vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 10 februari

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 10 februari

-

Koudekerk- RVC’33

Koudekerk heeft na de voorbije speelronde de minste verliespunten. Een prestatie van formaat en op basis van de eerste twee gespeelde wedstrijden best wel verrassend. Op de openingsdag werd er tamelijk kansloos verloren van ASC en een week later ging TAVV met de zege aan de haal als bezoeker aan de Gruttolaan. De trainersstaf bleef rustig en meende dat er op dezelfde voet verder moest worden gegaan. Dat bleek een juiste keuze want op dit moment heeft Koudekerk zesentwintig punten uit dertien ontmoetingen tegen een gemiddelde van twee punten per wedstrijd voor de wiskundigen onder ons. J.l. zaterdag werd er revanche behaald op ASC waarbij spits Youri Looyestijn nadrukkelijk aanwezig was met twee treffers. Op dit moment hebben een aantal clubs de helft plus 1 wedstrijd gespeeld en hier gaat het om een inhaalduel. RVC’33 is de nummer tien en dat zou op dit moment nacompetitievoetbal betekenen. De Reeuwijkers haalden in de laatste vier wedstrijden maar liefst tien punten op dus het mag duidelijk zijn dat de gastheer komende zaterdag hoogstwaarschijnlijk niet zomaar even zal gaan winnen.

Zwammerdam- RKDES

Een duel tussen twee, laten we zeggen, middenmoters. Zwammerdam neemt na de afgelopen speelronde de achtste plaats in en RKDES staat zesde met drie punten meer. De ploeg van Erwin van der Zee won in de laatste vier potjes twee keer, maar de laatste twee gingen verloren. Zo won BSC’68 afgelopen weekend op eigen veld met 2-1. De Benthuizenaren profiteerden van wat laksheid in de verdediging. Justin Bons maakte er nog wel een wedstrijd van, maar verder kwamen de gasten niet ondanks dat BSC met tien man eindigde vanwege een rode kaart voor een net ingevallen speler bij de thuisploeg. Voorlasnog mag het seizoen als alleszins redelijk worden betiteld voor Van der Zee en de zijnen, maar binnen enkele speelronden kan je in deze klasse ook weer ver worden teruggeworpen. Voorzichtigheid blijft dus geboden om nu al in een feeststemming te zijn. Tegenstander RKDES speelde in Leiden gelijk tegen DoCoS en dat was een uitslag die in beide kampen wel als billijk werd beschouwd.

Overige wedstrijden: Zevenhoven- Altior, Soccer Boys- ESTO,  SV Aarlanderveen- ASC (elders weldra belicht als Krakerrr van de Week)

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read