zondag, april 28, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTAVV op eigen veld nipt langs Zwammerdam

TAVV op eigen veld nipt langs Zwammerdam

-

Derde klasse A (zaterdag)- Wie in de rust weg is gegaan zal niet geloven dat TAVV de zege greep, maar dat gebeurde toch echt. De eerste kans was weliswaar voor TAVV, maar dat schot werd gekeerd door keeper Jaimy Groenen. Zwammerdam was echter de betere ploeg en kreeg volop kansen om de score te openen, maar eerst trok de scheidsrechter de hoofdrol naar zich toe.

Een dieptepass van Zwammerdam viel op de rand van het strafschopgebied tussen een speler van Zwammerdam en TAVV keeper Rodney Pater, die hierbij de Zwammerdam speler een fikse beuk gaf. De scheidsrechter zag hierin, tot verbazing van Zwammerdam, niets totdat tijdens de blessurebehandeling de voorzitter van Zwammerdam tegen de scheidsrechter riep dat hij vandaag de VAR was en een foto had van de situatie. Deze man blijkt altijd met een camera op pad te gaan, had op het juiste moment geklikt en op de foto was duidelijk de overtreding van Pater te zien maar een scheidsrechter kan natuurlijk niet op beelden van iemand langs de kant een beslissing nemen. ,,Ik loop al heel wat jaartjes mee in de voetballerij maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. De scheidsrechter bekeek de foto en zei direct, ik heb genoeg gezien en dit is een strafschop!”

De TAVV spelers en supporters gingen zich echter roeren en overtuigden de scheidsrechter dat dit echt niet kon waarop hij de beide aanvoerders bij zich riep en het plotseling weer geen strafschop was. Een vreemde situatie die de scheidsrechter al snel in de wedstrijd gebruikte om Zwammerdam een goedmakertje te geven in de vorm van nu wel een strafschop. TAVV kreeg nog een mogelijkheid maar uit een vrije trap van Kevin van Wijk miste Nick Straver net en toen kreeg, zoals net al gezegd, Zwammerdam alsnog een strafschop toen een voorzet via het lichaam van een TAVV verdediger tegen een arm kwam en de scheidsrechter naar de stip wees.

De strafschop van Koen Woudenberg werd echter bekwaam gestopt door Pater die in het vervolg van de eerste helft een spervuur van schoten en kansen op zich af zag komen. In de 38e, 42e en 44e minuut stopte hij echt alles wat op hem afkwam en toen hij bij een voorzet van de vaak ongrijpbare Zwammerdam aanvaller Justin Bons kansloos was, miste de instormende Woudenberg de bal nipt en verdween zelf in het doel maar zoals bekend leverde dat geen doelpunt op.

“Uiteindelijk een mooie overwinning voor ons. Wellicht onterecht op basis van de kansenverhouding en op basis van het veldspel, echter het gaat om doelpunten voorkomen en doelpunten maken en daarin zijn we vreselijk effectief gebleken.”

Ludo Pistorius ,Trainer TAVV

De tweede helft gaf wel een ander spelbeeld. Waar Zwammerdam de eerste helft dicteerde, beet TAVV nu met invallers Mike Keijzer en Tycho Ouwerkerk nadrukkelijk van zich af. In de vijftigste minuut kreeg TAVV in het strafschopgebied een indirecte vrije trap maar het schot van Straver strandde in een kluwen spelers en vlak hierna moest Pater weer handelend optreden bij een afstandsschot. In de 55e minuut was er plotseling een kans voor jonkie Jan Verzaal toen een klutsbal voor zijn voeten viel, maar keeper Groenen redde voor de Dammenaren.

In de hierop volgende aanval schoot Justin Bons van afstand en kon Pater de bal niet klemmen waarna hij bij een reddingsactie een Zwammerdam speler vloerde en opnieuw een strafschop tegen kreeg. Op de inzet van Bons was hij ditmaal kansloos en zodoende stond Zwammerdam uiteindelijk toch met 0-1 voor. Zo rond de zeventigste minuut opnieuw een afstandsschot van Zwammerdam met wederom een redding van Pater waarna TAVV plotseling op gelijke hoogte kwam. Uit een corner ontstond een heuse scrimmage waarbij diverse TAVV spelers de bal half of helemaal niet raakten alvorens de bal bij Kevin van Wijk kwam die met zijn zwakke linker verwoestend uithaalde en de bal in de bovenhoek zag verdwijnen.

