donderdag, mei 30, 2024
HomeZaterdagVierde klasseRick de Haan: ,,Stompwijk’92 heeft niets te zoeken in vijfde klasse”

Rick de Haan: ,,Stompwijk’92 heeft niets te zoeken in vijfde klasse”

-

Bijna elke week levert LAV een bijdrage aan het Leidsch Dagblad met daarin aandacht aan een regionale speler. Zo ook deze week. Gisteren stonden de schijnwerpers op Rick de Haan van vierdeklasser Stompwijk’92. Voor wie het niet las of kon lezen hierbij alsnog deze mogelijkheid.

Stompwijk’92 is in de vierde klasse nog lang niet veilig, maar bij middenvelder Rick de Haan is er geen twijfel dat het goed gaat komen met zijn ploeg. Na 21 speeldagen mag de nummer tien van de ranglijst gerust een reuzendoder worden genoemd. Na een moeizame start van de competitie ging het geleidelijk aan beter, maar in 2024 werden in negen duels 21 punten bij elkaar gevoetbald. Tot de verbeelding spraken met name de resultaten tegen hooggeplaatste ploegen. Zo werd FC Oegstgeest begin februari verslagen, moest Teylingen er medio maart aan geloven en afgelopen zaterdag werd Meerburg als gastheer verslagen. De Haan: ,,We lijken daar patent op te hebben. Matig tot slecht starten en daarna de inhaalrace inzetten. Dat was vorig seizoen in de derde klasse niet anders, hoewel we het uiteindelijk net niet gered hebben. Dit keer geloof ik er zeker in dat we ons veilig gaan spelen. Twee ploegen (Nicolaas Boys en Floreant, HK) staan een paar punten voor ons, maar we hebben het weer in eigen hand. Daarnaast vind ik dat wij met dit team niets te zoeken hebben in de vijfde klasse. Mocht het onverhoopt alsnog fout gaan dan komen we binnen een seizoen weer terug.”

Ondanks de opvallende resultaten in vooral de laatste maanden zijn er dus nog wel zorgen aangaande het lijfsbehoud. ,,We hadden in het begin van het seizoen te maken met veel blessures van basisspelers. Het is niet zo dat wij elke speler zomaar even kunnen opvangen. Zo breed is onze selectie niet. Gaandeweg kwamen er wel spelers terug en sindsdien gaat het opmerkelijk beter. Stompwijk’92 hoeft in principe voor geen enkele tegenstander terug te deinzen. Dat bewijs is inmiddels wel geleverd. Stompwijk’92 is echter ook in staat om van de onderste te verliezen. Dat gebeurde op bezoek bij MMO, die daarmee de eerste zege van het seizoen pakte. Dat was een week na Teylingen en zo waren we die bonuspunten meteen weer kwijt.

Afgelopen zaterdag liet Meerburg na de aansluiting te vinden bij Teylingen, FC Oegstgeest en SJZ. ,,Dat vond ik wel onze verdienste. We speelden met Joeri van der Salm in de punt van de aanval en dat pakte prima uit. Hij is een van de weinige ‘belegen’ spelers bij ons en weet wat er nodig is om tot een resultaat te komen. Gekscherend noemen we hem wel eens ‘dweil’ omdat hij vaak en makkelijk naar de grond gaat. Hij verdient daar vaak vrije trappen mee en dat geeft het team rust en kans om aan te sluiten. Van dat soort spelers zouden we er net even meer moeten hebben. Onze jonge groep mist af en toe de slimheid. Ik zie echter ook dat het steeds beter wordt en de club zal het op termijn van deze jonge gasten moeten hebben. Spelers als Nick Ammerlaan, Pim van de Arend, Mitchell Arends en van der Salm zullen immers een keer gaan afhaken.”

De bij Luiten Food werkzame De Haan (onlangs 24 geworden) heeft het enorm naar zijn zin bij de dorpsclub. ,,Ik startte, omdat ik Zoetermeer woonde, bij DSO. Daarna kwam Alphense Boys op mijn pad en vervolgens keerde ik terug naar DSO. Uiteindelijk ben ik destijds abrupt gestopt en zocht ik een meer sociale club. Stompwijk’92 kende ik niet eens, maar door maatje Sem Sweere werd ik overgehaald om bij hem te gaan spelen. Ik ben daar nu niet meer weg te denken. Nooit eerder had ik het ergens zo naar mijn zin en veel in mijn leven speelt zich nu af in Stompwijk, hoewel ik met een paar vrienden nu in Voorburg woon. Ook echte Stompwijkers, die net als ik ondertussen werk en een relatie hebben. Dus het plaatje gaat er straks anders uitzien. Zeker niet voor wat betreft Stompwijk’92. Niet alles is geregeld of zelfs helemaal niet, maar de groep is fantastisch en we dollen er op los. Daarnaast hebben we met Erik van Manen een trainer die perfect bij de groep past. Hij vindt de sfeer ook heel belangrijk en geeft ons veel vrijheid. We moeten het met elkaar gaan klaren. Alle vertrouwen dat dit lukt, te beginnen tegen NSV’46 waar we nog een appel mee te schillen hebben. Met nog drie overwinningen erbij spelen we ons in veiligheid.”

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read