woensdag, juni 19, 2024
HomeVijfde klasseMMOMMO bijna gezien, SJZ wacht op toetje

MMO bijna gezien, SJZ wacht op toetje

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Beide ploegen zullen met weinig plezier terug denken aan hun laatste wedstrijd. MMO kreeg na twee overwinningen weer hoop op een plek in de nacompetitie, maar na een “logische” nederlaag tegen FC Oegstgeest en de overwinningen van de concurrenten komt de vijfde klasse wel steeds dichterbij. SJZ vergat gelijke tred te houden met Meerburg.

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd en het was vooral aan de linkerkant dat Ricardo Rietkerken aan de basis stond van veel gevaar, hij was het ook die na een afgemeten voorzet van Marc Griffioen de bal op een paar meter nog tegen de paal schoot. Na een kwartier hadden de Hoogmadenaren een dolle vijf minuten met Lorenzo Korte, Len van de Hoorn, Barry Verboon en Ricardo Ouwerkerk die de score hadden kunnen openen. Vriend en vijand waren het erover eens dat Joey Vink na een klein half uur een strafschop verdiende, zelfs Bas Nijhuis had hier geen twijfel over gehad. De arbiter van dienst wel en hij wuifde het weg. De Zoeterwoudenaars kwamen vaker gevaarlijk door, maar in plaats van een keer van afstand te schieten bleef het bij breien. Vlak voor de pauze werd goalgetter Griffioen knap weggestuurd door Mitchel Hensing, alleen treuzelde de aanvaller te lang en zo ging de kans verloren.

SJZ zette na rust aan, toch was het de hekkensluiter die op voorsprong kwam. Korte werd weggestuurd door Jelle van Tol en de 1-0 was een feit. De doelpuntenmaker: ,,Ik moet eerlijk bekennen dat de bal net iets opsprong en alhoewel ik hem niet echt lekker raakte, ging hij er toch diagonaal in. Het is ook mijn eerste voor de club, mede door blessures en laatst ook door vakantie heb ik veel wedstrijden gemist. Mijn wissel was ook puur uit voorzorg. Na mijn doelpunt hebben we toch ook wel pech gehad met twee keer de paal door onze invaller Dirk Zwaan en Ouwerkerk. Zwaan viel goed in en kwam ook nog een keer alleen voor de keeper. Mijn overtuiging is dat als we, zoals nu, redelijk compleet zijn, wij niet bij de onderste ploegen horen te staan. Vandaag hebben we het tegen een van de betere teams goed gedaan. Nu nog handhaven wordt heel moeilijk, maar dit geeft wel weer vertrouwen voor volgend jaar.”

Het arbeidsethos van de thuisclub was al erg groot en door de voorsprong werd er voor iedere meter gevochten, dit tot irritatie van alles wat SJZ een goed hart toedraagt en vooral Vink zal opgelucht zijn dat hij de negentig minuten mocht volmaken. Mitchel Henzing: ,,We moeten de schuld van dit puntenverlies bij ons zelf zoeken en niet bij de scheidsrechter of tegenstander, toch blijft het zuur. Tegen Teylingen hadden we er zeker nog een gelijkspelletje uit kunnen halen en normaal moeten wij hier ook winnen met alle respect voor MMO. Wij hadden hier kunnen winnen, al gaven we op het laatst veel ruimte weg en hadden we ook nog kunnen verliezen. Na de 1-1 tien minuten voor tijd dacht ik dat we de overwinning nog zouden pakken, alleen liep het anders. Als wij op gras moeten spelen tegen mindere tegenstanders, dan hebben wij het altijd moeilijk en morsen we punten. We hebben natuurlijk nog de nacompetitie, maar bij een tweede plaats hadden we een ronde kunnen overslaan.” Na het laatste fluitsignaal leek het wel of een groot deel van de aanwezigen aan beide zijden op het veld “een klap van de molen” hadden opgelopen want de emoties liepen hoog op.

Vrijdagavond was er bij MMO een geslaagde voetbalquiz, een groot deel van de selectie was aanwezig en er werden ook een aantal spelregelvragen gesteld. Zaterdagmiddag bleek maar weer dat bepaalde situaties voor tweeërlei uitleg vatbaar zijn.

Volgende week gaan de Hoogmadenaren naar Boskoop voor de wedstrijd tegen Floreant. SJZ speelt volgende week thuis tegen AVV Alphen en daarna volgt de altijd beladen wedstrijd aan de Rijndijk tegen Meerburg, ook al zal die voor de Dorpers nog vooral om de nacompetitie gaan.

MMO-SJZ 1-1 (0-0). 52. Korte 1-0, 80. Van Rijn 1-1. Scheidsrechter: Ter Heide

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, B. van de Meer, L. van de Hoorn, Bax, Van der Geest, Hoogenboom, Ouwerkerk, Van Tol, Korte, Verboon, M. van der Meer.

Basisopstelling SJZ: Koek, V. Hoorn, De Klerk, De Goede, Rietkerken, Mitchel Hensing, Van der Helm, Vink, Griffioen, Versteegen, Van Rijn.

Must Read