zaterdag, juli 27, 2024
HomeKoudekerkInterviews KoudekerkKoudekerk overtuigt niet, maar wint wel van chagrijnig RVC’33 (2-0)

Koudekerk overtuigt niet, maar wint wel van chagrijnig RVC’33 (2-0)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Koploper Koudekerk kreeg afgelopen zaterdag bezoek van RVC’33. Deze wedstrijd stond dit seizoen al eerder geprogrammeerd, maar kon toen, vanwege de slechte weersomstandigheden, geen doorgang vinden. Dit weekend was het wel aangenaam voetbalweer, maar desondanks stonden de blauw-witten niet bepaald goedgemutst aan de aftrap. De reden voor het Reeuwijkse chagrijn kwam voort uit het feit dat  RVC ’33, vanwege verplichtingen van een groot aantal selectiespelers bij de traditionele carnavalsoptocht in ‘Reedeurp’, niet met een complete spelersgroep naar Koudekerk kon afreizen en daarom de wedstrijd liever niet had willen spelen.

Omdat het volgende inhaalmoment (zaterdag 17 februari) geen geschikte optie was voor de ploeg van Jarno Verweij, moest er toch op carnavalszaterdag worden afgetrapt. RVC’33- trainer Jack Harmsen startte aan de Gruttolaan met slecht één speler naast hem op de bank en dit verschil in kwantiteit ging de bezoekers na rust, met name in het laatste half uur van de wedstrijd, duidelijk parten spelen. Het ook kwalitatief sterkere Koudekerk liet de gasten lang hopen op een resultaat, maar Youri Looyestijn zorgde vlak voor tijd voor de bevrijdende treffer (2-0).

Koudekerk kreeg al na twee minuten spelen een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Scheidsrechter Remco Broekhuizen oordeelde dat Sem van Aalst op onreglementaire wijze op de achterlijn was gestuit en wees onverbiddelijk naar de strafschopstip, maar Looyestijn zag zijn elfmetertrap door RVC’33-doelman Stefan van der Meer worden gekeerd. In het vervolg van het eerste bedrijf waren de gastheren veel in balbezit, maar tot grote kansen, behoudens een gevaarlijke kopbal van Sander Schmand, leidde dit niet.

Met dank aan VV Koudekerk hierbij een fotoreportage!

De bezoekers hielden zich vooral bezig met tegenhouden en verschenen sporadisch voor het doel van Koudekerk-doelman Roy Dorrepaal. In de tweede helft was het na tien minuten spelen wel raak voor de thuisploeg. Jari Meertens zette aan de linkerkant goed door, waarna verdediger Martijn de Boer kon binnentikken (1-0). Koudekerk kreeg kort na de openingstreffer een aantal goede kansen op de 2-0. De doorgebroken Van Aalst leek, na het omspelen van Van der Meer, op weg naar een volgende treffer, maar kreeg de bal niet voldoende onder controle om af te drukken.

Looyestijn kreeg daarna een nog grotere kans, maar de aanvaller zag zijn kopbal op de lat eindigen. De steeds meer vermoeid rakende bezoekers wankelden, maar bleven via enkele gevaarlijke kopballen het doel van Dorrepaal bestoken. Na de 2-0 van Looyestijn was de wedstrijd definitief beslist en niet veel later vertrokken de namokkende bezoekers richting het feestgedruis.

Koudekerk-trainer Verweij blikte terug op de wedstrijd: ,,Het was vandaag zeker niet onze beste wedstrijd van het seizoen. Met name voor rust was het tempo te laag. In de tweede helft hebben we het wat dat betreft beter gedaan en was er veel meer beweging in de ploeg. Ondanks onze grote overmacht zat ik pas na de 2-0 rustig op mijn stoel, want zij bleven gevaarlijk in de spelmomenten. De overwinning is dik verdiend, maar voor hetzelfde geld had dit een ‘bananenschil’ kunnen worden en laat je hier onnodig punten liggen. Maar goed, we pakken uiteindelijk drie punten en houden opnieuw de nul, daarover kan ik natuurlijk alleen maar tevreden zijn’’, aldus Verweij tot besluit.

Koudekerk – RVC’33 2-0 (0-0) 55. De Boer 1-0, 83. Looyestijn 2-0.

Opstelling Koudekerk: Dorrepaal, Bennis (64. Van den Berg), De Boer (88. De Herdt), F. Roosenbrand, Van Rijswijk, Schmand (64. Pennin), Looyestijn, Van Aalst, Meertens, Cetinkaya (76. De Groot), W. Bakker.