vrijdag, april 19, 2024
HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenEen goed begin is het halve werk, Teylingen snel klaar met MMO

Een goed begin is het halve werk, Teylingen snel klaar met MMO

-

Vierde klasse A- Op voorhand zou het een ongelijke strijd moeten zijn. Koploper Teylingen staat fier bovenaan en staat behoorlijk “los” van de naaste achtervolgers, om op de ranglijst de thuisclub te ontwaren moet je toch wel behoorlijk naar beneden scrollen. Het verschil tussen beide teams was vooraf 33 punten en ook het doelsaldo sprak al boekdelen. De lijstaanvoerder stond op +28 en de rode lantaarndrager op -24. Ondanks dat de gastheren vorige week een knap gelijkspel in Woubrugge in de wacht sleepten, bleken de statistieken niet te liegen. Teylingen won na een bliksemstart met 0-4.

Het was een heerlijk voetbalweertje deze middag. Voor de thuisclub was het jammer dat de wieken van de karakteristieke molen volop draaiden, terwijl dat niet echt van het Hoogmadese vlaggenschip gezegd kon worden want na 22 minuten stond de eindstand al op het scorebord (0-4). Het team van scheidend trainer Rob Jonkman hield vanaf het begin het hoofd erbij. Al in de eerste minuut kon Albin van Wieringen ternauwernood een redding brengen op een kopbal van Bas Gozeling en een minuut later was het Wesley Ritzen die de 0-1 binnenkopte.

,,Ik schrok eigenlijk van de vrijheid die ik kreeg en kon de voorzet makkelijk afmaken. Even later werd ik per ongeluk aangetikt, al was de toegekende penalty terecht en kwamen we zo makkelijk op de 0-2. Even later kon ik na een fout bij de tegenstander beheerst mijn tweede doelpunt laten aantekenen, dit was al weer de elfde van het seizoen. Ik voetbal al vanaf de jeugd met Mike van der Zon en hij maakte de laatste en komt nu op dertien goals, wij maken er onderling vaak een dolletje over. Het belangrijkste voor het team is dat wij makkelijk scoren en dat is toch een extra wapen. Onwillekeurig gingen we er toch makkelijker over denken en creëerden we in het restant van de wedstrijd weinig uitgespeelde kansen. We hebben nog geen plannen om carnaval te gaan vieren, eerst lekker een biertje doen in de kantine en dan spreken we wel spontaan af om nog ergens anders heen te gaan.” Grappig was nog dat tijdens ons gesprek Van der Zon langsliep en drie vingers omhoog stak en zo Ritzen er fijntjes aan herinnerde dat hij er nog steeds drie meer heeft gemaakt. De thuisclub bleef het restant van de eerste helft onmachtig en zo gebeurde er weinig meer voor de rust.

Het was typerend dat het eerste echte wapenfeit van de groen-witten pas in de vijfenzestigste minuut plaatsvond middels Lorenzo Korte: ,,Mijn schot werd geblokt, maar het was eindelijk een keer een gevaarlijk moment van ons. Het was natuurlijk een rampzalig begin en voor de pauze lieten we weinig zien. Dit is mijn eerste seizoen hier en mijn eerste hele wedstrijd. Bij de Kaag en Braasem Cup in de voorbereiding ben ik aan mijn lies geblesseerd geraakt en de prognose was dat ik het hele jaar niet zou kunnen ballen. Ik heb er alles aan gedaan en nu sta ik er toch maar weer. Ik heb hiervoor bij Stompwijk gespeeld en woonde toen in Zoetermeer, nu woon ik weer bij mijn ouders in Leiderdorp en door vrienden hier ben ik bij MMO gaan spelen en het bevalt mij prima. Ook al speel ik hier nog maar net,  ik ben echt uit mijn plaat gegaan in de rust om de boel een beetje op te stoken, dat zit nu eenmaal in mijn karakter. Ik zit hier op mijn plek en vind het mooi dat, ondanks de laatste plaats, onze trainer (Yorick Boon) ook volgend jaar weer de leiding heeft.’’

MMO bleef hard werken en kreeg in de slotfase zowaar nog een paar mogelijkheden zonder resultaat. Volgende week hopen de Hoogmadenaars een inhaalslag te starten, ten eerste om te stijgen op de ranglijst en daarnaast ook de thuiswedstrijden weer op peil te brengen. De komende twee weken komen Floreant en AVV Alphen op bezoek aan de Vlietweg. De Sassenheimers mogen hun titelrace voortzetten met de belangrijke thuiswedstrijd (24/02) tegen Meerburg. Bij winst valt er hoogstwaarschijnlijk weer een concurrent op zeker af en zou het een fantastisch jubileumjaar (honderd!) kunnen worden.

MMO-RKVV Teylingen 0-4 (0-4). 02. Ritzen 0-1, 12. Prange 0-2, 16. Ritzen 0-3, 22. Van der Zon 0-4. Scheidsrechter: Van de Wetering.

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, j. van der Meer, M. van der Meer, Van der Geest, Hoogenboom, Zwaan, Van der Fits, Bax, Tol, Korte, Ouwerkerk.

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Gozeling, Van den Nouland, Witkamp, Heemskerk, Prange, Vis, Schut, Ritzen, Van der Zon, De Ridder.

Must Read