vrijdag, april 19, 2024
HomeVierde klasseMeerburgDerby 51: SJZ en Meerburg op naar nog meer geschiedenis

Derby 51: SJZ en Meerburg op naar nog meer geschiedenis

-

De clash tussen SJZ en Meerburg kwam al voorbij in de Krakerrr van de Week en uiteraard zal er op deze website de nodige aandacht volgen via een wedstrijdverslag en quotes van betrokkenen. SJZ, in de persoon van Gerard van der Hoeven, deed nog een duit in het zakje vooraf en dat neemt onze redactie graag even mee.

Hierbij een foto van de derby SJZ – Meerburg, gespeeld op zondag25 maart 1962 op het Loetheveld in Zoeterwoude-Dorp. Uitslag 5-1.

 

Meerburg-doelman Hennie de Gunst is kansloos op de inzet van SJZ-speler Kees Ammerlaan (tweede van links). De Meerburgers Bas de Jeu (links), Gé van Wetten en Aad van der Velde kunnen niets meer uitrichten. De bal, zo’n ouderwets donkerbruin exemplaar, is zichtbaar voordat het speeltuig in het doel verdwijnt.

 SJZ kwam die wedstrijd met 5-0 voor door treffers van Jan Koek, Bart Vlasveld, Jaap Olsthoorn, Kees Ammerlaan en opnieuw Bart Vlasveld. Na de rust scoorde Bas de Jeu namens Meerburg tegen.

Zaterdag derby 51

Vorig seizoen werd de vijftigste derby met 4-5 gewonnen door Meerburg. Een boeiende wedstrijd met veel spektakel. In de aanloop naar die ‘gouden’ editie schonk weekblad Voetbal International zelfs veel aandacht aan de Zoeterwoudse tweekamp, zie de bijlage. Het gaat om Voetbal International nr. 20 van 17 mei23, met de kampioensschaal van Feyenoord op de cover).

Van der 50 tot nu toe gespeelde derby’s won Meerburg er 23, SJZ won 16x en 11x kwam er geen winnaar. Met 97 doelpunten is Meerburg het meest productief, SJZ scoorde 86 maal. Max van Steen van Meerburg is met stip de meest productieve speler ooit in de derby. Hij heeft in slechts 4 derby’s maar liefst 12 doelpunten geproduceerd. Namens SJZ voeren Ron Belt en Marc Griffioen (ieder 5 doelpunten) de ranglijst aan.

 Donderdagavond 25/01; na de laatste training wordt Meerburg uitgezwaaid…

En zie ook gisteren geplaatste Krakerrr van de Week:

Krakerrr van de Week: SJZ- Meerburg

Must Read