donderdag, mei 30, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTAVV na de pauze langs goede buur Altior

TAVV na de pauze langs goede buur Altior

-

Derde klasse A (zaterdag)- De fietsenstalling stond vol, het parkeerterrein was eveneens goed gevuld en er was extra bier ingeslagen. Of het gerstenat is opgegaan, is bij onze redactie niet bekend. Wel dat de sfeer goed was en bleef. Altior- TAVV werd een echte derby. Niet groots, maar soms wel meeslepend. Uiteindelijk met een terechte winnaar, want de Ter Aarders toonden zich na de rust beter: 1-3.

Voorafgaand aan het treffen was het verschil op de ranglijst acht punten in het voordeel van de blauwwitten. Daarmee stond de ploeg van Ludo Pistorius in de veilige middenmoot en de Langeraarders zijn in de strijd verwikkeld om het lijfsbehoud van de derde klasse. Hoe clichématig ook; derby’s staan vaak los van de stand en het kan dikwijls alle kanten op.

Nadat de tweede elftallen van de clubs het voorgerecht vormden (ook eindigend in 1-3), was het de beurt aan de ‘grote mannen’. In de eerste fase was het aftasten en de tweestrijd ontbrandde niet echt. Vaak werd de bal simpel ingeleverd, werden de verkeerde keuzes gemaakt en was het onsamenhangend van twee kanten. Wel werd TAVV iets gevaarlijker, maar de doelmannen aan weerszijden hoefden zich niet bovenmatig in te spannen. Een aantal pogingen uit de tweede lijn gingen ver over of naast en zo was de 0-0 ruststand bepaald logisch te noemen.

Pistorius en Arjan van der Laan, laatstgenoemde gaat na dit seizoen aan de slag als bondscoach van het vrouwenteam op Aruba, wisselden een keer voor de tweede helft om meer diepgang te krijgen en de tweede rondgang werd zeker amusanter. Nu nam TAVV het heft in handen en al snel was het raak nadat Yoeri Bakker weggestoken werd. De aanvaller bleef koeltjes, omspeelde Mike van Tol en rondde rustig af. Nog voordat Altior op adem kon komen, lag de tweede er al in. De net ingevallen jongeling Tycho Ouwerkerk nam een afgeslagen bal, waarbij Kevin van Wijk de binnenkant van de paal had geraakt, in een moeite op zijn schoen en daarop moest de sluitpost van Altior andermaal het antwoord schuldig blijven.

Altior gaf evenwel niet op en zocht nu ook nadrukkelijker en meer in overleg de aanval. Dat resulteerde al gauw in de 1-2 nadat Ed van der Weijden Rick Keijzer in stelling bracht. De nummer 14 bleef koelbloedig oog in oog met Rick Zweers, die Rodney Pater verving tussen de palen. Het talrijk opgekomen publiek ging er nog meer voor zitten en de bledjes bier verhoogden de feestvreugde.

Eric van der Hout had de 1-3 op zijn hoofd, maar de bal ging naast het doel van de thuisploeg. Altior zette aan voor de 2-2, maar juist op dat moment bekroonde Nick Straver zijn andermaal sterke optreden met een doelpunt. De middenvelder plaatste de bal van even buiten de zestien keurig langs Van Tol. Daarmee was de zege voor de Ter Aarders wel in de pocket, hoewel de thuisploeg nog een grote kans kreeg met Ed van der Weijden.

Al met al een leuke middag waarbij beide ploegen uitermate respectvol met elkaar om gingen. Het sportieve duel kreeg vervolgens nog een ruime derde helft. Bij TAVV zullen de biertjes net even meer hebben gesmaakt hoewel de realiteit bij Altior meer dan aanwezig was. Het zal lastig worden om na 26 duels klaar te zijn, maar dan liggen er nog steeds kansen. Het zou in elk geval doodzonde zijn als deze derby straks niet meer op het menu staat.

Pistorius tenslotte: ,,Over de eerste helft had ik niet zo’n goed gevoel. Het was een beetje tam en voetballend gezien deden we het niet handig. Beide ploegen waren in die fase gelijkwaardig aan elkaar. We kwamen vervolgens wel goed uit de kleedkamer, hoewel de twee goals een beetje uit de lucht vielen. Ik vond ons we beter in de tweede helft en noem de zege dan ook terecht. We hebben het gaatje naar de onderkant vergroot en ook weer de aansluiting met de ploegen boven ons in de subtop. Al met al heb ik een tevreden gevoel overgehouden aan deze derby.”

Altior- TAVV 1-3 (0-0). 50. Bakker 0-1, 52. Ouwerkerk 0-2, 59. Keijzer 1-2, 76. Straver 1-3.

Altior: Van Tol, Janssen, T. van der Weijden, Koopman, Van Vliet, Sassen (62. De Boer), De Regt (46. Van den Berg), Van der Meer, Hartveld (71. De Haan), Keijzer, E. van der Weijden.

TAVV: Zweers, El Mariami (46. Ouwerkerk), Van Broekhoven, Verwoerd, Konings, Van Wijk (82. Mitch Keijzer) , Straver, Vogel (74. Zornig), Mike Keijzer, Van der Hout, Bakker. (58. Van Smoorenburg).

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read