maandag, april 15, 2024
HomeVierde klasseStompwijk (zo)Stompwijk’92 baalt van onnodig verlies tegen Nicolaas Boys

Stompwijk’92 baalt van onnodig verlies tegen Nicolaas Boys

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Stompwijk’92 opende het kalenderjaar met een thuisbeurt tegen Nicolaas Boys. De ploeg van Erik van Manen, die de vorige vier competitiewedstrijden op rij had verloren, deed zichzelf afgelopen zaterdag tegen de Nieuwveners flink tekort. De Stompwijkers waren voetballend gezien de veruit betere partij maar op het belangrijkste aspect van het voetbalspel, het scoren van doelpunten, gaf de thuisploeg niet thuis. De bezoekers waren op dat vlak stukken effectiever en hadden aan één kans voldoende om met winst vanaf Sportpark De Meerhorst te vertrekken (0-1).

Stompwijk’92-speler Daniël Knijff sprak dan ook van een zuur resultaat voor zijn ploeg:,, Ik denk dat we de beste wedstrijd van ons seizoen hebben gespeeld en een uitgelezen kans hebben laten liggen op de drie punten. Vlak voor rust kregen we een strafschop, nadat een verdediger van Nicolaas Boys hands had gemaakt. De penalty van Mitchell Jacobs werd helaas door hun keeper gestopt, hij tikte de bal via de lat uit het doel, waardoor we met 0-0 gingen rusten. Ook na rust kregen we volop kansen op een treffer, maar de bal wilde er gewoon niet. Als je zelf niet scoort, dan weet je dat de bal aan de andere kant kan vallen en helaas gebeurde dat ook. Bij de eerste de beste tegenaanval kwamen zij op 0-1, waardoor we nog meer op de aanval gingen spelen. Rick de Haan schoot daarna nog op de lat en ook Bart van Boggelen was met een kopbal dichtbij de gelijkmaker.”

,,Ondanks dit verlies zie ik voldoende positieve aanknopingspunten voor de rest van het seizoen. Belangrijke spelers als Nick Ammerlaan en Bart van Santen zijn weer terug na langdurige blessures en ook voetballend gaat het steeds beter. Ik ben daarom ook optimistisch over de rest van het seizoen. Volgende week gaan we op bezoek bij Roodenburg, dan moet het daar maar gebeuren’’, aldus de Stompwijker tot besluit.

Stompwijk’92 – Nicolaas Boys 0-1 (0-0) 50. Nicolaas Boys 0-1.

Basisopstelling Stompwijk’92: Van Leeuwen, Janson, Kemna, Knijff, B. van Santen, Van der Arend, De Haan, L. van Santen, Sweere, Jacobs, Van de Salm.

Must Read