vrijdag, april 19, 2024
HomeDerde klasseASCVoorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 24 februari

Voorbeschouwing derde klasse A, zaterdag 24 februari

-

Zwammerdam-DoCoS

Met respectievelijk nul en zeven punten uit de laatste drie wedstrijden kennen Zwammerdam en DoCoS totaal verschillende uitgangsposities. De Leidenaren krabbelen op onder leiding van de nieuwe trainer Dennis Olman. DoCoS is nog allerminst veilig, maar heeft zicht wel ontworsteld aan de onderste twee plekken. Winst in en tegen Zwammerdam kan voor een verdere stijging op de ranglijst zorgen. Er zal voor rood-wit alles aan gelegen zijn om het voorjaarszonnetje verder te laten schijnen. Zwammerdam voelt door de drie verliespartijen inmiddels de hete adem van achtervolgers ASC, RVC’33 en Altior in de nek. De huidige achtste plek biedt allerminst garantie voor een veilig gevoel. ‘Damme’ zal aan de bak moeten om weer even wat vrijer te kunnen ademhalen. In Leiden eindigde de ontmoeting doelpuntrijk: 3-3.

TAVV-Koudekerk

De huidige koploper Koudekerk verloor slechts drie keer en een van deze ontmoetingen was uitgerekend tegen TAVV. Dit wil de bezoekende club absoluut rechtzetten. In de reguliere competitie staat Koudekerk weliswaar eerste, maar het seizoen is nog lang. Een eerste prijs lijkt op een ander vlak vooralsnog meer binnen handbereik. De roodwitten staan in de tweede periode ook bovenaan en zelfs drie punten los van de nummer twee BSC’38. Een zege in Ter Aar brengt de periodewinst een forse stap dichterbij. Subtopper TAVV is nog niet helemaal uitgeschakeld voor de genoemde periode, hoewel die kans meer theoretisch is. Dat zal de thuisploeg er niet van weerhouden de clash met de bezoekers vol aan te gaan. Winst op een koploper smaakt net even wat lekkerder dan op pakweg de nummer laatst. De brigade van trainer Ludo Pistorius is echter gewaarschuwd als ze deze site volgen: Koudekerk hoeft niet goed te spelen om de winst te pakken. Dat feit ondervond RVC’33 op 10 februari.

RKDES-Aarlanderveen

Na twee verliespartijen op rij herpakte Aarlanderveen zich weer middels een 4-3 winst in het spektakelstuk tegen ASC. Voor de derde keer op rij kregen de Veners echter drie tegendoelpunten om de oren en dat zal toch te denken geven. Opponent RKDES haalde zeven punten uit de laatste drie wedstrijden, staat inmiddels vijfde en wipt bij een overwinning over Aarlanderveen heen. Een steuntje in de rug voor de thuisploeg zal de herinnering kunnen zijn aan de heenwedstrijd toen RKDES via een 0-4 het arme Aarlanderveen alle hoeken van het veld liet zien. De kans dat Aarlanderveen zich opnieuw zo laat ringeloren is minimaal.

ASC-Zevenhoven

Het verval van ASC is goed te zien als men naar de periodestanden kijkt. De brigade van oefenmeester Stefan Kraaijvanger eindigde in de eerste periode op de tweede plek. Daar staat ASC weer, maar nu van onderaf gezien. De schamele drie punten die de Oegstgeestenaren behaalden doet pijn en het is de hoogste tijd voor een kentering. Met zeven punten uit veertien wedstrijden lijkt Zevenhoven de ideale prooi. De ploeg kreeg al 36 doelpunten tegen, de meeste van de afdeling, en lijkt degradatiekandidaat nummer een. Aan ASC de taak de zorgen in Zevenhoven nog ernstiger te maken. Ook de 1-4 thuisnederlaag zal het zelfvertrouwen van Zevenhoven niet vergroten. ASC is het aan zijn stand verplicht de drie punten in huis te houden.

Overige wedstrijden: RVC’33-Soccer Boys, ESTO-BSC’68, Altior- Lugdunum (later in de week een interview met een speler van Lugdunum).

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read