donderdag, mei 30, 2024
HomeDerde klasseLugdunumVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 13 april

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 13 april

-

Zwammerdam – ESTO

Voor Zwammerdam staat er komende zaterdag een mooi potje op het programma, want dan krijgen de groenhemden bezoek van buurman ESTO. ‘Damme’ behaalde afgelopen zaterdag een zwaar bevochten punt bij Lugdunum en staat na dit resultaat vlak boven de rode streep geklasseerd. Het gat met tegenstander ESTO, de nr. vijf van de ranglijst, is echter slechts drie punten. De Bodegravers, vorig seizoen gedegradeerd uit de tweede klasse, leden in haar laatst gespeelde competitiewedstrijd een gevoelig thuisverlies tegen RKDES (0-3) en lijken daardoor haar titelaspiraties in de koelkast te moeten zetten. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 2-3 overwinning voor Zwammerdam.

TAVV – RVC’33

TAVV mocht, na drie wedstrijden zonder overwinning, afgelopen zaterdag weer een driepunter bijschrijven. De formatie van Ludo Pistorius won het treffen bij buur Altior met 1-3 en nam door dit resultaat wat meer afstand van de rode streep. De blauw-witten zullen zich, met nog zes speelroden op het programma, zich zo snel mogelijk veilig willen spelen en wat dat betreft kan TAVV in de komende thuiswedstrijd tegen de opponent RVC’33 goede zaken doen. Bij winst op de Reeuwijkers slaat TAVV een gat van negen punten met de bezoekers en ligt een verlengd verblijf in de derde klasse voor het grijpen. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Aarlanderveen – Soccer Boys

Voor Aarlanderveen was er eindelijk weer iets te vieren. De formatie van Sander van Dijk verloor haar laatste vier competitiewedstrijden op rij, maar afgelopen zaterdag konden de groen-witten met een positief resultaat van het veld stappen. Hekkensluiter Zevenhoven werd vrij eenvoudig met 1-4 opzij gezet, waardoor de Trots van de Polder de aansluiting met de bovenste ploegen behield. Met nog zes speelronden te gaan is het kampioenschap voor Aarlanderveen zo goed als uit het zicht, maar het plaatsen voor de nacompetitie behoort nog zeker tot de mogelijkheden. Om zover te geraken zal er echter wel eerst een goede serie moeten worden neergezet. Komende zaterdag gaat Aarlanderveen tegen Soccer Boys op jacht naar een nieuwe driepunter. De Bleiswijkers kenden een uitstekend begin van het seizoen. De oranjehemden pakten de eerste periodetitel, maar zakten daarna ver weg op de ranglijst. Inmiddels staat Soccer Boys als zevende geklasseerd en is daardoor, hoe vreemd het ook klinkt met een periodetitel op zak, nog niet gevrijwaard van degradatiezorgen. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 0-1 overwinning voor Aarlanderveen.

Koudekerk – Zevenhoven

Koudekerk speelde een enerverende topper bij BSC’68 (2-2), waardoor de marge tussen de koploper en de Benthuizenaren vier punten bleef. RKDES begint zich trouwens ook steeds meer te mengen in de spannende titelstrijd. De Kudelstaarters behaalden uit de laatste vijf wedstrijden dertien punten en zijn na deze goede reeks inmiddels opgeklommen naar de tweede plek op de ranglijst. Komende zaterdag krijgt Koudekerk bezoek van Zevenhoven. Zevenhoven, vorig seizoen kampioen van de vierde klasse, kent een moeilijk seizoen. Rechtstreekse handhaving is niet meer mogelijk en ook het halen van de p/d-competitie lijkt een lastig verhaal voor de promovendus te gaan worden. De ontmoeting tussen de lijstaanvoerder en de hekkensluiter lijkt op papier dus een ongelijke strijd te gaan worden, maar in deze competitie is al menig verrassende uitslag uit de bus gerold. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 0-2 overwinning voor Koudekerk.

ASC – BSC’68

ASC kent een seizoen met pieken en dalen. De rood-zwarten startten deze voetbaljaargang sterk en grepen maar net naast de eerste periodetitel. Daarna volgde een terugval, maar inmiddels zijn de Oegstgeestenaren bezig aan een knappe comeback. Uit de laatste vijf wedstrijden werden dertien punten verzameld en mede daardoor mag de formatie van Stefan Kraaijvanger zich koploper van de derde periode noemen. Komende zaterdag krijgt ASC bezoek van BSC’68. De Benthuizenaren, de nr 3 van de ranglijst, zijn op hun natuurgras een geduchte opponent, er werd dit seizoen in eigen huis nog niet verloren, maar op ‘verplaatsing’ zijn de groen-witten, getuige het aantal verliespartijen op ‘verplaatsing’ (6 keer), een stuk kwetsbaarder. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Overige wedstrijden in deze klasse: DoCoS – Lugdunum (beluister de podcast waarin deze Krakerrr van de Week voorbij komt), RKDES – Altior.

Must Read