donderdag, mei 30, 2024
HomeDerde klasseVV ZwammerdamZwammerdam komt tekort tegen buurman ESTO (plus foto's)

Zwammerdam komt tekort tegen buurman ESTO (plus foto’s)

-

Derde klasse A (zaterdag) –  Zwammerdam stapte afgelopen zaterdag, na vier wedstrijden zonder nederlaag, tegen buurman ESTO met lege handen van het veld af. De bezoekers toonden zich in de tweede helft effectiever dan de thuisploeg. Na een 1-1 ruststand sloeg ESTO in de counter twee keer toe en nam zo de drie punten mee naar Bodegraven (1-3).

Zwammerdam -verdediger Martijn Vink over de verloren derby:,, Het was vandaag gewoon niet goed van onze kant. We speelden veel te afwachtend en ook onze gebruikelijke felheid was er niet. Na twintig spelen kwam ESTO op voorsprong, maar via een goede goal van Ole Jansze gingen we met een 1-1 stand rusten. Na hun 1-2 gingen we alles of niet spelen, maar de gelijkmaker wilde niet vallen. Na de 1-3 had ik het gevoel dat het beslist was. Wat de reden was voor onze mindere dag? Ik denk dat het ontbreken van Justin Bons voor ons een groot gemis was. Justin zorgt voor heel veel dreiging vanaf de linkerkant en hij is een belangrijke schakel bij ons aanvalsspel. Wij gaan ons de laatste vijf wedstrijden richten op directe handhaving in de derde klasse en dat moet met onze selectie zeker mogelijk zijn’’, aldus de wingback.

Of de groenhemden volgend seizoen ook in de derde klasse uitkomen is dus nog even de vraag, zeker is wel dat Vink daar zelf niet bij zal zijn. De Zwammerdammer tekende onlangs een contract bij Tweede Divisionist Noordwijk en dat mag gerust een opvallende overstap worden genoemd. Hoe is deze overgang eigenlijk tot stand gekomen? Vink:,, Ik ben een paar maanden geleden door Noordwijk uitgenodigd om een periode van zes weken mee te trainen. De huidige rechtsback, Toer Bouwman, vertrekt naar Quick Boys en ze waren op zoek naar kandidaten voor zijn positie. Na die proefperiode kreeg ik te horen dat ze tevreden waren en hebben mij toen een contract aangeboden. Voor mij is dit natuurlijke een prachtige kans en ik ga er alles aan doen om daar te slagen. Ja, mijn komst is ook met instemming van de nieuwe trainer, Florian Wolf, gegaan, dus dat was fijn om te horen. Maar goed dat is pas volgend seizoen aan de orde, voor nu richt ik mijn aandacht op Zwammerdam. ‘Damme’ is en blijft mijn cluppie en mijn doel is om Zwammerdam als derdeklasser achter te laten’’, aldus Vink tot besluit.

Zwammerdam – ESTO 1-3 (1-1) 20. De Groot 0-1, 41. Jansze 1-1, 65. Saeijs 1-2, 72. De Visser 1-3.

Basisopstelling Zwammerdam: Groenen, Vink, Van Dorp, Veerman, Peters , Kremer, Van den Nieuwendijk, J. van Vliet, De Bruin, Jansze, Woudenberg.

Foto’s: Jaap Peters (voorzitter Zwammerdam)

Plus zijn bijdrage: ,,Het feestje na afloop maakte veel goed. De eerste derby van de twee Damse clubs in Zwammerdam. ESTO is in 1936 in Zwammerdam opgericht en kwam door een gemeentelijke herindeling (1964) in Bodegraven terecht. We haalden de hoogste baromzet in de clubgeschiedenis van de club. Was best bijzonder. Al met ruim 300 toeschouwers (bij allemaal op de fiets)!”

 

Must Read