vrijdag, april 19, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgMeerburg wint andermaal op Haasbroek, SJZ valt wat terug

Meerburg wint andermaal op Haasbroek, SJZ valt wat terug

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Vanaf november van het vorige jaar is het in de weekenden regenachtig en koud geweest en vaak speelde de wind ook een rol van betekenis. Dit keer waren de omstandigheden beter, maar er waren nog veel meer redenen om te kunnen genieten van de dorpsderby tussen de Rijndijkers en Dorpelingen. SJZ stond halverwege aan de goede kant van de score, maar na de rust nam de ploeg van Nick Poot en Ronald van Delft de regie definitief over om weg te lopen naar een ruime (1-4) zege.

Meerburg herstartte vorige week goed door Floreant terug te wijzen, maar toch waren er zorgen richting het treffen met SJZ, dat vorige week juist pootje werd gelicht door NSV’46. De staf moest het doen zonder een aantal sterkhouders waarbij het zeker de vraag was hoe spits Max van Steen zou worden vervangen. De veelvuldig doelpuntenmaker had donderdag bij de uitzwaaitraining zijn beste beentje nog voor gezet, maar ontbrak vanwege ziekte bij de wedstrijd van het jaar. Julian van Haaster werd in de punt geplaatst en de vervanger van Van Steen deed dat met verve. Zijn verhaal kwam echter vooral na de rust aan bod.

SJZ opende fel en met bezieling en Meerburg moest direct vol aan de bak om niet al snel in de problemen te geraken. Dat gebeurde echter toch. De sterk aan de bal acterende Caleb van der Helm mikte op de paal, maar in de rebound kreeg Daan van Rijn het wel voor elkaar om Nick Klein te verschalken. Uiteraard leverde het doelpunt vrolijke gezichten op bij de thuisploeg, want van Meerburg winnen staat nu eenmaal altijd hoog op het verlanglijstje. In de openingsfase bleef de thuisploeg wat beter, maar na een minuut of twintig kwamen de in het blauw en zwart gestoken gasten meer in de wedstrijd. Jari van Kampen had nog wel de kans gekregen om de 2-0 binnen te schieten, maar de aanvaller vond het zijnet.

De grootste kans voor Meerburg volgde na een minuut of twintig spelen. Van Haaster werd keurig vrijgespeeld en de nummer negen nam de bal prima aan. Oog in oog met Gijs Brinks kwam de doelman evenwel als winnaar uit de bus. Stilaan had SJZ meer en meer overtredingen nodig en de leidsman moest herhaaldelijk optreden om de boel te sussen. Tien minuten na de kans op de 1-1 kwam SJZ met tien man te staan. Van Kampen zocht en vond de benen van Luc Schade. Dit alles onder de ogen van scheidsrechter Stolwijk die niet aarzelde en de rode prent voor de dag haalde. De openstaande vrije trap van Van Haaster kon door Brinks nog tot hoekschop worden verwerkt. Het duel bleef tot aan de rust pittig, maar zeker wel binnen het betamelijke.

Kort na de rust sloeg de vlam evenwel weer in de pan. Nu nam Maarten Klumperman teveel risico en zijn overtreding op Joey Vink werd andermaal met een rode kaart bestraft. Zo bleven er twintig spelers over binnen de lijnen en dat zorgde voor meer en meer ruimte. De spelers van de thuisploeg kregen het niet voor elkaar om de linies kort te houden en konden het vaak niet meer belopen. Meerburg rook bloed en werd sterker en sterker en het was in lijn met het spelbeeld dat de Rijndijkers vervolgens kansen kregen en scoorden. Eerst was het de beurt aan de ingevallen Floris Hazenberg en zijn voorbeeld werd gevolgd door door Van Haaster, die daarna aan de basis stond van een treffer van Tom Klumperman. Voor zover daar nog geen sprake van was, maakte Jesse Jasperse aan alle onzekerheid een eind.

SJZ had het na de 1-3 nog wel geprobeerd, maar de overtuiging was verdwenen en Meerburg speelde het vooral knap uit. Zo won Meerburg dus andermaal van SJZ en werd het kleedlokaal van de gasten tijdelijk even een feestzaal. Even verderop was het een stuk rustiger bij SJZ na de tweede nederlaag op rij. Daar werd eerder echter al feest gevierd dit seizoen (periodetitel, red.) en dat kan straks nog iets opleveren. Meerburg lijkt bezig aan een opmars, maar voorlopig zal vooral de strijd om onderling de beste te zijn van Zoeterwoude het zwaarst wegen.

SJZ- Meerburg 1-4 (1-0). 5. Van Rijn 1-0, 50. F. Hazenberg 1-1, 52. Van Haaster 1-2, 62. T. Klumperman 1-3, 84. Jasperse 1-4.

SJZ: Brinks, Versteegen, De Klerk, De Goede (68. Mike Hensing), Plooij, Mitchell Hensing (60. Loomans), Vink (80. Van Klink), Van Rijn, Griffioen, Van Kampen, Van der Helm (68. Rietkerken)

Meerburg: Klein, Maarten Klumperman, Simon Hazenberg, Overduin, Verra, Van Zijp (46. Jasperse), Tom Klumperman, Schade (85. Bajyanama), Barthen (68. Pracht), Van Haaster (76. Derksen), Haverschmid (46. Floris Hazenberg).

Beluister hier twee interviews van Remco Mentink met de trainers en van Hennie Kanbier met Van Haaster (Meerburg).

 

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read