zaterdag, juli 27, 2024
HomeZaterdagDerde klasseDoCoS moet alsnog gelijkspel toestaan in en tegen Zwammerdam

DoCoS moet alsnog gelijkspel toestaan in en tegen Zwammerdam

-

In de 3de klasse A werd afgelopen zaterdag het eerder gestaakte duel tussen Zwammerdam en DoCoS ingehaald. Op het tweede veld pakte de thuisploeg al snel de 1-0 voorsprong, maar het vergat daarna uit te lopen naar een grotere voorsprong. Na een uur spelen kwam DoCoS aan de leiding en leek het op een overwinning af te stevenen. Onder toezicht van het aanwezige publiek wisten de Dammenaren uiteindelijk vlak voor tijd nog een punt uit het vuur te slepen (2-2).

Zwammerdam zag vlak voor de wedstrijd topscorer Jim van Vliet wegvallen wegens ziekte en moest meerdere sterkhouders missen wegens blessures en het Paasweekend. De wedstrijd werd hervat met een scheidsrechtersbal bij het strafschopgebied van DoCoS. Eerder in februari eindigde daar de wedstrijd nadat de toen leidende arbiter op moest geven, nadat hij een harde bal tegen zich aan kreeg geschoten.

De thuisploeg schoot uit de startblokken en stond binnen twee minuten al op een voorsprong. Nadat scheidsrechter Velluci correct de voordeelregel toepaste na een overtreding op Jordy de Groot werd Koen Woudenberg op randje buitenspel weggestuurd de diepte in. Hij controleerde bal, omzeilde de keeper van DoCoS en schoot de bal in het lege doel.

Twee minuten later had Jordi de Groot de stand kunnen verdubbelen, maar ditmaal belandde het schot in de handen van keeper Mark van Zonneveld. Zwammerdam bleef gevaarlijk, maar wist nog niet door te drukken. Een schot van Jordy de Groot zeilde voor het doel langs en via een voorzet van Koen Woudenberg schoot aanvoerder Lars Kremer vanaf de rand van het strafschopgebied de bal net over het doel.

De gastheren waren daarna nog twee keer gevaarlijk na verre inworpen van Woudenberg, waarbij één keer de bal in de handen van de keeper belandde en een andermaal ging de bal net over het doel. DoCoS kwam niet verder dan een halve omhaal en een doelpoging van Lars de Ridder nadat een verdediger van Zwammerdam weg gleed.

Vlak voor rust was het wel raak voor DoCoS. De restverdediging bij Zwammerdam stond niet goed en Martijn Guijt werd de diepte ingestuurd. Guijt troefde een verdediger van Zwammerdam af waarbij gedacht werd aan een overtreding, legde vervolgens de bal af op De Ridder en hij schoot de bal snoeihard achter doelman Jaimy Groenen.

Na een wat rommelige begin van de tweede helft werd duidelijk dat DoCoS sterker de kleedkamer uit was gekomen. Na een aanval op de rechterkant werd Guijt diep gestuurd en de aanvaller gaf de voorzet die aan iedereen voorbij ging behalve aan Tygo Groen die de bal snoeihard op de lat schoot. DoCoS kwam nog vlak voor het uur op voorsprong door een schitterende vrije trap van De Ridder. De vrije trap werd van buiten de zestienmeter vlak bij de achterlijn in de verre kruising gekruld. In eerste instantie leek de scheidsrechter door te spelen, maar uiteindelijk wees hij naar de middenstip.

Een paar minuten later was Guijt op weg naar het doel, legde af op De Ridder, maar keeper Groenen voorkwam dat hij zijn hattrick kon maken. Nog één keer kwamen de bezoekers er gevaarlijk uit. Guijt ging op het doel af met de bal en passeerde de keeper, maar werd teruggefloten nadat hij ogenschijnlijk een overtreding had begaan.

Met nog ruim een kwartier te spelen werd de wedstrijd wat onvriendelijker en gingen er een aantal spelers op de bon. Zwammerdam ging opportunistischer te werk en  DoCoS leek de grip kwijt te raken. De thuisploeg stichtte vanuit standaardsituaties gevaar. Een ingooi van Woudenberg werd gevaarlijk nadat de bal half werd verwerkt en een vrije trap vanaf een meter of vijfendertig spatte uiteen op de lat. In de laatste minuut van de officiële speeltijd stond de DoCoS-verdediging niet goed en schoot Ole Jansze van Zwammerdam op aangeven van de ingevallen Bryan van den Nieuwendijk de bal in de kruising.

Een 2-2 eindstand waarbij beide elftallen niet veel op schoten, maar wat gezien het wedstrijdbeeld wel een terechte uitslag was. Zwammerdam steeg hierdoor een plaats op basis van doelsaldo, aangezien deze beter is dan dat van TAVV. DoCoS staat nog steeds op de 12de plaats en zal volgende week in Bleiswijk op zoek moeten gaan naar de broodnodige drie punten tegen Soccer Boys. Zwammerdam reist af naar de Kikkerpolder en is daar te gast bij laagvlieger Lugdunum.

Scoreverloop: 16. Woudenberg 1-0, 44. De Ridder 1-1, 59. de Ridder 1-2, 90. Jansze 2-2.

Opstelling Zwammerdam: Groenen, Vink, Van Dorp, Van Asselt (65. Van den Nieuwendijk), Peters, Kremer, Woudenberg, De Groot (68. Boot), De Bruin, Jansze, Captein.

Opstelling DoCoS: van Zonneveld, Van Voorthuijzen, Amine, Gashi, Dingjan, De Ridder (87. Van Empel), Groen, Van Wieringen (83. Hermsen), Guijt (87. Kaptein), Van Schie, Douwes.

Auteur: Jan Haasnoot

Foto’s: Jaap Peters