maandag, april 15, 2024
HomeZaterdagDerde klasseReuzendoder ROAC rijgt ook Sporting’70 aan het zwaard

Reuzendoder ROAC rijgt ook Sporting’70 aan het zwaard

-

Derde klasse (zondag)- ROAC maakte zondag haar reputatie als reuzendoder dit seizoen waar. Was het eerder AVV Swift die als koploper destijds haar eerste nederlaag slikte, moest ditmaal Sporting’70 de eerste nederlaag van het seizoen accepteren. Op de 3-1 overwinning van ROAC viel niets af te dingen. Door de overwinning moest Sporting’70 de koppositie op doelsaldo weer overdoen aan AVV Swift en nestelden de Rippers zich vaster in de subtop en nam het verder afstand van de gevreesde p/d streep.

Op het Hertogspark was het eerst aftasten geblazen en tot in het eerste kwart leidde dit niet tot grote kansen. Een schot van Jim van der Meer en een kopbal van Utrechter Van Doggenaar in de handen van Tijn van der Geest waren de enige noemenswaardige wapenfeiten. Het ROAC-bal zou na dat kwartier geopend worden. En hoe! Thijs van Seggelen besloot vanaf links naar binnen te drijven en besloot zijn fraaie traptechniek te etaleren. Met een vlammende streep van buiten de zestien jaagde hij tot groot genoegen van de volgepakte tribune de bal in de kruising.

Tien minuten later stuurde diezelfde Van Seggelen met een steekpass Matty van Benten diep, die op zijn beurt Yoek Bentvelzen vond. De spits draaide fraai weg van zijn tegenstander, was niet zelfzuchtig en legde breed op de inlopende Hogenboom. De buitenspeler zag zijn grote kans op de voeten van doelman Jansen eindigen. Een minuut daarna was Hogenboom een stuk gelukkiger in de afwerking. Een schot van Bentvelzen werd nog door de doelman gepareerd, maar de rebound was een koud kunstje voor Hogenboom.

Een prima opsteker voor de effectief spelende ploeg van Bart Jansen. De koploper zette daar weinig tegenover en ROAC bleef vrij eenvoudig overeind en wist vroegtijdig elk dreigend gevaar in de kiem te smoren. Het enige gevaarlijke moment was een schot richting een bijna leeg doel, die koppend door Mitchel Boere onschadelijk werd gemaakt.

Tijdens de thee voerde Sporting’70 een dubbele wissel door in een poging het tij te keren maar die aspiraties kregen vrij snel een knauw, maar dit had het ook een deel aan zichzelf te wijten. Even na rust werd Van Seggelen afgevlagd voor buitenspel en nadat de scheidsrechter dit signaal honoreerde met een fluitsignaal werd deze met dermate veel protesten beantwoordt dat de leidsman besloot even zelf de buitenspellijn in de gaten te gaan houden.

Een schot van Jim van der Meer belandde voor de voeten van Bart Hogenboom die niet lang twijfelde en zijn tweede van de middag op het scorebord zette. Deze inzet werd meteen beantwoord met een vlagsignaal maar scheidsrechter Hoekstra die op lijn stond, twijfelde niet en wuifde dit vlagsignaal weg. Uit beelden bleek dat de buitenspelval net te laat dicht klapte en Hoekstra het dus bij het juiste eind had.

ROAC had de zaakjes prima op de orde en kwam nauwelijks in gevaar en na de tik van de 3-0 probeerde Sporting’70 het nog wel maar erg gevaarlijk werd het deze middag echter nooit. Het prima optreden van Hogenboom had ook nog bekroond kunnen worden met een assist maar helaas voor de Rippers kwam Van Benten net te kort om de voorzet met een goal te bekronen.

Dat in de 88e minuut Koen van Harskamp nog voor de 3-1 zorgde, was slechts voor de statistieken. En zo nam ROAC revanche voor de pijnlijke nederlaag eerder dit seizoen tegen Sporting’70. Toen kreeg het in blessuretijd tegen 9 man spelende alsnog de deksel op de neus. Na afloop liepen de gemoederen wat hoog op en werd het wat onvriendelijk. ,,Wij worden kampioen”, was een reactie van een gefrustreerde tegenstander. Dat valt nog te bezien want zoals eerder vermeld werd het stuivertje gewisseld met Swift aan de top. De overwinning van ROAC was ook dik verdiend en het vertoonde spel van Sporting’70 was ook niet goed genoeg om aanspraak te kunnen maken op een overwinning.

“The Giant Killer” zo bestempelde Bart Hogenboom zijn eigen ploeg lachend. ,,Zij staan bovenaan maar ik vond niet dat ze goed spel leverden, alles ging veel te sloom. Aan het einde vooral veel lange ballen en die laatste goal viel uit een corner die tussen drie man in viel.”

,,In eigen huis doen we het supergoed maar uit willen de punten nog niet echt komen Maar daar gaat mij betreft verandering in komen in het restant van e competitie.” Over zijn eigen doelpunten was Hogenboom natuurlijk dik tevreden al baalde hij wel eventjes over zijn eerste gemiste kans. ,,Dat was zeker een grote kans, die schoot ik slecht binnen. Maar die tweede was een stuk makkelijker en bij de derde gaf de scheidsrechter al aan dat hij op lijn zou gaan staan omdat hij het niet vertrouwde. Maar van buitenspel was geen sprake.”

De aanvaller ziet de rest van het seizoen ook terecht met de nodige ambitie tegemoet: ,,We willen proberen bij die top drie aan te sluiten en hopelijk misschien nog een nacompetitieplek te bemachtigen.”

De komende twee weken is er geen competitieprogramma voor ROAC. Wel staan er in deze klasse de nodige inhaalduels van eerder afgelaste wedstrijden ingepland zodat de stand weer qua gespeelde wedstrijden een wat evenwichtiger beeld zal krijgen. 25 februari wacht in Amersfoort Quick 1890 AFC als volgende tegenstander. Thuis werd er een monsterscore van 8-0 geboekt maar volgens bronnen is er in Amersfoort schoon schip gemaakt en is het O23 doorgeschoven als eerste elftal. Resultaten uit het verleden bieden dus zeker geen zekerheid voor de toekomst. De mannen van Bart Jansen zijn gewaarschuwd!

ROAC – Sporting’70 3-1 (2-0). 16. 1-0 Van Seggelen, 26. 2-0 Hogenboom, 56. 3-0 Hogenboom, 88. 3-1 Van Harskamp.

Opstelling ROAC: Tijn van der Geest, Van der Meer, Van Benten, Boere, Koek, Heemskerk, Van Seggelen (80. Van der Pouw Kaan), Van der Poel, Hogenboom, Van As, Bentvelzen.

Wim Masmeijer
Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..

Must Read