vrijdag, april 19, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 24 februari

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 24 februari

-

Teylingen – Meerburg

Is er een ploeg die Teylingen kan afhouden van het zo vurig gewenste kampioenschap? Dat is een vraag die de volgers van de vierde klasse A zichzelf zullen stellen. De Sassenheimers lijken dit seizoen oppermachtig, alleen FC Oegstgeest blijft, met een achterstand van zes punten, nog een beetje in het spoor van de rood-zwarten. De overige clubs staan al op minimaal elf punten achterstand van de lijstaanvoerder, de officieuze titel ‘the best of the rest’ lijkt voor hen het hoogst haalbare in deze voetbaljaargang. Eén van de clubs die aanspraak kan maken op plek twee in de eindrangschikking is komende tegenstander Meerburg. De ploeg van Nick Poot kende aan het eind van het vorige kalenderjaar een dipje, maar in 2024 boekten de Rijndijk-boys drie overwinningen, waaronder een 1-4 zege bij dorpsgenoot SJZ, op rij. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 1-2 overwinning voor de ploeg van Rob Jonkman.

SJZ  – Stompwijk’92

SJZ lijkt de laatste tijd behoorlijk van slag. De groen-witten begonnen het seizoen uitermate sterk en pakten volkomen verdiend de eerste periodetitel (7 keer winst en 1 keer gelijk), maar na dit succes kwamen de groen-witten in een neerwaartse spiraal terecht. Uit de volgende zes ontmoetingen werden slechts vier punten behaald, waardoor de formatie van Kevin Bos, inmiddels met een achterstand van 12 punten op koploper Teylingen, eventuele kampioensaspiraties in de koelkast kan zetten. Komende tegenstander Stompwijk’92 is het nieuwe jaar beter begonnen. De formatie van Erik van Manen staat nog steeds op een zorgwekkende positie op de ranglijst, plek 10, maar de resultaten van de laatste wedstijden zijn hoopgevend. Na een goede uitwinst bij Roodenburg, volgde een knappe 2-0 overwinning op runner-up FC Oegstgeest. Daarnaast zullen de Stompwijkers in deze derbywedstrijd er veel aangelegen zijn om revanche te nemen voor de veegpartij eerder dit seizoen, SJZ won op de Meerhorst met liefst 0-7.

Nicolaas Boys – Woubrugge

Woubrugge verloor haar laatst gespeelde wedstrijd met 3-4 van Roodenburg en blijft door dit resultaat in de gevarenzone hangen. De ploeg van Joey Rietbroek staat met tien punten uit veertien wedstrijden op de elfde plaats, een positie die in de eindrangschikking ‘recht’ geeft op het spelen van p/d-wedstrijden. Vorig seizoen lukte het Woubrugge om via deze ontsnappingsroute het vierdeklasserschap te prolongeren, maar als het even kan zal men het op de Bateweg niet zover willen laten komen. Komende tegenstander Nicolaas Boys staat er wat dat betreft wat beter voor, de Nieuwveners staan met 24 punten uit 14 wedstrijden veilig in de middenmoot en lijken deze voetbaljaargang gevrijwaard te blijven van degradatiezorgen. De heenwedstrijd eerder dit seizoen tussen beide clubs eindigde in een 2-3 overwinning voor Nicolaas Boys.

FC Oegstgeest – Roodenburg

Roodenburg nam, na de overwinning bij Woubrugge, wat afstand van de gevarenzone en hoopt bij komende tegenstander FC Oegstgeest de stijgende lijn vast te houden. Voor de Leiden Noord-ploeg kwam de zege op een geschikt moment, want de blauw-zwarten leken, na het plotse vertrek van hoofdtrainer Mo Bougrine, in een vrije val te geraken. FC Oegstgeest herstelde zich van het onverwachte verlies bij Stompwijk’92 en boekte vorig weekend een terechte overwinning bij Warmunda (0-2). De Voscuyl-ploeg nestelde zich door deze zege wat vaster op de tweede plaats, een klassering die aan het eind van de competitie, zo goed als zeker, een nacompetitieticket oplevert. De heenwedstijd tussen beide clubs was overigens een ongelijke strijd, de formatie van Huig Jan Heeringa won de ontmoeting in Leiden vrij eenvoudig met 0-4.

Sporting Leiden – NSV’46

Sporting Leiden is het nieuwe kalenderjaar uitstekend begonnen. De Morsbewoners sloten 2023 af met 2 punten uit 11 wedstrijden, maar na de hervatting van de competitie zijn de resultaten aanmerkelijk beter voor de ploeg van Ronald Mink. De laatste drie wedstrijden leverden twee overwinningen op, waardoor de fusieclub weer wat naar boven kan kijken. Komende opponent NSV’46 doet het de laatste tijd ook prima. De ploeg van Dennis Tijssen doet volop mee in de strijd om een periodetitel. De Noordense formatie bezet, met een achterstand van drie punten op Teylingen, in de tweede periode de tweede plaats. NSV’46 zal dus vol voor de winst moeten gaan bij de in de vorm gerakende Leidenaren. De heenwedstrijd tussen beide clubs werd, door twee late treffers, met 2-0 door NSV’46 gewonnen.

MMO – AVV Alphen

MMO speelde afgelopen zaterdag het resterende gedeelte van de thuiswedstrijd tegen Floreant. Deze ontmoeting werd in december van het vorige jaar, vanwege de slechte gesteldheid van het veld, halverwege gestaakt. De bezoekers verdedigden met succes hun opgebouwde (0-1) voorsprong en voegden in deel twee van het tweeluik er nog een treffer  aan toe (0-2). Voor MMO wordt de situatie wel heel erg penibel. In Hoogmade wacht men nog altijd op de eerste zege van het seizoen, mogelijk dat het tegen komende opponent AVV Alphen, een andere laagvlieger in deze klasse, eindelijk wel gaat lukken voor de formatie van Yorick Boon. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 6-2 overwinning voor de oranjezwarten.

Floreant – Warmunda

Warmunda verloor, na vier maanden zonder nederlaag, de thuiswedstrijd tegen FC Oegstgeest met 0-2, waardoor het gat met koploper Teylingen werd vergroot tot 11 punten. De Warmonders zakten door dit resultaat naar plek vier van de ranglijst, maar er is voor de Overbos-formatie dit seizoen uiteraard nog genoeg om voor te spelen. In de komende wedstrijd bij Floreant krijgt de formatie van Barry van Rijn en Remco Breuer de kans om de winnende draad weer op te pakken. De Boskopers zelf boekten afgelopen zaterdag een nuttige zege bij hekkensluiter MMO en namen door dit resultaat iets meer afstand van de degradatiezone. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 2-1 overwinning voor Warmunda.

 

Must Read