woensdag, juni 26, 2024
HomeNacompetitieSamenvatting RVC'33- SJZ (plus interview)

Samenvatting RVC’33- SJZ (plus interview)

-

In Reeuwijk stonden RVC’33 en SJZ tegenover elkaar in de nacompetitie. Inzet was om in eerste instantie deze ronde te overleven en te mogen blijven hopen op handhaving (RVC’33) of promotie (SJZ). Peter Fase was er bij namens LAV en zijn samenvatting wordt voorzien van commentaar door Hennie Kanbier.

YouTube player

Beluister hier nog een interview van Fase met trainer Kevin Bos (SJZ):

Hierbij nog het verslag vanaf de kant van SJZ (Gerard van der Hoeven)

Voor SJZ zit het seizoen er op. Het eerste duel in de nacompetitie met uitzicht op promotie ging verloren. In Reeuwijk trok thuisclub RVC’33, een derdeklasser, met 2-1 aan het langste einde. SJZ-trainer Kevin Bos was na afloop enorm teleurgesteld. “Na de snelle 0-1 hadden we verder afstand moeten nemen. We speelden degelijk, kregen serieuze mogelijkheden, maar verder dan die snelle openingstreffer kwamen we niet. Ik heb er echt zeer de smoor in want deze wedstrijd hadden we kunnen en wat mij betreft ook moeten winnen.”

Loterij

Maar de realiteit is anders, heel anders. Ook komend seizoen acteert SJZ in de 4e klasse. In september 2023 gingen de groenwitten het voetbalseizoen zeer voortvarend van start. De brigade van debutant-hoofdtrainer Kevin Bos veroverde met goed voetbal en opmerkelijk veel doelpunten de titel van de eerste periode. Echter, vooral in de laatste periode verspeelde SJZ veel punten en daardoor gingen de Haasbroek-bewoners met gemengde gevoelens de nacompetitie in. Maar tevens in de wetenschap dat zulke wedstrijden een loterij kunnen zijn.

Toch is voor SJZ na één extra wedstrijd de voetbaljaargang ten einde. Kansloos was SJZ op het mooie sportpark in Reeuwijk-dorp beslist niet. Zeker in de eerste helft hadden de bezoekers meer afstand moeten nemen dan de 0-1 theestand. Besluitenloosheid, acties te ver doorvoeren en wat pech toen Guus de Goede een aardige mogelijkheid kreeg. Op slag van rust nog een heel knappe redding van RVC-doelman Stefan van der Meer na een vlammend schot van de weer fitte Jari van Kampen betekenden dat het in de eerste 45 minuten bij 0-1 bleef.

RVC’33 langszij

De openingsfase van het tweede bedrijf was voor SJZ. Joey Vink voerde een actie te ver door en even later vond Jay Loomans doelman Van der Meer op zijn weg terwijl Marc Griffioen er beter voor stond.

Na precies een uur spelen kwam RVC’33 langszij. Het was Niels van der Meer die de balans in evenwicht bracht. De thuisclub voelde dat er meer in zat. RVC’33 mocht vrij veel hoekschoppen nemen. Daar had de SJZ-afweer steeds een passend antwoord op al was

het soms benauwd. Twintig minuten voor het einde werd het 2-1. Nadat de bal van rechts kwam, wist invaller Mark Sluijs de bal verrassend goed onder controle te krijgen waarna hij doelman Oscar Koek kansloos liet.

Wissels voor nieuwe impulsen

Trainer Kevin Bos wisselde veelvuldig in een poging met nieuwe impulsen de tegenstander onder druk te zetten. Er kwamen mogelijkheden. Zo wist de doelman een vlammend schot van Daan van Rijn ter nauwernood te keren en zag Mitchell Hensing zijn inzet rakelings naast het doel gaan. In de absolute slotfase trok Mitchell Hensing aan de noodrem toen Luuk van Leeuwen een vrije doortocht dacht te hebben. Het betekende rood van Hensing en de bal kwam op de stip. Mark Sluijs dacht zijn tweede doelpunt te scoren, maar doelman Oscar Koek keerde knap de inzet. Ook in de rebound bleef Koek de baas. Uiteindelijk mocht het niet baten want niet veel later klonk het eindsignaal.

200e wedstrijd Roy Versteegen in SJZ 1 is zijn laatste

Voor Roy Versteegen was het tegen RVC’33 zijn laatste optreden. De 27 jarige verdediger kiest voor andere prioriteiten en gaat in een lager team spelen. Versteegen heeft precies 200 wedstrijden op het hoogste SJZ-niveau geacteerd. Op 29 september 2013 maakte hij in Hoogmade zijn debuut in de met 2-4 gewonnen wedstrijd tegen MMO.

In 200 competitieduels trof hij 20 maal doel, vaak vanaf de strafschopstip.