HomeSJZInterviews SJZSJZ overklast Stompwijk’92 in regioderby met zevenklapper

SJZ overklast Stompwijk’92 in regioderby met zevenklapper

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Stompwijk’92 bleek zaterdagmiddag op sportpark Haasbroek de ideale tegenstander om na de drie nederlagen op rij van de ploeg van SJZ trainer Kevin Bos het enigszins geschonden zelfvertrouwen te herstellen. Met een klinkende 7-1 zege (4-1 ruststand) op de zwak spelende ploeg van Stompwijk trainer Erik van Manen was de lach terug bij de Zoeterwoudenaren. De ploeg was simpelweg een paar maten te groot voor de ploeg, die vorige week nog verrassend FC Oegstgeest op een nederlaag trakteerde.

Ook in de uitwedstrijd werd zeven keer de roos getroffen door de ploeg van trainer Bos, waarmee 14 van de 44 treffers tegen Stompwijk werd gescoord. De wedstrijd was nog geen twee minuten oud of Daan van Rijn schoot een strakke voorzet binnen: 1-0. Nick Ammerlaan schoot kort daarop, namens de bezoekers, een vrije trap rakelings over de deklat.

Na een gevaarlijke aanval van de bezoekers, zonder resultaat, kreeg de thuisploeg een strafschop na een overtreding op Joey Vink, een van de uitblinkers bij de groenwitten, die zelf vanaf de stip raak schoot (2-0). Vanaf dat moment dicteerden de mannen van Bos de wedstrijd. Nauwelijks een minuut later scoorde de andere uitblinker, Marc Griffioen, beheerst de 3-0. Het was de eerste van zijn vier treffers. Zijn tweede en de vierde van de ploeg was even later een feit met dank aan Vink, die zijn fraaie assist door Griffioen verzilverd zag worden. En dat binnen het eerste halfuur van de wedstrijd.

De ploeg van trainer Van Manen kon daar niets tegenover stellen maar kreeg onverwachts hulp van de SJZ doelman, die zijn treuzelen met een tegentreffer van Stompwijk speler Bart van Boggelen afgestraft zag worden: 4-1. Ammerlaan had het lastig tegen de fel spelende ploeg van Bos en kon de tegenstander dan ook geen pijn doen om dichterbij te komen.

Na rust startte de gasten wat frisser maar konden niet verhinderen dat achtereenvolgens Griffioen, Vink en van Rijn kansen kregen om de score op te voeren. SJZ doelman Gijs Brinks maakte met nog een klein half uur spelen zijn eerder gemaakte foutje goed door een pegel van Jaco Sweere stijlvol uit de hoek te ranselen.

Wat in de openingsfase van de tweede helft maar niet lukte bij de Zoeterwoudenaren, om te scoren, werd dat in het laatste deel van de wedstrijd alsnog rechtgezet. Griffioen scoorde na de uitstekende actie van Vink de 5-1 en zijn derde treffer, om vervolgens even later de 6-1 binnen te schieten uit een assist van de ingevallen Simon Joubij. Daarvoor moest invaller Mika Paulissen van Stompwijk met tweemaal geel het veld verlaten. Het slotakkoord kwam van de voet van Van Rijn, die de bal kiezelhard in de kruising schoot: 7-1.

Griffioen, de maker van vier goals, was na afloop meer dan tevreden over de wedstrijd. ,,Altijd lekker als je er vier maakt, met dank aan mijn medespelers. Na de 2-0 voelden we dat we een gewonnen wedstrijd speelden. Lekker dat we de derby wonnen na de drie verliespartijen. Na de gewonnen periodetitel sloop er een soort van gemakzucht binnen de ploeg. We gaan voor de ommekeer.”

Scoreverloop: 2. Van Rijn 1-0, 18. Vink 2-0, 25. Griffioen 3-0, 31. Griffioen 4-0, 37. Van Boggelen 4-1, 59. Griffioen 5-1, 69. Griffioen 6-1, 84. Griffioen 7-1.

Basisopstelling SJZ: Brinks, Versteegen, De Goede, Mitchel Hensing, Van Rijn, Vink, Rietkerken, De Klerk, Mike Hensing, Griffioen, Van der Helm.

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Boheemen, Janson, Kemna, De Haan, Jacobs, Sweere, Van Santen, Van Bemmelen, Knijff, Van Boggelen, Ammerlaan.