maandag, mei 27, 2024
HomeDerde klasseLugdunumVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 2 maart

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 2 maart

-

Aarlanderveen- Zwammerdam

Een wedstrijd tussen de nummers twee en negen van de ranglijst. Na de winterstop zat Aarlanderveen even in een dip, mede doordat de ziekenboeg vol liep. In de laatste twee ontmoetingen kwam er weer herstel. Zo werd er afgelopen zaterdag nipt gewonnen van RKDES uit Kudelstaart. Daar winnen is nog niet zo eenvoudig en dus was de ploeg van Sander van Dijk erg blij met de winnende treffer van Kilian Bouwhuis. Aarlanderveen staat tweede op drie punten van Koudekerk en heeft nog een kans op de periodetitel. Daarvoor is wel sowieso winst nodig. Zwammerdam leed drie keer achter elkaar een nederlaag en zakte naar de negende plaats en moet dus oppassen. Tegen DoCoS kwam er geen resultaat bij omdat de scheidsrechter van dienst al snel niet verder kon vanwege een bal op zijn slaap. Onze redactie hoopt dat de leidsman geen hinder meer ondervindt van dit ongelukje. Damme is in elk geval toe aan punten om zo snel mogelijk handhaving af te dwingen als nieuwkomer in deze klasse. Eerder kwam er met 1-1 geen winnaar tussen deze ploegen.

BSC’68- DoCoS

De Benthuizenaren leden een 3-0 nederlaag in de vorige speelronde. ESTO was op zich niet veel beter, maar wel effectiever. Groen en wit staat vierde en is thuis lastig te verslaan. Sterker nog; dat lukte nog geen tegenstander. DoCoS is na de winterstop in een betere vorm gekomen en gaat een uitdaging tegemoet. Onder Dennis Olman is de ploeg nog ongeslagen, maar de Leidenaren moeten van ver komen na een dramatische slechte eerste seizoenshelft. Zoals gezegd heeft het nu wel een duel tegoed omdat de ontmoeting in Zwammerdam vroegtijdig tot stilstand kwam. Dat duel wordt nu in het Paasweekeinde ingehaald. Tegen die tijd hoopt DoCoS er florissanter voor te staan. Een zege nu zou daarbij sterk helpen. Tot nu toe werd een uitduel twee keer gewonnen, Zevenhoven en ASC moesten eraan geloven.

Lugdunum- RVC’33

Het is pas te laat als een ploeg met nog een wedstrijd voor de boeg een achterstand heeft van vier punten. In die zin is er hoop bij Lugdunum dat het nog goed kan komen. De nederlaag bij Altior kwam evenwel erg hard aan, temeer omdat trainer Marco Harleman meende dat zijn team dit duel nooit had mogen verliezen. Hij sprak van een ‘concentratieprobleem’ en dat lijkt een belangrijk euvel te zijn. Een 0-1 voorsprong werd verspeeld en uiteindelijk won de ploeg van Arjan van der Laan met 3-1 mede door twee rake elfmetertrappen in de slotfase. Daardoor staan de kikkers nog vaster op de voorlaatste plaats en in die zin wordt de botsing van zaterdag nu al heel belangrijk. De Reeuwijkers hebben zeven punten meer en kunnen bij winst Lugdunum op een wel erg grote achterstand zetten. De drie punten moeten dus in Leiden blijven, linksom of rechtsom.

Soccer Boys- ASC

De Bleiswijkers boekten een benauwde zege op RVC’33 en bleven zo in het spoor van Koudekerk en Aarlanderveen. ASC kwam thuis niet verder dan een gelijkspel tegen hekkensluiter Zevenhoven en in Oegstgeest was er stiekem wel gehoopt op een winstpartij, want die bleef al langere tijd uit. Het is in die zin niet zo verwonderlijk dat ASC ondertussen op een p/d-plek staat. Dat kan en moet beter en dat weten de mannen van Stefan Kraaijvanger maar al te goed. In de heenwedstrijd werd het 1-1 en voor dat resultaat zal wellicht nu getekend worden, maar een driepunter schiet net even meer op. Wanneer ASC het niveau weer kan aantikken van de eerste serie wedstrijden moet er weer wat naar boven kunnen worden gekeken.

Zevenhoven- TAVV

TAVV en Koudekerk maakten er afgelopen zaterdag een boeiend schouwspel van, waarbij de beide ploegen genoeg kansen kregen. De Ter Aarders openden nog wel fraai de score, maar halverwege was het gelijk. Via een benutte strafschop van Jari Meertens ging de koploper er van tussen met weer een overwinning. Dat maakt dat TAVV voor het moment afhaakt in de top, maar met de huidige klassering is er ook tevredenheid bij de blauwwitten. Midweeks speelde de formatie van Ludo Pistorius nog in de strijd om de Sportiff LAV Cup. Tweedeklasser EMM’21 was met 3-0 te sterk. De thuiswedstrijd tegen Zevenhoven werd met 2-1 gewonnen. Makkelijk ging dat niet. De geelroden willen uiteraard niet meteen weer wegvallen naar de vierde klasse na de promotie en dus zal de huid duur verkocht worden. Aan Pistorius en de zijnen de schone taak om voor de tweede keer de winst te grijpen in deze regioderby.

Overige wedstrijden: ESTO- Altior, Koudekerk– RKDES (wordt op vrijdag separaat belicht via interview speler)

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read