woensdag, juni 12, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgStompwijk'92 wint nipt van Roodenburg in spannend duel

Stompwijk’92 wint nipt van Roodenburg in spannend duel

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Op het zonovergoten sportpark Meerhorst speelde Stompwijk’92 thuis tegen Roodenburg. De twee teams waren voorafgaand aan de wedstrijd directe concurrenten voor de derde periodetitel, maar Stompwijk neemt nu afstand van Roodenburg door in deze spannende wedstrijd de Leidenaren te verslaan: 1-0. Roodenburg stond daarnaast net boven de streep en de gastheren net daaronder. Nu staan beide teams op een veilige plaats, maar de buit is nog altijd niet binnen.
De intensiteit van het spel lag vanaf het begin van de wedstrijd al erg hoog ondanks het uitputtende warme weer. De bezoekers namen vanaf het eerste moment het initiatief in handen waardoor het momentum van de wedstrijd bij hen lag. De grote kansen bleven echter nog wel uit, alhoewel de druk erg hoog was.
Halverwege de eerste helft hield de organisatie van de thuisploeg nog steeds goed stand waardoor er in de omschakeling gevaarlijk op de counter gespeeld kon worden. Dit gebeurde even later met succes. ,,Er was een beetje chaos bij ons voor de goal, maar Jesper pakte de bal snel op en stuurde Pim weg die een super mooie bal op mij gaf die ik uit de lucht moest weten te controleren, maar ik nam hem goed aan en schoot hem binnen. Het was eigenlijk precies zoals het moest”, aldus doelpuntenmaker Bart van Boggelen.
Roodenburg liet zich niet uit het veld slaan door deze tegenslag en bleef doorgaan met aanvallen en de druk naar voren uitoefenen. Ook na de rust hadden de bezoekers het betere van het spel, maar bleven de grote kansen die ze in de eerste helft hadden nu nog uit. Mede door de goede organisatie van de thuisploeg hield Stompwijk goed stand.
De druk van Roodenburg werd in deze periode van de wedstrijd steeds groter en de bezoekers deden er dan ook alles aan om de achterstand weg te poetsen.
Richting het einde van de wedstrijd voelde je dat er een doelpunt in de lucht hing, maar zou je niet kunnen raden aan welke kant deze dan zou moeten vallen. De ruimtes werden namelijk steeds groter waardoor het spel meer op en neer ging. Op deze manier kregen beide ploegen in de slotfase nog kansen om de score te veranderen, maar dit gebeurde echter niet en deze zware wedstrijd eindigde dan ook met 1-0.
,, Ik mag wel zeggen dat we domineerden. We hadden veel goede kansen en hadden meer balbezit. We kregen een onnodig doelpunt om de oren helaas. Vlak daarvoor nog dachten we zelf te scoren, maar de scheidsrechter gaf aan dat de bal niet over de lijn was. Maar wij bleven te lang hangen in dat moment waardoor we niet scherp waren en een tegendoelpunt kregen. We misten vandaag wel een van onze betere spelers voorin die uit zoveel kansen als vandaag op zeker had gescoord. Verder moeten we ons volgende week gewoon veilig spelen en die periodetitel gewoon vergeten”, aldus de aanvoerder van Roodenburg, Mohammed Azarfane.
,, Ik denk dat het wel een goede pot was. Zij misten veel kansen en raakten steeds geïrriteerder en dat werkte in ons voordeel. Verder speelden we het slim uit door het tempo uit de wedstrijd te halen. We hadden de punten hard nodig en ik hoop dat we volgende week aan een punt genoeg hebben, maar we moeten gewoon die punten pakken om ervoor te zorgen dat we in ieder geval niet door hoeven te voetballen. Ik vind ook dat we er in horen te blijven. Al helemaal als je kijkt naar het tweede gedeelte van het seizoen”, zo meende matchwinnaar Van Boggelen.
Stompwijk’92 – Roodenburg 1-0 (1-0). 34. Van Boggelen 1-0.
Basisopstelling Stompwijk: Van Leeuwen, Van Veen, Kemna, Van Santen, Den Hartog, Ammerlaan, Sweere, Knijff, Van der Arend, Janson, Van Boggelen.
Basisopstelling Roodenburg: Yuksel, Azarfane, El Hamami, Belkhir, Van der Reijden, Bensalah, Bezzai, Mizab, A. Er-Rabt, Y. Er-Rabt, Nour.

Must Read