maandag, april 15, 2024
HomeVierde klasseNSV'46NSV'46 vaster in achtervolgende groep

NSV’46 vaster in achtervolgende groep

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Teylingen liep dit weekend verder uit op de nummer twee, maar vanaf die plek tot en met plek zeven is het dringen geblazen. NSV’46 is ondertussen ook vaste bespeler van deze groep. De overwinning op Floreant van dit weekend kon regelmatig worden genoemd: 3-1. De ploeg uit Noorden had voor de rust meer kunnen en moeten scoren, maar kwam eigenlijk geen moment in gevaar. Jeffrey Pieterse scoorde tweemaal en ook Kamiel Disseldorp pikte zijn doelpuntje mee.

Trainer Dennis Tijssen: ,,Een verdiende zege na vooral een goede eerste helft. We scoorden drie keer, maar dat hadden er eigenlijk wel vijf moeten zijn. Dan weet je dat het helemaal klaar is natuurlijk. Zij kregen maar een enkele kopkans, maar NSV was de ploeg met de regie. Floreant had in het tweede deel van de wedstrijd meer balbezit, maar daar kwam weinig gevaar uit voort. In de eerste helft hebben we absoluut de basis gelegd.”

NSV’46 doet het na de winterstop heel behoorlijk. ,,De winstpartij tegen SJZ kwam uit de tenen, maar gaf wel aan waar we toe in staat zijn. Tegen FC Oegstgeest deden we het ook goed, maar trokken we net aan het kortste eind. We hebben zo zoetjes aan laten zien dat we stappen maken en ik meen dat er nog veel meer ruimte en rek in deze groep zit. We zijn samen pas een half jaar onderweg en er is meer tijd nodig om nog verder te verbeteren. Aan de club ligt het niet. Alles wordt in het werk gesteld om het eerste te helpen. Tegen SJZ bijvoorbeeld is er alles aan gedaan om dat duel door te laten gaan en dat is heel fijn werken. We doen het samen en het voelt heel goed aan.”

Over de stand: ,,Wanneer Teylingen ook volgende week wint van MMO dan zitten ze echt in een zetel. Zij doen het uitstekend en er is nog geen verval geweest. Maar het zegt ook niet alles. Ik kan me recent nog een seizoen herinneren van FC Oudewater. Zij hadden een straatlengte voorsprong, maar de klad kwam erin. Ik zie het niet heel snel gebeuren, maar je weet het nooit wat er zoal nog gaat gebeuren. Wij willen meedoen om de bovenste vier plaatsen en de nacompetitie halen. We gaan komend weekend sowieso profiteren van het duel tussen Warmunda en FC Oegstgeest. Een team laat drie punten achter of ze spelen gelijk en dan lijden ze allebei verlies. Wij willen de druk blijvend opvoeren en het gaat alleszins naar mijn zin, maar bepaalde ontwikkelingen moeten verder groeien. Als team en als individu kunnen er nog stappen worden gemaakt. Belangrijk is ook dat onze bank sterk is. Daar zaten nu allemaal spelers die een basisplaats in 1 kunnen hebben.”

NSV’46 haalt niet in en gaat het even rustig aan doen. ,,Nou betrekkelijk dan. Volgende week krijgt de groep vrij af in verband met carnaval. De week erop oefenen we tegen Rohda’76. Je moet wel ritme houden, want de komende maanden gaan bepalen hoe succesvol we kunnen worden.”

Basisopstelling NSV’46: Kalshoven, Goedhart, Fransen, Lok, Verhaar, Stark, Pieterse, Faneyte, El Mariami, Disseldorp, Van Koert.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read