woensdag, juni 12, 2024
HomeZaterdagVierde klasseSJZ afgetroefd door NSV'46: 3-6

SJZ afgetroefd door NSV’46: 3-6

-

Vierde klasse A (zaterdag)- SJZ gaat met gemengde gevoelens de nacompetitie in. Als winnaar van de eerste periodetitel weten de groenwitten al sinds 18 november 2023 dat aan het einde van de reguliere competitie minimaal een toetje zou volgen. De laatste weken hapert de Zoeterwoudse motor. Na het verlies tegen dorpsgenoot Meerburg (2-0) verloor SJZ op eigen veld met 3-6 van NSV’46.

Voor de formatie uit Noorden was er vooraf nog een sprankje hoop op een plaats in de nacompetitie. Bij winst van NSV’46 en verlies van Meerburg bij Floreant plus puntenverlies van Stompwijk’92 zou NSV’46 uitzicht houden op promotie.

AFSCHEID

De bezoekers deden op sportpark Haasbroek wat ze moesten doen. Maar omdat Meerburg al snel op voorsprong stond bij Floreant moest NSV’46 het doen met de eer van de overwinning. De winst op SJZ betekende wel dat 4 spelers op waardige wijze afscheid namen van de selectie. Zo kreeg aanvoerder Stefan van Tol een kwartier voor het einde een publiekswissel. Na bijna twee decennia in het eerste elftal is het welletjes. Ook voor Lars de Jong, Robin Stark en Robbin Verhaar was het hun laatste optreden.

NSV’46 GING ER VOOR

Hoewel dus al snel duidelijk was dat Meerburg geen misstap zou maken, bleef NSV’46 vol gaan voor de overwinning. Na een snelle 0-1 voorsprong door Jeffrey Pieterse werd het vlak voor de rust 1-1 door aanvoerder Mitchell Hensing. Toch werd dat niet de ruststand. SJZ had recht op een strafschop nadat Ricardo Rietkerken binnen het zestienmetergebied opzichtig werd vastgehouden. Arbiter Dirk-Jan den Hertog zag er geen overtreding in. In plaats van een strafschop met de kans op 2-1, was het enkele minuten later 1-3. De ongrijpbare Florencio Faneyte en opnieuw Jeffrey Pieterse zetten hun ploeg op voorsprong.

AANSLUITINGSTREFFER

Vrij snel na de hervatting zorgde Mitchell Hensing voor de aansluitingstreffer en was het weer een open wedstrijd. Omdat SJZ op jacht ging naar meer treffers kregen de bezoekers juist veel ruimte. Daar wisten de volgelingen van trainer Dennis Tijssen wel raad mee. Florencio Faneyte maakte zijn tweede van de middag. Met nog een kwartiertje te gaan bracht invaller Jay Loomans namens SJZ de spanning terug.

Het slotakkoord was evenwel voor de bezoekers die optimaal gebruik maakten van de ruimte die SJZ open liet. In de extra speeltijd sloegen Jeffrey Pieterse en invaller Cas van der Hoorn toe en kwam de 3-6 eindscore op het bord.

Trots

NSV’46-trainer Dennis Tijssen was na afloop teleurgesteld omdat de winst verder niets opleverde. Maar hij was vooral trots op zijn ploeg. ,,Deze overwinning is voor ons een prima prestatie. We wisten dat we afhankelijk waren van resultaten in andere wedstrijden. De overwinning was meer dan verdiend. We waren zelfs nog slordig met de kansen. Het is wel zuur, we hebben 10 punten meer dan vorig seizoen en staan nu met lege handen. Toch ben ik trots. Want onze spelers zijn dit seizoen beter geworden en ook als team hebben we het beter gedaan. De spelers gaan goed met elkaar om en enkele jonge jongens zijn doorgebroken. Nu stoppen onze routiniers Stefan van Tol en Lars de Jong. Zij hebben veel betekend voor de club. Hoewel zij dit seizoen niet alles speelden, waren ze toch belangrijk voor het team. Jammer dat er geen toetje volgt.”

HUISWERK

Collega-trainer Kevin Bos is nog niet klaar en heeft het nodige huiswerk te maken. “Aan de bal was het allemaal best acceptabel en ons middenveld stond best goed. We wisten dat NSV’46 met heel snelle spelers en counters erg gevaarlijk is. Daar reageerden we veel te naïef op. Van tevoren kan je aangeven wat onze aanpak is, maar in de wedstrijd loopt het soms heel anders. Met heel snelle aanvallen werden we verrast en daar hadden er geen antwoord op. Natuurlijk wilden we graag winnen, het zat er niet in. Nu is de focus volledig gericht op de nacompetitie.”

NAAR RVC’33 IN REEUWIJK

Daarin neemt SJZ het zaterdag 1 juni op tegen RVC’33. De groenwitten moeten naar Reeuwijk om te proberen uitzicht te houden op een plaats in de derde klasse.

SJZ – NSV’46 3-6 12. Jeffrey Pieterse 0-1, 42. Mitchell Hensing 1-1, 45+3. Florencio Faneyte 1-2. 45+5. Jeffrey Pieterse 1-3, 50. Mitchell Hensing 2-3, 64.Fflorencio Faneyte 2-4, 77. Jay Loomans 3-4, 90+1. Jeffrey Pieterse 3-5, 90+3. Cas van der Hoorn 3-6.

Basisopstelling SJZ: Oscar Koek, Rick van Hoorn, Jurian de Klerk, Roy Versteegen, Ricardo Rietkerken, Guus de Goede, Mitchell Hensing, Daan van Rijn, Marc Griffioen, Caleb van der Helm, Joey Vink.

Basisopstelling NSV46: Bas Kalshoven, Stefan van Tol, Perry Lok, Jeffrey Pieterse, Robin van Koert, Menno de Jong, Robbin Verhaar, Dorus Boddeke, Florencio Faneyte, Robin Stark, Yassine El Mariami.

Auteur: Gerard van der Hoeven

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read