HomeMeerburgInterviews MeerburgMeerburg maat te groot voor Sporting Leiden

Meerburg maat te groot voor Sporting Leiden

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Meerburg won vorige week de dorpsclash op overtuigende wijze, SJZ werd in het Dorp met 1-4 verslagen. De Leidenaren behaalden hun eerste driepunter, MMO werd met 4-0 huiswaarts gestuurd. Een duel tussen aan de ene kant de meest scorende ploeg, aan de andere kant het team met het grootste aantal tegendoelpunten. Kwam Sporting Leiden naar Zoeterwoude met vertrouwen voor een punt of ging de thuisploeg voor de derde overwinning op rij? Met rust stond het 2-0 voor de aardig uitgedunde ploeg van Nick Poot en dat was nog een magere afspiegeling, na ruim 90 minuten stond er 5-0 op het scorebord en eindigden de debutant in de vierde klasse met nog slechts negen man in het veld.
Binnen de minuut was er de eerste mogelijkheid voor de Zoeterwoudenaren, het vizier van Julian van Haaster stond nog niet op scherp. Dat kan zeker ook worden gezegd van captain Max van Steen (Sem Overduin zat met een liesblessure op de bank, AK), een hattrick in de eerste helft had zomaar gekund maar vond twee keer de beste man aan de kant van de bezoekers, Felix Van Kibed en Makfalva, op zijn weg. De derde keer schoot hij naast voor een leeg doel, laten we het er op houden dat hij op de weg terug is na een flinke griep.
Halverwege de eerste helft was de wedstrijd nog in evenwicht, kwam het door de kou of uit ontevredenheid? Opeens liepen er 5 man aan Meerburg zijde warm. De ban werd uiteindelijk gebroken door de ijverige, en altijd hardwerkende Floris Hazenberg. De meeste aanvallen kwamen via de rechterkant en dat was nu ook het geval, een voorzet van Tom Klumperman werd binnengetikt. Niet veel later eenzelfde combinatie waarbij opnieuw Floris Hazenberg het eindstation was. Sporting Leiden kwam niet echt in het stuk voor, het opvallendste was de (in sommige gevallen) terechte kritiek op de eigen assistent-scheidsrechter want zeker het tweede doelpunt neigde naar buitenspel. Als het elftal dan vlak voor rust ook nog eens gereduceerd wordt tot een tiental dan is een punt wel heel erg ver weg. Giovanni Schröder was aan de zijlijn veel te laat, een harde charge op Van Steen tot gevolg.
Vlak na rust was het de goed ingevallen Otis Derksen met een voorzet vanaf links die op waarde werd binnengekopt door Van Steen. De goalgetter had toch zijn goal, wat later bleek ook zijn enige van de middag. Na een slordige breedtepass van Koen van Zijp was het Ryan du Prie met het eerste echte gevaar voor de ploeg van Taoufik Maatoug en Ronald Mink. Halverwege de tweede helft was het Klumperman met de 4-0, na wederom een voorzet van Derksen en na het uitglijden van een Leidse verdediger. Niet veel later was de net ingevallen Sam Bajyanama trefzeker, zijn schot vanaf een meter of twintig belandde via de onderkant van de lat in het doel en was de eindstand een feit. Vlak voor het eindsignaal volgde nog een onhandige actie van Yousuf Sadi Hilmi welke werd beloond met de rode prent.
Koen van Zijp werd na afloop van de wedstrijd verrast met een volledig versierde kleedkamer, dit heeft alles te maken met zijn vertrek naar het buitenland en zijn (voetbal)vrienden wilden hem op deze manier een waardig en passend afscheid geven.
Meerburg behaalde zo zijn derde overwinning op rij en sluit na de nederlagen van SJZ en FC Oegstgeest weer aan bij the best of the rest. Teylingen ligt op pole voor het kampioenschap en lijkt met 8 punten voorsprong en een wedstrijd minder op Meerburg onhaalbaar. Het is voor de jonge ploeg van Poot (zaterdag stonden er op een gegeven moment acht spelers van O23 binnen de lijnen) wel de eerstvolgende tegenstander na de minibreak van twee weekenden vrijaf. Sporting Leiden moet komende zaterdag alweer aan de bak, wederom een uitwedstrijd als de reis naar concurrent AVV Alphen in Alphen gaat.
Als laatste wil uw verslaggever nog wel even iets kwijt, ik hoop dat een aantal mensen eens goed in de spiegel kijkt. Het is niet normaal dat een scheidsrechter in de rust en na afloop in de bestuurskamer moet gaan zitten omdat die zich zwaar bedreigd voelt. Objectief gezien floot deze jongeman een prima wedstrijd, de rode kaarten waren beiden terecht en enige zelfreflectie kan in deze geen kwaad. Ik weet dat scheidsrechters dit altijd na een wedstrijd doen, het zou voor spelers, staf en supporters ook aan te bevelen zijn want anders gaat het spelletje wat ons allemaal aan het hart ligt naar de kl… en dat lijkt mij nou net niet de bedoeling.
Meerburg – Sporting Leiden 5-0 (2-0) 25. F. Hazenberg 1-0, 28. F. Hazenberg 2-0, 47. Van Steen 3-0, 68. Klumperman 4-0, 71. Bajyanama 5-0.
Basisopstelling Meerburg : Klein, S. Hazenberg, Pracht, Jasperse, Barthen, Klumperman, Van Haaster, Van Steen, F. Hazenberg, Van Zijp.
Basisopstelling Sporting Leiden : Van Kibed en Makfalva, Schroder, Fakkel, Calkhoven, Van Eijgen, Tegelaar, Hennekij, Glasbergen, Cornelisse, Sadi Hilmi, Du Prie.