Zwammerdam was duidelijk even van slag, dat gebruikte TAVV om aan te zetten en dat betaalde zich al snel uit. Uit een inworp van Chiel Konings kopte Straver door waarna Mike Keijzer de bal afschermde voor de inlopende Tycho Ouwerkerk die de bal steenhard tegen de touwen schoot en TAVV zo aan een 2-1 voorsprong hielp. In de laatste minuten probeerde Zwammerdam nog van alles om een punt te bemachtigen maar verder dan een afstandsschot van Martijn Vink, dat opnieuw een prooi werd voor Pater, kwam het niet.

Een zwaarbevochten overwinning voor TAVV die opnieuw door een niet aflatende vechtlust en knappe reddingen van keeper Pater tot stand kwam en zo blijft TAVV bovenin meedraaien met volgende week de kraker bij koploper Aarlanderveen dat vandaag verrassend verloor bij RVC ’33.

Ook oefenmeester Ludo Pistorius moest na afloop bekennen dat TAVV de meest gelukkige was. “De eerste helft was niet best van onze kant. In het begin van de wedstrijd komen we denk ik goed weg na vervelende botsing tussen onze doelman Rodney Pater en Jim van Vliet. Dit had tot een penalty kunnen leiden, die uiteindelijk niet werd gegeven. Hopelijk gaat het goed met de speler, die het veld meteen moest verlaten. Van onze kant was het mat, energieloos. Onze voorhoede lag aardig in de tang bij de tegenpartij. Daarom in de tweede helft ook twee van de drie voorhoede spelers gewisseld, waarna we meer aandeel kregen in de wedstrijd. Na de achterstand 0-1 begon het bij ons nog wat meer te lopen. We kregen nu zelf ook wat meer druk naar voren. Op een goed moment bracht Kevin van Wijk ons met een poeier van 25 meter terug in de wedstrijd. Tien minuten voor tijd schoot Tycho Ouwerkerk de 2-1 binnen. Daarna hebben we verdedigend wat zekerheid in gebouwd met Randy Verwoerd en konden we de zege thuis houden. Uiteindelijk een mooie overwinning voor ons. Wellicht onterecht op basis van de kansenverhouding en op basis van het veldspel, echter het gaat om doelpunten voorkomen en doelpunten maken en daarin zijn we vreselijk effectief gebleken. We zijn nu rond en exact halverwege. Van de zes derby’s hebben we vijf keer gewonnen en één keer gelijk gespeeld. Van de zes thuiswedstrijden hebben we vier gewonnen en twee keer gelijk gespeeld. Daar zijn we erg tevreden mee. Hopelijk kunnen we nu ook in de uitwedstrijden en tegen de andere ploegen wat meer van ons af gaan bijten. Daar ligt een mooie doelstelling en uitdaging voor mijn ploeg.”

Klik hier voor de uitslagen en de stand

Door: Kees Reyngoud, collega van 0172 Sport (tevens mediapartner)

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

1 REACTIE

  1. Ik zag door de zon niet precies wat er gebeurde.
    Toen de speler op de grond lag zag ik dat ik het niet goed had gedaan.
    De fotograaf wenkte naar mij. Ik zag op zijn camera dat de speler een onderarm van de keeper tegen zijn hoofd had gekregen.
    Ik baalde enorm.
    Ik heb een aantoonbare fout met gevolgen gemaakt.
    Conclusie is rood en een penalty.
    Alleen ik mag als scheidsrechter geen elektronische hulpmiddelen gebruiken.
    Wat tot mijn grote spijt een inworp moest toekennen.
    En het zogenaamde goedmakertje is gewoon een hansbal.
    Door mijn fout.
    Omdat ik dus niet goed stond opgesteld in de aanloop kon ik niet constateren dat de onderarm van de keeper tegen de speler hoofd werd geraakt en zijn de spelers van Zwammerdam gedupeerd.
    Mede door het zeer goede keepers werk.
    Wat natuurlijk nooit had mogen gebeuren.
    Ik héb mijn excuses aangeboden in de rust bij Zwammerdam, die werden aanvaard op dat moment.
    Ook ik maak fouten helaas.
    Maar diep in mijn hart zou ik echt rood en een penalty toegekend hebben.
    Maar dan weet ik dat de wedstrijd zeker uit de hand zou gelopen hebben.
    Maar waar praten we nou over…
    3e klasse.
    Tegenwoordig word je aan de hoogste boom op geknoopt als scheidsrechter.
    Tis een hobby.
    En maar zeuren en zeiken op de scheidsrechter maar zelf iets doen ho maar.

Reacties zijn gesloten.

Must Read