vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLeden en teams op het telraam: VV Zwammerdam (editie 9)

Leden en teams op het telraam: VV Zwammerdam (editie 9)

-

In de voorbije weken heeft onze redactie een overzicht geplaatst van alle Leidse clubs separaat en hun ledenaantallen. Dat alles kwam bij elkaar en daar hebben we een overzicht van gemaakt en enkele krenten uit de pap benoemd. Er werd tevens aangegeven dat de komende tijd benut zal worden om de andere regioclubs in kaart te brengen. Daarbij gaat het over de ledenaantallen van ‘LAV -clubs’, de divisieclubs en het restant van de clubs die niet aangesloten zijn, maar uiteraard wel de aandacht verdienen. Vandaag de focus op een ‘grensgeval’ v.w.b. de geografische ligging. Vv Zwammerdam, dit seizoen ook weer verbonden aan LAV en spelend tegen diverse clubs uit de regio in de derde klasse A.

Aantal actieve leden:

96 (1e, 2e, 3e, VR1 (7×7), JO12, JO10, JO9 & en 16 kids van 4 en 5 jaar, die wel willen ballen, maar nog geen lid zijn, evenals een groep met een verstandelijke beperking (G-voetbal) die wel willen voetballen, maar niet geschikt zijn om dat in teamverband te doen (die groep is er ook nog, maar zijn ook geen lid).

Aantal niet actieve leden: 

95 (meestal-oud leden)

Totaal aantal leden: 

191

Voorzitter Jaap Peters: ,,Een dalende tendens die ingezet is (van 220 spelende leden) omdat sinds 2013 (Rutte II) de bejaardenhuizen zijn gesloten, bejaarden kunnen dus niet meer doorstromen en blijven meestal alleenstaand een eengezinswoning ‘bezetten’. Een ernstige bijwerking van het Haagse beleid, die men niet had voorzien. De lagere school is ook teruggegaan van 240 naar nu 103 leerlingen. Daarnaast heeft Zwammerdam een zogenaamde ‘kleine cirkel’ (er komen geen inwoners van Reeuwijk, Bodegraven, Boskoop en Alphen aan den Rijn als mensen daar ontevreden zijn over hun club. In die dorpen zijn er wel andere alternatieven vlak in de buurt. Dat is bijvoorbeeld anders dan bij sv Aarlanderveen, waar veel meer leden komen uit de omliggende boerderijen en mensen die het niet naar de zin hebben bij sv Nieuwkoop. We werken in overleg met de Gemeente Alphen aan den Rijn aan een noodzakelijke geachte nieuwbouwwijk om ‘het dorp’ alsnog te redden (het bestaat al sinds het jaar 47). Of dat op tijd gaat lukken is de vraag. VV Zwammerdam bestaat dit seizoen 75 jaar.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read