vrijdag, april 19, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 20 januari

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 20 januari

-

Woubrugge-Roodenburg

Omdat Mo Bougrine per direct en onverwacht stopte als oefenmeester zit Roodenburg met een selectie dat het (voorlopig) moet stellen zonder hoofdtrainer. Nu verliep het seizoen voor de Leidenaren toch al niet zoals gewenst, maar dit was toch een bittere pil. Streep eronder en voorwaarts zal het motto zijn in Leiden Noord. Roodenburg heeft een marge van zes punten ten opzichte van de plek die ‘recht geeft’ op de nacompetitie en die ruimte wil blauw-zwart minimaal behouden. Dat lijkt zaterdag op papier geen onmogelijke opgave als men de positie van opponent Woubrugge op de ranglijst in ogenschouw neemt. De thuisclub staat elfde en heeft maar negen punten bijeen gesprokkeld. Aangetekend moet echter worden dat de Woubruggenaren hun laatste twee ontmoetingen wonnen en dus hoop zullen koesteren op weer een goed resultaat. Hat trainingskamp in Breda zal de teamgeest en de spirit versterkt hebben dus Roodenburg lijkt de borst te kunnen natmaken.  Vorig seizoen werd Woubrugge echter in de ontmoeting met 0-4 van de mat getikt door de Leidenaren. Tijd voor revanche?

AVV Alphen-Sporting Leiden

Dat Sporting Leiden een uiterst moeilijk seizoen tegemoet zou gaan was op voorhand duidelijk als men de spelerscarrousel medio augustus op deze site in ogenschouw nam. Het vertrek of stoppen van zoveel sterkhouders leek onmogelijk op te vangen. Die bittere realiteit heeft de ploeg uit de Mors in de greep. Met nog geen enkele zege en twee gelijke spelen bungelt de ploeg in de onderste regionen. Toch hoopt men bij Sporting het tij te kunnen keren zodat de nieuwe trainer Paul Pikaar volgend seizoen kan gaan bouwen aan een team dat in de vierde klasse speelt. Mocht dat niet lukken dan zullen Pikaar en de zijnen van nog verder weg moeten komen. AVV Alphen kan een richtpunt zijn voor de Leidenaars. Alphen staat drie plaatsen hoger op de ranglijst en is dus geen wonderploeg, maar af en toe wel in staat om boven zichzelf uit te stijgen. Een goed resultaat kan voor Sporting Leiden de aanzet zijn voor een betere seizoenshelft.

Meerburg-Floreant

Het Zoeterwoudse Meerburg boekte beslist aardige resultaten, maar tot ontsteltenis van de ploeg en fans verloor Meerburg de laatste drie ontmoetingen. Weg positie in de subtop en de ambities voor het moment, maar het seizoen is uiteraard nog niet verloren. Het enige reële mikpunt lijkt momenteel de derde periode. Tot die tijd aanbreekt automatismen inslijpen en aan de vorm werken is het credo. Floreant staat negende en dat is een positie net boven de streep die de scheiding vormt tussen veiligheid en nacompetitie. De bezoekers hebben een wedstrijd minder gespeeld, maar zullen zeker voor een punt gaan om boven de beruchte lijn te blijven.

MMO-Teylingen

Met een trainingskamp in respectievelijk Holten en Torremolinos hopen beide selecties zich geprepareerd te hebben voor een puike tweede helft van het seizoen. De uitgangspunten zijn echter totaal verschillend. Daar waar MMO hoopt een inhaalrace te starten om van die vermaledijde laatste plaats af te komen, daar hoopt Teylingen op een reeks die aan het eind tot een kampioenschap leidt. De droom van de bezoekers lijkt vooralsnog meer reëel dan die van de ploeg uit Hoogmade. Teylingen staat fier bovenaan en is nog ongeslagen. Bovendien heeft de ploeg in directe confrontaties met de concurrentie laten zien dat het op dit moment de beste selectie uit de vierde klasse A heeft. MMO heeft uit tien ontmoetingen een armzalig puntje overgehouden en is op dit moment het lelijke eendje. Een totale ommekeer is onwaarschijnlijk net als minimaal een punt halen uit de confrontatie tegen Teylingen. Er zijn in de sport echter gekkere dingen gebeurd.

NSV’46-SJZ

De ene tegenstander na de andere moest eraan geloven; SJZ leek onverslaanbaar. En toen kwam de ontmoeting tegen directe concurrent Teylingen en juist die cruciale wedstrijd werd verloren. Toen AVV Alphen twee weken later de Zoeterwoudenaren op 0-0 wist te houden was de euforie toch wat verdwenen. Een tweede plek, drie punten achter Teylingen, is echter nog steeds een prima positie te noemen. Het is wel zaak voor de selectie van Kevin Bos de draad weer op te pakken. Daartoe zal men NSV’46 eronder moeten krijgen. De ploeg uit Noorden boekte vier zeges op rij om in de laatste wedstrijd tegen Warmunda met maar liefst 5-1 klop te krijgen. Overbodig te melden dat de douche ijs- en ijskoud was. Wil de ploeg van Dennis Tijssen de ambities waar maken, dan moet om te beginnen runner up SJZ puntloos terug naar Zoeterwoude gestuurd worden. Gemakkelijk zal dat niet worden. In elf wedstrijden kregen de bezoekers maar vijf goals tegen. Gemeld kan nog worden dat SJZ een ongebruikelijke bestemming had voor het trainingskamp: Wroclaw in Polen. Of dat zijn vruchten afwerpt zal zaterdag helder worden.

Stompwijk’92-Nicolaas Boys

Het is nog niet het seizoen van Stompwijk’92. De degradant kon maar twee overwinningen laten bijschrijven, verloor de laatste vier wedstrijden en staat op een teleurstellende twaalfde plaats. Opnieuw is de club dus verwikkeld in de strijd om degradatie. Wekelijks zal de ploeg tot het gaatje moeten gaan om een nieuw debacle te voorkomen. Nicolaas Boys lijkt dit jaar een klassieke middenmoter: winst en verlies wisselen elkaar af en grote uitschieters zijn amper te noteren. Stompwijk’92 staat weliswaar op vijf punten van de plek die directe degradatie zou betekenen, maar in Stompwijk heeft men ook geen trek in een nacompetitie. Een zege zou dan ook meer dan welkom zijn.

Warmunda-FC Oegstgeest

De topper in de vierde klasse is deze week zonder twijfel de ontmoeting tussen de nummer drie FC Oegstgeest en de nummer vier Warmunda. De bezoekers staan op de gedeelde tweede plek drie punten achter Teylingen. Warmunda staat weer drie punten achter FC Oegstgeest en haakt bij winst dus aan bij de top. De Oegstgeestenaren blijken uit een taaie opponent: alleen SJZ slaagde erin de club pootje te lichten, alle andere keren toog de ploeg van trainer Huig-Jan Heeringa zegevierend huiswaarts. Bovendien zit de degradatie de club nog dwars en men zou niets liever doen dan terugkeren naar de derde klasse. Bij Warmunda is het afwachten of het trainingskamp in Torremolinos zich vertaalt in goed voetbal en resultaten. De club uit Warmond staat na drie wedstrijden met negen uit drie bovenaan de strijd om de tweede periodetitel en dat is een positie die bijna smeekt om minimaal met een week verlengd te worden. Al met al een ontmoeting waar spelers, staf en fans ongetwijfeld naar uitkijken.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read