zaterdag, juli 27, 2024
HomeZaterdagVierde klasseMMO viert derbypunt bij Woubrugge als overwinning

MMO viert derbypunt bij Woubrugge als overwinning

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Degene die pas in de slotminuten van het treffen tussen buren Woubrugge en MMO Sportpark Bateweg Noord betrad, en niet veel later getuige was van het eindsignaal van scheidsrechter Sulaiman, zal vast hebben gedacht dat de bezoekers erin waren geslaagd om de eerste zege van het seizoen te boeken. De spelers van Yorick Boon verlieten het speelveld met een glimlach van oor tot oor, maar een daadwerkelijk driepunterfeest was het niet voor de groen-witten. Desondanks was de vreugde bij MMO over het behaalde gelijkspel zeer begrijpelijk. Nadat de thuisploeg twintig minuten voor tijd eindelijk de uitstekende MMO-doelman Albin van Wieringen had weten de verschalken, leek Woubrugge op weg naar een (nipte) zege. Zover kwam het echter niet, want vlak voor tijd liet invaller Barry Verboon Woubrugge-doelman Gijs den Hertog met een harde kopbal kansloos (1-1).

Woubrugge en MMO hielden elkaar in de eerste helft aardig in de tang. Er werd gestreden voor iedere meter grond, maar pas enkele minuten voor rust viel de eerste kans op de openingstreffer te noteren. Woubrugge-spits Dennis Boer kreeg de bal vlak voor het MMO-doel plots voor zijn voeten, maar zag zijn inzet van dichtbij door Van Wieringen worden gekeerd.

Na rust was de thuisploeg de bovenliggende partij en zorgde het met name via de indraaiende corners van Boer voor alarmfase 1 bij de bezoekers. De MMO-defensie had ook haar handenvol aan de watervlugge Vince Angenent en het was dan ook niet toevallig dat juist deze speler de 1-0, op aangeven van Boer, voor zijn rekening nam. Voor MMO was de achterstand hét sein om alle schroom van zich af te gooien. Nadat eerst de ingevallen Jelle van Tol Den Hartog zonder doeltreffend resultaat had getest, waren niet veel later twee andere MMO-invallers wel succesvol. Stephen Bax leverde vanaf de rechterkant een puntgave voorzet af op het hoofd van Barry Verboon, die de bal kiezelhard tegen de touwen kopte. Het zichtbaar aangeslagen Woubrugge probeerde in de resterende tijd via lange ballen de late winst alsnog te forceren, maar Van Wieringen & co hielden stand (1-1).

Woubrugge-speler Kevin Veltman baalde na kort afloop dat zijn ploeg de zege uit hadden laten glippen. Veltman: ,,Het is niet te geloven, zij krijgen één kans en die valt gelijk binnen. Na de 1-0 is het wachten op de 2-0, 3-0, maar we verzuimden onze kansen te benutten. Dit is heel zuur, want bij winst hadden we Sporting Leiden en MMO op een nog grotere achterstand gezet. Deze 1-1 voelt aan als een nederlaag’’, aldus de teleurgestelde middenvelder.

MMO-trainer Yorick Boon was wel zeer in zijn nopjes met de prestatie van zijn mannen:,, Als je kijkt hoe we het vorige week hebben gedaan (MMO verloor toen kansloos met 4-0 bij mededegradatiekandidaat Sporting Leiden, SN) en dat vergelijkt met vandaag, dan denk ik dat we met z’n allen heel trots mogen zijn. Deze wedstrijd is een derby en daar zit toch vaak een ander soort spanning op. Natuurlijk was een overwinning nog mooier geweest, maar dit resultaat geeft vertrouwen voor de tweede helft van het seizoen’’, aldus de Stompwijker tot besluit.

Woubrugge – MMO 1-1 (0-0) 71. Angenent 1-0, 83  Verboon 1-1.

Basisopstelling Woubrugge: Den Hertog, Hoogendoorn, De Groot, Van de Geijn, Veltman, Peters, Boer, Schipper, Angenent, Van de Doef, Van Rijn.

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, J.van der Meer, M. van der Meer, Van der Geest,  Hoogenboom, Zandbergen, Van der Fits, N. Bax, Van de Meent, Korte, Ouwerkerk.