maandag, april 15, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgRoodenburg moet oppassen na ruim thuisverlies

Roodenburg moet oppassen na ruim thuisverlies

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Roodenburg kreeg afgelopen zaterdag bezoek van Nicolaas Boys. De gasten hadden na een half uur spelen al een comfortabele 0-3 voorsprong genomen en deze marge bleek ruim voldoende om de drie punten naar Nieuwveen mee te nemen (0-4). De Leidenaren, die in de winterstop hoofdtrainer Mo Bougrine per direct naar Foreholte zagen vertrekken, zakten door deze nederlaag naar de negende plaats op de ranglijst.

Roodenburg-speler Mohammed Azarfane blikt terug op de ontmoeting met Nicolaas Boys. Azarfane:,,We wisten vooraf dat Nicolaas Boys een taaie tegenstander zou zijn en helaas is deze verwachting ook uitgekomen. Door persoonlijke fouten komen we al snel met 0-3 achter. Als je tegen dit soort teams op zo’n achterstand komt, dan wordt het een lastig verhaal. Je hoopt na rust snel de 1-3 te maken, maar het zat er niet in en na de 0-4 was de wedstrijd gespeeld.”

Vervolgend: ,,De komende wedstrijd bij Woubrugge kan weleens cruciaal voor ons gaan worden. Bij winst kunnen we weer wat omhoog kijken, maar bij een nederlaag komt de rode streep steeds dichterbij. Natuurlijk heeft het plotse vertrek van Mo Bougrine ook met de spelersgroep wat gedaan. Ik hield er wel rekening mee dat hij zijn contract met Roodenburg niet zou gaan verlengen en dat er volgend seizoen een andere trainer zou gaan komen, maar met dit scenario had ik geen rekening gehouden. Hoe dan ook: we zullen toch met z’n allen verder moeten om het seizoen tot een goed einde te brengen. Voorafgaande het seizoen hoopten we om in ieder geval probleemloos in het linkerrijtje te kunnen spelen, maar we moeten wat dat betreft onze doelstelling wat aanpassen. Gelet op de omstandigheden zou directe handhaving nu een prima prestatie zijn’’, aldus de Roodenburg-aanvoerder tot besluit.

Roodenburg – Nicolaas Boys 0-4 (0-3) 15. MacClean, 25. Dos Santos 0-2, 30. MacClean 0-3, 72. e.d. Roodenburg 0-4.

Zie ook: https://leidenamateurvoetbal.nl/2024/zaterdag/vierde-klasse-zaterdag-west-2/fotoreportage-roodenburg-nicolaas-boys/

Must Read