maandag, april 15, 2024
HomeVierde klasseSporting LeidenSporting Leiden wint 'soort van finale'

Sporting Leiden wint ‘soort van finale’

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Sporting Leiden heeft de hoop op een langer verblijf in de voorlaatste klasse levend gehouden. Tegen AVV Alphen werd met 1-2 gewonnen en daardoor heeft de Leidse ploeg weer zicht gekregen op de ploegen die op een nacompetitieplek bivakkeren. Sven Glasbergen was in goede stemming na afloop van het belangrijke treffen.

,,We wisten dat dit een soort van finale was. Om in de buurt te blijven van de ploegen boven ons moest er simpelweg gewonnen worden en dat is gelukt. Onze weg is nog heel lang, maar na de recente ruime zege op MMO en deze winstpartij ziet de wereld er voor ons wel weer wat anders en beter uit. Bij een nederlaag had de klus wel mega groot geworden en wat dat betreft ben ik blij dat we opgestaan zijn. Lange tijd hadden we de regie, maar uiteindelijk moesten we wel zien te overleven en gelukkig hebben we het volbracht.”

Na MMO speelde Sporting Leiden tegen Meerburg. ,,Dat was jammer want we wilden in een flow komen. Tegen Meerburg hadden we weinig in te brengen en dus stonden we na MMO ook weer met beide benen op de grond. AVV heeft geen slechte ploeg en zij hebben vooral een goede rechtsbuiten in huis. Ik denk echter dat Antony Cornelisse zich prima staande heeft weten te houden. Verder waren we blij dat we dit keer over Peter Hamelink, Jeroen van Egmond en Melvin Dieke konden beschikken. Zij spelen lager inmiddels, maar wilden ons uit de brand helpen. Zij hebben natuurlijk een schat aan ervaring en dat heeft zeker geholpen om deze pot over de meet te trekken.”

Hamelink opende score voor de gasten en later stond Glasbergen aan de basis van het tweede doelpunt van Johan Hennekij. Voor de thuisploeg scoorde Bilal el Hallabi tegen, maar Sporting kon een gelijkspel voorkomen. ,,Tot de 1-2 hadden we weinig weggegeven, maar zij roken wel bloed. Sem Ouwerkerk stond echter goed te keepen en we bleven geloven in een goed resultaat. Ik denk dat we ondertussen wel een signaal hebben afgegeven dat we ons nog niet gewonnen hebben gegeven. Dat het een zwaar seizoen zou worden, is niet verrassend met al die jonkies aan boord. Toch hebben we als groep veel bij geleerd en nu willen we kijken of we op een p/d- plek kunnen komen. AVV, Woubrugge en Stompwijk’92 zijn nog niet ver weg. En wie weet zit er nog meer in. Maar nu eerst een klein feestje op de club, want zo vaak wonnen we nog niet.”

Basisopstelling Sporting Leiden: Ouwerkerk, Dieke, Fakkel, Van Egmond, Cornelisse, Tegelaar, Van Eijgen, Hamelink, Glasbergen, Du Prie, Hennekij.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read