zaterdag, juli 27, 2024
HomeZaterdagVierde klasseRoodenburg boekt terechte overwinning op Warmunda

Roodenburg boekt terechte overwinning op Warmunda

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Afgelopen zaterdag stond in Leiden Noord de wedstrijd tussen Roodenburg en Warmunda op het programma. Beide ploegen waren vooraf nog niet zeker van lijfsbehoud, maar konden bij een overwinning goede zaken doen. Het duel werd in het voordeel van de Leidenaren beslist. Het werd 2-1, een uitslag die gezien het spelbeeld meer dan terecht was.

De thuisploeg deed zichzelf tekort door niet in de openingsminuut op voorsprong te komen. Uit een corner werd de geheel vrijstaande Nick van der Reijden gevonden. De veteraan maaide onfortuinlijk genoeg over de bal en verzilverde deze honderd procent kans dus niet. Na dit moment was het een beetje zoeken voor beide partijen. Langzaam maar zeker kreeg Roodenburg een veldoverwicht en met name op het middenveld werd de slag gewonnen.

Toch ontstonden hieruit geen hele grote kansen, speldenprikjes daarentegen werden er genoeg uitgedeeld door de gastheren. Pas halverwege de eerste helft viel de eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd te noteren. Een schot uit de tweede lijn van Aymen Mizab werd door Warmunda sluitpost Wesley Kerkvliet uit het doel geranseld. Enkele minuten daarna was het raak voor de bezoekers. Een verkeerde inspeelbal op het middenveld leidde tot balverlies voor de Leidenaren. De opstomende Stan van Rijn werd aan de zijkant gevonden. Met een leep balletje passeerde hij de uitkomende Roodenburg doelman Hicham Nour, die wellicht beter in de doelmond had kunnen blijven staan.

Tot aan de onderbreking gingen de blauwzwarten massaal op zoek naar de gelijkmaker maar de vrije man werd niet gevonden. In de laatste minuut van de eerste helft had Rens Haasnoot de score kunnen verdubbelen, ditmaal echter reageerde Nour wel scherp en bracht redding.

Roodenburg kwam sterk uit de theepauze. Aan de rechterkant werd veelvuldig de creatieve Nordin El Hamami gezocht die voor het nodige gevaar zorgde. Keer op keer konden zijn acties niet beloond worden met een doelpunt. Na een minuut of tien spelen in het tweede bedrijf kwamen de mannen van trainer Hennie de Klerk langszij. Na een goede actie van Ismael Bezzai hoefde Van der Reijden alleen maar tegen de bal aan te lopen om binnen te werken. Een terechte gelijkmaker, Roodenburg was immers veel sterker dan de inspiratieloze Warmonders.

Na de gelijkmaker verzuimde de ploeg uit Noord meerder malen op voorsprong te komen. Een vrije trap van Walid Belkhir belandde op de lat, een kopbal van Sabir Serraj ging rakelings naast en er volgde nog een handjevol bijna kansen. Opponent Warmunda loerde op de counter en kon eigenlijk alleen gevaarlijk worden uit een vrije trap van Enno Korenvaar die de deklat raakte.

De inzet en vechtlust van de manschappen van trainer De Klerk werd kort voor tijd beloond. Mizab gaf na een goede individuele actie aan de zijkant de bal voor waarna verdediger Anass Er-Rabt onberispelijk binnenschoot. Een minuut na dit doelpunt had het alweer gelijk kunnen zijn. Kevin van Bentem vond de vrijstaande Robert Steemers, zijn schot echter kwam op de paal terecht. Roodenburg speelde hierna de wedstrijd gedecideerd uit en trok de belangrijke en tevens terechte overwinning over de streep.

Roodenburg oogde deze middag hongerig en scherp. Met deze zege komt de ploeg dus een stap dichterbij een langer verblijf in de vierde klasse. Zowel Roodenburg als Warmunda zijn er nog niet, beide teams zullen de laatste twee wedstrijden van het seizoen nog aan de bak moeten.

Middenvelder Walid Belkir was in zijn nopjes na de overwinning: ,,Een verdiende, maar toch ook wel zwaarbevochten overwinning. We waren vandaag dominant, alleen lieten we het voorin vandaag teveel liggen. Zoals zo vaak, als je hem zelf niet maakt valt het doelpunt aan de andere kant, zo ook vandaag. Tijdens de rust hebben we elkaar opgepept en dat heeft zeker z’n vruchten afgeworpen. We wisten dat we vandaag konden winnen en dat hebben we ook gedaan. Met name in de tweede helft hebben we de schroom van ons afgespeeld en helaas voor Warmunda moesten zij eraan geloven.”

Warmunda aanvaller Van Bentem geeft toe dat zijn ploeg vandaag niets in de pap te brokkelen had: ,,Het was heel erg matig van onze kant. Er zat niet de benodigde energie in en we wonnen eigenlijk geen enkele tweede bal. Dan krijg je dit, dan verlies je simpelweg zo’n pot. Het was dramatisch van onze kant en zo gaat het eigenlijk al een paar weken lang. We moeten het nu toch echt gaan oppakken, er wachten ons nog loodzware wedstrijden. Het bekende cliché dus, we hebben nog twee finales te gaan tot het einde van de competitie.”

Roodenburg gaat volgende week op bezoek bij Stompwijk’92 en Warmunda ontvangt op het eigen Sportpark Het Overbos het immer taaie Nicolaas Boys. Voor beide teams is er nog werk aan de winkel.

Basisopstelling Roodenburg: Nour, Oguzhan, El Hamami, Belkhir, Van der Reijden, Mizab, Serraj, Zoulali, Bensalah, Er-Rabt.

Basisopstelling Warmuna: Kerkvliet, Juffermans, Van Leeuwen, Van Noort, Van Bentem, Kortekaas, Van Rijn, Rajabzadah, Korenvaar, Hubert, Van Kesteren.