donderdag, mei 30, 2024
HomeStompwijk (zo)Stompwijk (zo) interviewsMeerburg laat zich verrassen door Stompwijk’92

Meerburg laat zich verrassen door Stompwijk’92

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Het was op voorhand de wedstrijd tussen de nummers 3 en 10, maar als je de laatste vijf wedstrijden in ogenschouw neemt, dan was er sprake van een heuse topper. Meerburg moest vorige week genoegen nemen met een puntendeling tegen Warmunda en Stompwijk’92 kwam net aan voorbij AVV Alphen. De bezoekers staan onderhand bekend als reuzendoder, aangezien ze de laatste maanden van zowel FC Oegstgeest en Teylingen wisten te winnen. Na zaterdagmiddag kan ook Meerburg bij dat rijtje gerekend worden. Meerburg deed slechte zaken voor de bovenste plaatsen, maar er is nog van alles mogelijk en Stompwijk deed een goede stap voor lijfsbehoud, maar staat nog steeds wel op een nacompetitieplek.

Stompwijk had aanvankelijk de stevige wind in de rug, maar het was toch de thuisclub die in het eerste kwartier een paar keer gevaarlijk werd. Daarna verlengde Floris Hazenberg de bal heel slim met zijn hak, alleen schoot goalgetter Max van Steen over. De bezoekers kropen langzamerhand uit hun schulp en werden dreigender. Toch bleven de Rijndijkers de beste kansen krijgen, er was een fraaie combinatie tussen Lars Barthen en Hazenberg die alleen door een overtreding kon worden gestopt en de daaropvolgende vrije trap werd door Van Steen net naast geschoten. De Stompwijkers kregen nog een megakans, toen Joeri van der Salm uit een vrije trap geheel vrijstaand naast kopte.

Barthen was na de pauze een paar keer betrokken bij gevaarlijke situaties, maar het was  wederom Van Steen die de 1-0 op het bord bracht. ,,Ik vond het persoonlijk geen strafschop, maar op dat moment was het een bevrijdende treffer en kregen we ook kansen op meer. Op het eind hadden we mijnsinziens wel recht op een strafschop, maar dat telt allemaal niet. Ik moet ook de complimenten geven aan Stompwijk die niet opgaven en bleven vechten voor een beter resultaat. Ik zal altijd kritisch op mijzelf zijn en ik had vandaag meer moeten brengen. We hadden zo’n puike reeks neergezet na de winterstop en dan is dit een domper, als het een beetje tegenzit dan kunnen we ook nog overal naast grijpen. Bij winst vandaag en met SJZ-Teylingen volgende week hadden we vol mee kunnen doen. Nu moeten we de draad weer oppakken en zorgen dat we niet zo’n slechte reeks als eind vorig jaar gaan neerzetten.”

Hazenberg was een paar keer dicht bij de verdubbeling van de score en vooral zijn harde bekeken schot van een meter of 25 had een beter lot verdiend dan de lat. De Meerhorst bewoners gaven niet op en na een foute terugspeelbal was het al bijna gelijk. Toch kwam de gelijkmaker alsnog onverwacht, het was Lars den Hartog die een vrije trap randje zestien via de binnenkant paal binnenschoot: 1-1. Even later moest hij geblesseerd het veld verlaten.

De witzwarten drongen aan en werden gevaarlijk, vooral Jesse Jasperse miste van dichtbij een grote kans. En dan zal je altijd zien dat de treffer aan de andere kant valt, Joeri van der Salm bracht de winnende treffer op het bord. ,,Aiden van Santen gaf voor en plots kreeg ik de bal voor mijn voeten en kon afronden. Ik zou eigenlijk reserve zijn, maar aangezien Nick Ammerlaan in de warming up geblesseerd raakte moest ik er alsnog in, heerlijk om dan ook nog zo belangrijk te zijn. We waren vooraf blij geweest met een puntje, dus deze drie zijn bonus. Ik weet dat ons restprogramma alle mogelijkheden biedt, maar wij winnen van Teylingen en verliezen weer van MMO. Toch geeft onze reeks van de laatste zes wedstrijden alle vertrouwen om zonder nacompetitie in de vierde klasse te blijven. Ik zal dat volgend jaar niet meer mee maken, want dit wordt mijn laatste seizoen, ik ben een halve dagtaak kwijt aan bandages en intapen. De dag erna word ik er aan herinnerd dat ik gespeeld heb, het is dan mooi geweest en hopelijk heb ik dan nog mijn steentje bijgedragen aan lijfsbehoud.”

Volgende week gaan de Zoeterwoudenaren op zoek naar het op drift geraakte Roodenburg. De Stompwijkers gaan naar Noorden voor de lastige uitwedstrijd tegen NSV’46.

Meerburg-Stompwijk ’92 1-2 (0-0). 55. Van Steen 1-0, 66. Den Hartog 1-1, 84.Van der Salm 1-2.  Scheidsrechter: Van de Weteringh

Basisopstelling Meerburg: Haak, Paulides, S. Hazenberg, Straathof, Haak, Chaigneau, Jasperse, Van Haaster, Barthen, Van Steen, F. Hazenberg.

Basisopstelling Stompwijk ’92: Van Leeuwen, Kemna, Van Veen, Janson, De Haan, Sweere, Den Hartog, Van Santen, Paulussen, Jacobs, Van der Salm.

Foto’s: Hennie Muller (reportage volgt!)

Must Read