woensdag, juni 12, 2024
HomeZaterdagVierde klasseKers op de taart voor Teylingen

Kers op de taart voor Teylingen

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Teylingen laat de vierde klasse achter zich. De Sassenheimers hadden nog twee kansen om de titel in de wacht te slepen, maar hadden weinig trek om het op het laatste duel aan te laten komen. Zover kwam het ook niet want door een eenvoudige 0-4 zege in en tegen Woubrugge kon de champagne ontkurkt worden.

Voorzitter Roger Landwer Johan sprak voor de wedstrijd tegen SJZ  (2-3 winst) op 20 april al uit dat een kampioenschap de kers op de taart zou zijn. Teylingen bestaat op 6 juni precies honderd jaar en rond die dag wordt er van alles en nog wat georganiseerd om die leeftijd te vieren. Hoe mooi is het dan dat de hoofdmacht kampioen wordt en dat het feest daardoor nog groter zal worden. En het begon dus al aan de Bateweg waar de ploeg van Rob Jonkman geen moeite had om eventuele zenuwen in bedwang te houden.

Het was zeker niet de beste wedstrijd van de roodzwarten, maar werkelijk niemand maalde daarom. Pal na het laatste doelpunt van Mike van der Zon werd het veld in beslag genomen door alle aanhangers. Jong en oud waren meegekomen om de ploeg kampioen te zien worden en al na vijf minuten was min of meer duidelijk dat het goed zou komen. Op aangeven van Melvin van Stijn knikte Bas Gozeling de 0-1 binnen.

Teylingen starter beter, hield de controle en er bleek geen vuiltje aan de lucht deze middag. De uiteindelijke 0-4, ook Wesley Ritzen en de ingevallen Joey van den Berg scoorden, was wellicht wat geflatteerd maar over het geheel genomen kwam de schaal uit bij de ploeg die daar het meeste recht op had. Kortstondig was er een dip en maakte Teylingen de spanning bovenin zelf onnodig groter, maar na de winst in het cruciale duel bij SJZ kon het welhaast niet meer fout gaan.

Na afloop glunderde de preses van oor tot oor. Koud terug van een buitenlandse trip haalde hij de kampioenswedstrijd op tijd en genoot zichtbaar van de vreugde die de club toekwam. ,,Dit is een soort droom en ik ben er trots op dat het uitgekomen is. We gaan nog heerlijke weken tegemoet en gaan ons straks weer voorbereiden op de derde klasse. Oook daarin komen mooie potjes aan.” Even later sprak ook Jonkman zijn trots uit, maar de trainer hield het niet droog. Er kwamen geen tranen, maar wel een bierdouche van enkele uitzinnige spelers. ,,Stelletje donderstenen. Maar de avond is nog jong. Ik pak ze nog terug en alles met een vette lach. Ik denk dat ik het feest als laatste zal verlaten.”

Ook Van Stijn en Gozeling, die het feest dus openden op deze middag, waren door het dolle heen en spraken in koor van een gigantische ontlading waarbij de polonaise nog weken zal aanhouden. Voor Woubrugge was het allemaal minder plezierig. Met een indrukwekkende minuut stilte werd Henk de Lange herdacht, die meer dan 45 jaar bij de club betrokken was als sponsor en anderzijds. Daarnaast moet de formatie van Joey Rietbroek volgende week winnen van Roodenburg om nog een kans te houden op lijfsbehoud. De lach en de traan kwamen weer eens samen.

Woubrugge- Teylingen 0-4 (0-2). 6. Gozeling 0-1, 44. Ritzen 0-2, 82. Van den Berg (strafschop) 0-3, 90. Van der Zon 0-4.

Woubrugge: Den Hertog; Hoogendoorn, Van Luling, S. de Groot, J. de Groot; Veltman, Rolfes (76. Van der Doef), R. van Rijn (76. Köster); T. van Rijn (60. Schipper), Van der Hulst, Angenent (46. Boer)

Teylingen: Zonjee; Vis, Slaman, Gozeling (84. De Mooij), Heemskerk, Prange (74. Witkamp), Van Stijn (66. Hoogkamer), Van der Zon, De Ridder (74. Pouwels), Berk (66. Van den Berg), Ritzen.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read