woensdag, juni 12, 2024
HomeVV ZwammerdamInterviews VV ZwammerdamGeen rechtstreekse handhaving voor gehavend Zwammerdam

Geen rechtstreekse handhaving voor gehavend Zwammerdam

-

Derde klasse A (zaterdag) – Zwammerdam ging afgelopen zaterdag bij het sterke RKDES op zoek naar een driepunter, om zodoende zich te verzekeren van nog een seizoen in de derde klasse. Het lukte de groenhemden echter niet om deze missie tot een goed einde te brengen, de thuisploeg won met 3-0, en omdat concurrent DoCoS er bij TAVV wel in slaagde om de winst over de streep te trekken, moet Damme zich nu gaan opmaken voor de p/d-serie.

Zwammerdam-trainer Erwin van der Zee blikte kort na afloop terug op de wedstrijd:,,We waren vandaag door een aantal blessures en schorsingen gedwongen om wat aanpassingen doen. Er is door de ploeg hard gestreden, maar het bleek uiteindelijk niet voldoende om ons op eigen kracht te handhaven. Natuurlijk heb je dan de hoop dat TAVV tegen DoCoS wel een resultaat pakt, maar ook dat zat er niet in. Dit is voor ons een zwaar teleurstellend einde van het reguliere seizoen, maar het is niet anders. De verschillen in deze competitie waren erg klein en wij eindigen net aan de verkeerde kant van de streep. Ook tegen RKDES had er meer ingezeten.”

,,In de eerste helft was de wedstrijd in balans, maar vlak voor rust kwamen we toch met 1-0 achter. Dat is natuurlijk een vervelend moment. In de rust hadden we echt het gevoel dat we terug in de wedstrijd konden komen, maar we moesten in de tweede helft al snel twee tegendoelpunten incasseren. Toen knakte er iets bij ons en zijn we daarna niet meer in staat geweest om de wedstrijd te doen kantelen. We komen nu pas op 8 juni weer in actie (Zwammerdam komt in de tweede ronde van de nacompetitie uit tegen de winnaar van Zwartewaal en PPSC, SN), waardoor een aantal spelers wat kan herstellen van wat pijntjes her en der. ,,Nogmaals, de teleurstelling is nu groot, maar vanaf de komende week gaan we ons volledig  focussen op de nacompetitie’’, aldus Van der Zee tot besluit.

RKDES- Zwammerdam 3-0 (1-0).

Basisopstelling Zwammerdam: Groenen, R. de Bruin, Van Dorp, Van Asselt, T. de Bruin, M. Van Vliet, Kremer, Bons, J, Van Vliet, Jansze, Woudenberg.

Must Read