthuijzen, Amine (62. Disseveld), Maaskant, Filippo; Douwes, Gashi (62. Dingjan), Groen; Remmerswaal (46. Hermsen), Guijt (85. Van Empel), De Ridder (74. Van Schie).

Beluister hier nog drie interviews:

Foto’s: met dank aan Koudekerk

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read