vrijdag, april 19, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgDoelman Jesse Haak opgedoken bij Meerburg

Doelman Jesse Haak opgedoken bij Meerburg

-

‘Opeens’ stond Jesse Haak onder de lat bij Meerburg afgelopen zaterdag. De doelman kwam na omzwervingen in het buitenland terug naar Amsterdam en vervolgens Leiden en besloot te gaan keepen bij de club waar het ooit begon als vierjarige. Haak keepte in de regio voor UVS en Noordwijk en liet afgelopen zaterdag zien het vak nog niet verleerd te zijn. Tegen koploper Teylingen werd een keurige 0-0 uit het vuur gesleept, mede door zijn inbreng en dat van een andere uitblinker, goalie Wessel Zonjee van de ploeg uit Sassenheim. Onze redactie ging even op onderzoek uit bij de sluitpost.

,,Na UVS ben ik gaan studeren in de Verenigde Staten. Daar heb ik een geweldige tijd beleefd als student en voetballer. Ik heb daar ook diverse duels gezien en heb aardig wat van het land gezien. Steden als Miami en New York, maar ook in staten als Virginia en Missouri ben ik geweest. Een ervaring die ik niet graag had gemist. Vervolgens streek ik, eenmaal terug, neer bij VV Noordwijk. Leerzaam, maar mede door corona heb ik niet veel kunnen spelen. Het bleek ook niet helemaal mijn ding daar en verloor het plezier. Omdat ik in Amsterdam terecht kwam, is WV-HEDW op mijn pad gekomen. Daarmee werd ik kampioen. Een leuke club maar opnieuw keepte ik weinig. Vervolgens heb ik meegedaan aan een uitwisselingsproject en heb ik vijf maanden in Tokio gezeten. Andermaal een fantastische ervaring waarin ik veel van dat land heb gezien.”

 

,,Bij terugkomst heb ik mijn studie in Amsterdam afgerond en ben aan mijn Masters begonnen Internationale Betrekkingen in Leiden. Omdat ik ooit begon bij Meerburg en ik daar veel mensen ken, was de keuze niet zo moeilijk om terug te keren. Temeer ook omdat vrienden van mij, Floris en Simon Hazenberg, daar ook voor 1 speelden en spelen. Met trainer Nick Poot had ik ook al contact en zo is het cirkeltje voor mij weer rond en vind ik het ontzettend leuk om terug te zijn.”

Foto: met dank aan Hielco Kuipers (Leidsch Dagblad)

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read