woensdag, juni 12, 2024
HomeDerde klasseKoudekerkKoudekerk flikt het weer! (plus interviews)

Koudekerk flikt het weer! (plus interviews)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Koudekerk speelt komend seizoen in de tweede klasse! De ploeg van Jarno Verweij had aan een gelijkspel (0-0) genoeg om de champagne te mogen ontkurken. RVC’33 was al veroordeeld tot het spelen van nacompetitie voor lijfsbehoud.

Het was gezellig druk in Reeuwijk, niet in de laatste plaats door de meegekomen aanhangers van de aanstaande kampioen. Als bijna vanzelfsprekend werd er het nodige vuurwerk afgestoken, maar het bleef binnen de perken. Koudekerk startte voortvarend ondanks het gemis van drie sterkhouders. Ruben van den Berg opende het bal met een daverende knal, die met moeite tot hoekschop kon worden verwerkt.

In de fase daarna leek de koploper alleszins van plan om snel op voorsprong te willen komen om zodoende meer rust te kunnen inbouwen voor de goede afloop. Akke Pennin en Mitchell Bons hadden de 0-1 op de schoen, maar een vroegtijdig feest bleef uit. Daarna werd het spel van de gasten nerveuzer zonder dat RVC’33 daadwerkelijk gevaar kon stichten. De aanhangers hadden zichtbaar moeite met de spanning en de kreet ‘dit is niet goed voor mijn hart’ kon meerdere keren gehoord worden.

Halverwege was er met 0-0 niets aan de hand, hoewel BSC’68 elders wel voor stond. De Benthuizenaren hadden echter een ongewone monsterscore nodig bij de brilstand in Reeuwijk en niemand geloofde erin dat het fout zou gaan v.w.b. een dergelijk scenario.

Na de pauze bleef Koudekerk de makkelijker spelende ploeg en doelman Roy Dorrepaal hoefde slechts een enkele keer zijn waarde te tonen. Koudekerk bleef gevaarlijker en kwam met Youri Looyestijn en onder meer ook Olaf Bakker dichtbij de bevrijdende treffer. De tijd liep door en de angst bleef er wel in zitten, want een verdwaald afstandsschot van een RVC speler zou zomaar roet in het eten kunnen gooien. Dat gebeurde evenwel niet en na een minuut of vier extra tijd kwam het verlossende fluitsignaal.

Het veld werd bestormd door de aanhangers en het feest kon losbarsten. De titel kwam terecht bij de ploeg die daar absoluut het meeste aanspraak op mocht maken. Het speelde vaak fris van de lever, viel aan waar het kon en was in de meeste wedstrijden de baas ondanks een qua resultaten stroeve start van de competitie. Koudekerk speelde twee seizoenen terug nog in de vierde klasse en is dus aan een ware opmars bezig. Een prestatie van groot formaat. Uitstekend werk van alle betrokkenen en niet in de laatste plaats van een zeer bevlogen en graag geziene trainer met veel kennis van zaken. Echter ook van een uitgebalanceerde groep spelers die het als team simpelweg het beste voor elkaar hadden dit seizoen.

RVC’33- Koudekerk 0-0.

RVC’33: S. van der Meer; Vergeer, Booy, Markus, Van Leeuwen; Hoog, Stolwijk, N. van der Meer (72. Oudijk); Van Egmond, Mathot, Giorgini.

Koudekerk: Dorrepaal; Bennis (77. W. Bakker), Roosenbrand, Van Rijswijk, De Boer; Van den Berg, Pennin (32. O. Bakker), Cetinkaya (77. Van der Zwet); De Groot (64. Van Veen), Looyestijn, Bons (64. Vonk).

Beluister hier de nodige interviews en zie ook de eerder geplaatste fotoreportage. En we zijn er nog niet!

Fotoreportage RVC’33- Koudekerk

 

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read