donderdag, mei 30, 2024
HomeZaterdagVierde klasseTeylingen slaat aanval SJZ af

Teylingen slaat aanval SJZ af

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Of Teylingen net op tijd wakker is geworden, moet nog blijken. Na een mindere fase moest er gisteren gewonnen worden om de koppositie niet kwijt te raken en in die missie slaagde de ploeg van Rob Jonkman. SJZ werd op het eigen complex met 2-3 verslagen door de Sassenheimers en daardoor heeft het er alle schijn van dat de titelrace nu nog gaat tussen Teylingen en FC Oegstgeest. De bezoekers dankten de belangrijke zege vooral aan een ijzersterke opening, waarbij de Zoeterwoudenaren na afloop juist spraken over een ongekend matige start.

Bij Teylingen moet het kampioenschap de kers op een hele grote taart worden, zo sprak voorzitter Rogier Landwer Johan vooraf. De roodzwarten bestaan in juni 100 jaar en een groot feest is aanstaande. Hoe mooi is het dan om dat te vieren met een schaal van de hoofdmacht? Zoals gezegd, ging het evenwel niet meer zo soepel de laatste tijd en de voorsprong op de concurrentie verdween als sneeuw voor de zon.

In de openingsfase overrompelden de bezoekers de thuisploeg. Al snel scoorde Pascal de Ridder de 0-1 en dat gaf de uitploeg duidelijk vleugels. Kort daarna belandde een vrije trap van Melvin van Stijn met hulp van de wind pardoes in het SJZ- doel. De 0-2 was zo een feit en SJZ stond erbij en keek ernaar.

Bij de eerste kans aan de overkant was het ook raak. Teylingen had net verzuimd om de score verder uit te breiden of het was Jay Loomans die Wessel Zonjee het nakijken gaf na een gesmeerd lopende Zoeterwoudse aanval. Een heerlijk begin dus die een spoedig vervolg kreeg waarbij daar vooral vreugde over ontstond bij de gasten. Cas Pouwels had een assist in huis en Jay Berk klopte Oscar Koek.

Tot aan de rust bleef Teylingen beter, hoewel er stilaan meer evenwicht kwam en vooral Joey Vink en Caleb van der Helm meer en meer hun waarde toonden voor de ploeg van Kevin Bos. De aansluiting kon nog niet worden gevonden, maar er kon ook nog niet worden gesteld dat het duel al beslist was.

Dat bleek in de tweede helft waarin de thuisploeg nadrukkelijk in de achtervolging ging. Het duel was en bleef levendig en de spanning voelbaar gezien de wederzijdse belangen. Lange tijd hield Zonjee zijn ploeg op een marge van twee treffers met uitstekend keeperswerk. Vooral Van der Helm dacht een paar keer te kunnen scoren, maar de 2-3 bleef uit. Tot ruim een kwartier voor tijd. Nu was de sterk acterende Van der Helm wel succesvol en zo werd het een slot met nog meer spanning en sensatie.

Mitchell Hensing testte Zonjee nog een keer met een hard schot en Vink wurmde zich er een keer doorheen om vervolgens net aan voorlangs te schieten. Daarna kon SJZ niet echt meer in de buurt komen van de 3-3 en zo kon heel Sassenheim opgelucht adem halen. Al met al een heerlijke voetbalmiddag waarbij Teylingen dus hele goede zaken deed en weer kleur op de wangen terug kreeg. SJZ kan de titel vrijwel zeker vergeten, maar de groenwitten weten al geruime tijd dat er nog een achterdeurtje open staat…

SJZ- Teylingen 2-3 (1-3). 2. De Ridder 0-1, 5. Van Stijn 0-2, 14. Loomans 1-2, 21. Berk 1-3, 74. Van der Helm 2-3.

SJZ: Koek; Mike Hensing, De Klerk (22. Van Hoorn), De Goede, Rietkerken (46. Willemse); Mitchell Hensing, Van der Helm, Vink; Griffioen, Van Kampen, Loomans.

Teylingen: Zonjee; Van den Nouland (67. De Mooij), Slaman, Gozeling, Heemskerk; Vis (22. Hoogkamer), Van Stijn, Prange; Pouwels, Berk (78. Van der Zon), De Ridder (67.Ritzen).

Beluister hier nog de nababbel:

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read