donderdag, mei 30, 2024
HomeZaterdagVierde klasseStompwijk'92 ook voorbij aan NSV'46

Stompwijk’92 ook voorbij aan NSV’46

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Wanneer Stompwijk’92 eerder aan een inhaalrace begonnen was, zou het zeker mogelijk zijn geweest om in de top vijf te eindigen. Na de overwinning op NSV’46 (3-1) wordt voor het moment in elk geval een veilige plaats ingenomen. De ploeg uit Noorden kan de nacompetitie nog halen voor promotie, maar het is er allesbehalve makkelijker door geworden na de nederlaag tegen de mannen van Erik van Manen.

Nick Ammerlaan was de grote man bij de thuisploeg, maar de aanvaller ziet dat zelf niet zo. Hij scoorde in elk geval driemaal, terwijl enkel Kevin Fransen iets terug kon doen namens de formatie van Dennis Tijssen. De drievoudig doelpuntenmaker: ,,Onze assistent-trainer, Rob van Benten, rekende na afloop uit dat we na de winterstop de beste prestaties hebben geleverd in deze klasse. Dat is natuurlijk een leuk feitje. Ik ben ook zeker blij met deze overwinning en onze positieverbetering, maar ik reken onszelf nog absoluut nog niet rijk. We krijgen nog diverse potjes op natuurgras en dat ligt ons niet per se goed. Het mag echter duidelijk zijn dat we een goed gevoel hebben momenteel en we hebben ook tegen NSV’46 laten zien dat we van ploegen boven ons kunnen winnen. We worden her en der al reuzendoder genoemd, maar zo zou ik deze tegenstander niet willen noemen. Feit blijft dat we eindelijk op een positie staan die we nodig hebben om vierdeklasser te blijven.”

Tijdens de warming-up vielen er buien. De ‘bikkels’ van Stompwijk zochten dekking (foto met dank aan Nick Ammerlaan)

Vervolgend: ,,Ik denk dat het enorm scheelt dat de groep eindelijk fit is of in een enkel geval bijna. In de eerste seizoenshelft heeft het ons veel punten gekost, hoewel het ook niet altijd mee zat. Inmiddels valt het wel beter en de resultaten zijn er naar. Het was lekker dat we al na een minuut op 1-0 kwamen. Lars van Santen stuurde mij diep en met wat toeval kwam de bal bij mij en kon ik de bal uiteindelijk met de hak afmaken. Bij de tweede was Bart van Boggelen betrokken en en ook nu zat het wat mee zodat ik weer kon scoren. Zij creëerden weinig, maar een kopbal leverde wel de 2-1 op en toen was het opletten geblazen. Door een fraaie actie van Rick de Haan volgde er een overtreding in de zestien. Ik mocht de pingel benutten en daarmee was wel duidelijk dat we zouden winnen.”

Ammerlaan gaat nog een jaartje door. ,,Ik vind het nog te leuk dit spelletje en dus plak ik er nog een jaartje aan vast. Mijn hoogtijdagen heb ik er wel op zitten en de pijntjes komen vaker voor, maar dat jaartje moet nog wel kunnen. Tegen die tijd hoop ik dat de jongere spelers doorgegroeid zijn en kunnen zij het over nemen. Dat ziet er in elk geval goed uit.”

Fransen namens NSV’46: ,,We begonnen vol goede moed, maar binnen een paar tellen was het al raak. Dan weet je dat het een lastige middag gaat worden. Stompwijk laat de tegenstander aan de bal om er vervolgens zelf vaak gevaarlijk uit te kunnen komen. Jeffrey Pieterse raakte nog wel de lat en bij 1-1 wordt het een ander verhaal. Het geloof was er nog na de pauze, maar al snel viel de 2-0 en we waren niet bij machte om echt een vuist te maken. De 2-1 gaf nog wel wat reden om in een resultaat te geloven, maar dit was simpelweg niet onze beste partij voetbal. Na de 2-1 ging er nog een bal rakelings voorlangs, maar dichterbij kwamen we niet.”

Al met al komt NSV’46 dit seizoen op beslissende momenten tekort. ,,Dat vind ik wel ja. Kijk maar naar de resultaten tegen ploegen die boven ons staan. Het scheelt allemaal niet heel veel, maar we moeten wel de realiteit onder ogen blijven zien. Nog steeds denk ik niet dat we kansloos zijn voor de nacompetitie, maar dan moeten we eigenlijk de resterende wedstrijden winnen. Onmogelijk is dat niet en we gaan er zeker nog voor, maar hier winnen had zeker geholpen.”

Fransen wilde aan het begin van het seizoen stoppen, maar zag er vanaf en heeft er ook nog veel plezier in. ,,Ook volgend seizoen ga ik nog door. Wel stoppen routiniers als Stefan van Tol en Lars de Jong. Zij gaan lager spelen. Voor nu is het zaak om nog een ferme eindsprint in te zetten met de huidige groep.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read