zaterdag, april 27, 2024
HomeVierde klasseNSV'46NSV’46 heeft geen kind aan Sporting Leiden

NSV’46 heeft geen kind aan Sporting Leiden

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Sporting Leiden heeft geen goed vervolg kunnen geven aan de uitstekende start in dit nieuwe kalenderjaar. Op eigen veld bleken de Morsbewoners niet bij machte om het NSV’46 moeilijk te maken: 0-6.

Sporting Leiden begon met goede moed aan de wedstrijd. Pogingen om NSV’46 onder druk te zetten wilden echter niet lukken. De Noordense formatie was fitter. Maar beide ploegen bleken enige tijd niet in staat om kansen te creëren. Tot het eerste doelpunt op naam kwam van Kevin Fransen in de 38ste minuut. Vlak voor rust werd het zelfs 0-2 door Robin van Koert.

In de tweede helft werd het er niet beter op voor Sporting Leiden. Jeffrey Pieterse scoorde in de 51ste en 55ste minuut de 0-3 de 0-4. Het vierde doelpunt kwam via een hoekschop tot stand. Na 60 minuten stond het al 0-5. Het vijfde doelpunt kwam op naam van Yassine El Mariami. Daarna was het voor Sporting zaak om de de schade nog zo beperkt mogelijk te houden. De vier wissels die trainer Ronald Mink toepaste, mochten echter niet baten. Een kwartier voor tijd kwam er toch nog een mogelijkheid voor Yousuf Sadi Hilmi, die zijn schot geblokt zag worden. Een minuut later leken de bezoekers via Kamiel Disseldorp op een 0-6 voorsprong te komen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Pim Koster velde niet ver voor tijd het finale vonnis over de thuisploeg: 0-6.

De reactie van de winnende coach Dennis Tijssen na afloop van de wedstrijd: „Het begin van de wedstrijd vond ik eigenlijk matig. We kwamen toen moeilijk tot kansen en maakten de verkeerde keuzes. Toch kregen we er nog twee in. Na de 0-3 zagen we het bij Sporting Leiden minder worden. Gelukkig konden we uitlopen naar 0-6.’’

Wat opviel bij NSV’46 was de fitheid.  „Voor de winterstop was het zaak inderdaad fitter te worden om meer inhoud te kunnen geven aan de wedstrijden en dat komt er nu wel aardig uit. Nu loopt het wel bij ons.”

Over de doelstellingen over het vervolg van het seizoen is de coach helder. „We willen zo hoog mogelijk eindigen in deze competitie. We hopen op een periodetitel.”

Sporting Leiden-trainer Ronald Mink was na afloop bereid om LAV te woord te staan na de 0-6 nederlaag. „Het tactische plan was om zo lang mogelijk op de nul te spelen en wat spelden te prikken. We hielden dat tot de 38ste minuut vol. De 0-1 viel ongelukkig, want onze keeper Pierre Neuteboom, die de bal wilde uitschieten, schoot de bal tegen Kevin Fransen aan. Op slag van rust viel helaas de 0-2, dan weet je dat het tegen een voetballende ploeg als NSV, met goede buitenspelers, heel moeilijk wordt.”

Na de rust speelde Sporting met 3 spitsen. „We probeerden alsnog een punt uit deze wedstrijd te slepen. Tot de 0-3 waren we redelijk tot goed aan de tweede helft begonnen. Ik baal niet van de nederlaag maar wel van het feit dat we de goals makkelijk tegen krijgen. We hoopten dat we via een counter of iets dergelijks een goaltje mee konden pikken maar het mocht niet zo zijn.”

De Morsbewoners bivakkeren nog steeds in de onderste regionen van de vierde klasse en de vraag hierbij is of het tij gekeerd kan worden. Mink is daarover optimistisch gestemd. „We hebben er nog steeds vertrouwen in, want we moeten in deze terugronde nog spelen tegen Stompwijk’92, AVV Alphen en MMO.’’

De realistische Mink is trots op z’n ploeg vanwege de trainingsopkomst en de inzet die getoond wordt. „Spelen in de nacompetitie is het hoogst haalbare dit seizoen.”

Sporting Leiden-NSV’46 0-6 (0-2). 38. Fransen 0-1, 45. Van Koert 0-2. 51. Pieterse 0-3, 55. Pieterse 0-4, 60. El Mariami 0-5, 81. Koster 0-6.

Basisopstelling Sporting Leiden: Neuteboom, Hamelink, Dieke, Fakkel, Cornelisse, Van Eijgen, Fielemon, Hennekij, Glasbergen, Van Egmond, Sadi Hilmi.

Basisopstelling NSV’46: Kalshoven, Lok, Pieterse, Fransen, Van Koert, De Jong, Faneyte, Stark, El Mariami, Goedhard, Verhaar.

Auteur: Shravan Dielbandhoesing

Foto’s: Jan van der Lubbe (zie ook volledige reportage)

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl