woensdag, juni 12, 2024
HomeVierde klasseSporting LeidenVoorbeschouwing nacompetitie derde/vierde klasse (zaterdag)

Voorbeschouwing nacompetitie derde/vierde klasse (zaterdag)

-

Voorbeschouwing nacompetitie derde/vierde klasse (zaterdag)

RVC’33 – SJZ

De laatste wedstrijden in de reguliere competitie ging het bepaald niet crescendo voor SJZ. Na twee verliespartijen op rij tegen respectievelijk buurman Meerburg en NSV’46 zal trainer Kevin Bos de afgelopen en komende dagen waarschijnlijk benut hebben om zijn ploeg op scherp te zetten. De ploeg eindigde uiteindelijk toch wel enigszins teleurstellend als vijfde in de vierde klasse A. Maar niet getreurd echter voor de Zoeterwoudenaren, de eerste periodetitel werd binnen gesleept waardoor de nacompetitie al lang en breed een feit was.

In de eerste ronde wacht opponent RVC’33 dat in het voorbije seizoen één niveau hoger acteerde. De Reeuwijkers, vaak betiteld als een stug collectief, kende een wisselend seizoen in de derde klasse A. De club vergaarde simpelweg te weinig punten en zal de messen moeten slijpen om lijfsbehoud te bewerkstelligen. Afgelopen zaterdag hield het nog wel kampioen Koudekerk in toom (0-0).

De winnaar van dit interessante treffen neemt het in de volgende wedstrijd op tegen VV ‘s-Gravendeel.

FC Oegstgeest – Altior

FC Oegstgeest deed geruime tijd mee om het kampioenschap in de vierde klasse A, maar zag de titel naar het Sassenheimse Teylingen gaan. De club heeft forse ambities en dus zou promotie naar de derde klasse meer dan welkom zijn. Trainer Huig Jan Heeringa beschikt over een brede selectie en zal ongetwijfeld zijn mannen weten te prikkelen om tot het uiterste te gaan.

Tegenstander Altior uit Langeraar kende een uiterst moeizaam seizoen in de derde klasse. Pas op de laatste speeldag werd nacompetitie veilig gesteld. Nu treft het in FC Oegstgeest een goed voetballende ploeg die ook nog eens het thuisvoordeel heeft. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een heerlijke voetbalmiddag op Sportpark de Voscuyl.

De ploeg die het beste voor de dag komt en als winnaar van het veld stapt speelt in de volgende ronde uit bij Zestienhoven.

 

Sergio Rademakers
Sergio Rademakers
Verslaggever sinds 2013. Leidenaar pur sang, vooral kenner van derde-en vierde klasse, sergio@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read