woensdag, mei 1, 2024
HomeVierde klasseNSV'46NSV’46 pakt de winst in en tegen Woubrugge

NSV’46 pakt de winst in en tegen Woubrugge

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Topscorer Vince Angenent van Woubrugge was er duidelijk over na afloop: ,,We begonnen goed tegen NSV’46, maakten zelfs de 1-0, maar door twee domme fouten verlies je uiteindelijk met 1-3. Kreeg onze trainer Joey Rietbroek al voor rust rood door praten tegen de leiding, dus die kon stil achter de afrastering toekijken. Dan maar komende week die eerdere zeperd thuis tegen BGC Floreant met een 1-4 verlies maar goed maken. Elke wedstrijd is nu immers een finale om degradatie te ontlopen. En we moeten ook gelukkig ook nog naar onze grootste concurrent, Sporting Leiden, waar we thuis met 5-1 van wonnen.”

NSV’46-topschutter Jeffrey Pieterse was ook heel realistisch na deze 1-3 uitzege: ,,Het was niet echt goed van onze kant, we hadden in het begin vooral moeite met hun lange bal. Na rust kwam ons bekende sterke positiespel en opbouwend voetbal van achteruit ook niet echt uit de verf. En de combinatie van een slecht bespeelbaar veld, warm weer en diverse wissels in de tweede helft verbeterden dit spelbeeld ook niet echt. Maar het zijn wel drie punten geworden en elke wedstrijd op zich is nu een finale. We gaan ervoor en mogelijk levert een derde plek ook nog een nacompetitieplaats op. We gaan het zien over zes wedstrijden.”

Woubrugge stond met de twaalfde plek en 11 uit 19 net boven de degradatiestreep. De uitploeg uit Noorden had met een vijfde plek met 35 uit 19 zeker aspiraties op meer. Ook in de wetenschap dat thuis met 3-0 was gewonnen van Woubrugge. Maar het was de thuisploeg die sterk begon en halverwege de eerste helft scoorde. Angenent: ,,Het was Robbin van der Hulst die een vrije trap vanaf de middenlijn met een halve omhaal, zelfs met zijn verkeerde been, verzilverde, 1-0. Daarmee is hij nu met acht doelpunten ook clubtopscorer geworden samen met mij. Maar een paar minuten later was het alweer 1-1 doordat NSV’46 een strafschop benutte.”

NSV’46-middenvelder Pieterse: ,,Robin van Koert werd binnen de zestien neergelegd en hierdoor was hij, als vaste strafschoppennemer, niet in staat om achter de bal te gaan staan. We hadden even het bekende oogcontact en zo kon ik met deze gelijkmaker mijn twaalfde doelpunt maken. Een paar minuten later liet hun doelman na onze vrije trap de bal los waardoor Van Koert ook zijn twaalfde doelpunt kon maken, 1-2. Dat was dan ook de ruststand.”

,,Onze trainer Rietbroek had verbaal hoorbaar moeite met de beslissingen van deze scheids en om een lang verhaal kort te maken… hij belandde dus met rood achter de afrastering. Na de rust ging het best gelijk op en maakten zij halverwege de tweede helft de 1-3 door volgens mij een eigen doelpunt. We bleven best gevaarlijk, maar het zat er niet in, dus dat werd ook de eindstand”, aldus Woubrugge-middenvelder Angenent. Pieterse: ,,In de tweede helft gebeurde er niet veel meer, behalve dat Yassine el Mariami de 1-3 maakte wat dan ook de eindstand werd. Komende zaterdag kunnen we de mouwen zeker opstropen tegen concurrent Warmunda.”

Woubrugge bleef, door de nederlaag van Sporting Leiden bij FC Oegstgeest met 5-1, twaalfde met 11 uit 20 (33-57) en NSV’46 bleef vijfde met 38 uit 20 (48-29). Beide ploegen hebben tegen de tegenstanders van komende week zeker wat goed te maken. Want NSV’46 verloor eerder dit seizoen uit tegen Warmunda zelfs met 5-1. En Woubrugge stond in bar slecht weer thuis tegen BGC Floreant binnen tien minuten al met 0-3 achter. Het is duidelijk dat het voor beide ploegen nog zes finales worden.

Woubrugge – NSV’46 1-3 (1-2). 20. Van der Hulst 1-0, 24. Pieterse (strafschop) 1-1, 27. Van Koert 1-2, 70. El Mariami 1-3.