donderdag, mei 30, 2024
HomeVierde klasseWoubruggeVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 13 april

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 13 april

-

AVV Alphen-Roodenburg

Zoals van de ploeg verwacht werd versloeg Roodenburg afgelopen zaterdag rode lantaarndrager MMO. Door deze derde zege op rij nestelden de Leidenaren zich nog eens wat steviger in de middenmoot. De fan van blauwzwart rekent op een vierde overwinning in en tegen Alphen. Deze ploeg kan weinig potten breken en zal nagenoeg zeker in de nacompetitie gaan strijden om lijfsbehoud. Of AVV Alphen zich ietwat zal sparen in het vooruitzicht van die zware wedstrijden is de vraag. Vermoedelijk niet, want theoretisch kan de thuisclub zich nog redden. Geen appeltje-eitje dus voor Roodenburg. Thuis wonnen de Leidenaren met 3-2. Overigens; wellicht kunnen de blauwzwarten zelfs een rol van betekenis spelen in de strijd om de periodetitel.

Floreant-Woubrugge

Op 24 februari haalde Woubrugge voor het laatst een punt door 2-2 te spelen tegen Nicolaas Boys. Geen wonder dus dat de club is afgedaald naar plek twaalf. Een uiterst riskante locatie omdat de nummers dertien en veertien rechtstreeks degraderen. Wat het voor Woubrugge nog lastiger maakt is dat de club evenveel punten heeft als Sporting Leiden en de doelpunten voorlopig de balans in gunstige zin bepalend zijn. Geen situatie die rust geeft dus. Het is dus zaak om in Boskoop minimaal een punt te veroveren. Makkelijk zal dat niet zijn. Floreant is geen hoogvlieger, maar voelt de hete adem van Stompwijk’92 in de nek en die club staat net onder de streep als het gaat om het spelen van de nacompetitie. Woubrugge kan dus rekenen op een uiterst gemotiveerde opponent. Thuis kreeg Woubrugge nog ruim met 1-4 klop van Floreant.

Meerburg-Stompwijk’92

Dat Meerburg vorig weekend met 0-0 gelijk speelde tegen Warmunda ervoer men als een tegenvaller. Kijkend naar de ranglijsten is het katterige gevoel verklaarbaar. Bij winst was de tweede plek op de ranglijst een feit geweest en in de strijd om de derde periode liet men ook twee punten liggen. De draad weer oppakken is het credo nu in Zoeterwoude. Stompwijk’92 lijkt een te nemen hindernis. De bezoekers staan tiende en moesten er op eigen terrein ook met 0-2 aan geloven. De adder onder het gras is dat die huidige stek op de ranglijst een aantal extra wedstrijden voor Stompwijk’92 betekent en daar zit men niet op te wachten. De bezoekers zullen beslist met een punt weer richting Stompwijk willen terugkeren. Twee gemotiveerde teams dus voor wie het seizoen nog absoluut niet over is.

MMO-Nicolaas Boys

Het lijkt er vooralsnog op dat de zege op Stompwijk’92 een (prettige) eendagsvlieg was voor MMO. Tegen Roodenburg werd alweer nederlaag nummer zestien geleden en de degradatie kwam een stapje dichterbij. Ook tegen Nicolaas Boys lijken de kansen op punten voor de ploeg uit Hoogmade niet groot. De Boys wonnen weliswaar voor het laatst op drie maart, maar met dertig punten uit twintig ontmoetingen doet de ploeg het zeker niet slecht.  Thuis toonden de Nieuwveners zich in ieder geval met 2-0 de beste ploeg van de twee.

NSV’46-Wamunda

Na twee verloren wedstrijden kon Warmunda vorige week weer eens een puntje bijschrijven na het gelijke spel tegen Meerburg. Het is verder uitbollen voor de Warmonders; een hogere positie lijkt gezien de afstand tot de ploegen erboven te groot. De enige realistische prooi is, jawel, NSV’46 dat op vier punten staat. Bij winst van de bezoekers staat NSV’46 nog maar een puntje voor en wie weet wat er dan mogelijk is. Om prijzen strijden de beide clubs niet meer zo lijkt het, hoewel de ploeg uit Noorden niet kansloos is voor de derde periodetitel. Dan moet het allemaal wel meezitten en lekker ballen in het zonnetje en genieten van de edele voetbalsport van meer realiteitszin.

Sporting Leiden-SJZ

Mocht Sporting Leiden gedacht hebben na de overwinning op Nicolaas Boys er een tweede aan vast te knopen, dan kwam men op sportpark de Mors II van een koude kermis thuis. Met 5-1 toonde FC Oegstgeest zich veel te sterk en de punten zullen uit de komende ontmoetingen gehaald moeten worden. De sterren staan bepaald ongunstig voor wat betreft de komende zaterdag als SJZ op bezoek komt. De mannen van trainer Kevin Bos geloven nog steeds in de titel en waarom zouden ze ook niet? Teylingen is de glans van onverslaanbaar al enige tijd kwijt en volgende week komt die ploeg naar Zoeterwoude. Bij winst gloort er iets zeer fraais, maar dan moet komende zaterdag eerst ‘even’ Sporting Leiden aan de kant geschoven worden. In Zoeterwoude kreeg Sporting ongenadig met 6-0 op de falie van een ontketend SJZ. De thuisploeg is echter allerminst van plan de titelkandidaat vrij baan te geven. Sporting Leiden staat in punten gelijk met Woubrugge en men kan met vrij grote zekerheid stellen dat een van beide ploegen rechtstreeks degradeert naar de zo gevreesde vijfde klasse.  De Leidse aanhang rekent op een strijdvaardig Sporting.

Teylingen-FC Oegstgeest

Wordt separaat als Krakerrr van de Week meegenomen in de LAV Podcast, hier te beluisteren:

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read