woensdag, juni 12, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 4 mei

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 4 mei

-

AVV Alphen- FC Oegstgeest

FC Oegstgeest kan volgend seizoen nog steeds derdeklasser zijn. AVV Alphen daalt mogelijkerwijs af naar de vijfde klasse. Zo kunnen we stellen na 22 speeldagen. Er zijn echter nog twaalf punten in het spel en dus moeten we voorzichtig blijven met gissen. AVV stevent in elk geval maximaal af op de nacompetitie voor lijfsbehoud, maar de marge ten opzichte van Woubrugge en Sporting Leiden is echter maar drie punten. Rechtstreekse degradatie behoort dus ook nog tot de mogelijkheden. FC Oegstgeest kan niets anders doen dan Teylingen in de nek blijven hijgen en hopen op een misstap van de Sassenheimers. De nacompetitie voor promotie lijkt in elk geval minimaal grijpbaar. Op De Voscuyl stelde de formatie van Huig Jan Heeringa met 3-3 behoorlijk teleur.

Teylingen- Floreant

Op papier staat Teylingen aanstaande zaterdag de lastigste resterende wedstrijd te wachten. Floreant is de nummer tien en daarna speelt de equipe van Rob Jonkman nog tegen de nummers 13, 12 en 14. Al met al hebben de roodzwarten de beste papieren, maar er komt uiteraard wel veel spanning bij kijken richting een mogelijke titel. In de laatst gespeelde pot werd SJZ verslagen en de opluchting daarover was overduidelijk te zien bij de de weken daarvoor moeizaam draaiende koploper. Floreant was vrijwel het gehele seizoen middenmoter, maar is door minder resultaten weggezakt en moet op dit vrezen voor nacompetitie. Al met al zal Teylingen het zeker niet cadeau krijgen, maar wellicht is de dip inmiddels wel achter de rug. De gastheer van zaterdag zal er alles aan doen om te winnen om zo te hoop levend te houden dat het 100 jarig bestaan straks dubbel en dwars gevierd kan worden. In Boskoop werd het 1-2 voor de grootste titelkandidaat.

Meerburg- Nicolaas Boys

Bij Meerburg zullen er vast revanchegevoelens heersen om de uitglijder in Nieuwveen (3-2) weg te poetsen. De belangrijkste reden om te winnen is echter de ranglijst, want de Rijndijkers streven er met hart en ziel naar om de competitie te laten verlengen via de nacompetitie. De derde plaats, zo is de wens, moet behouden blijven en dan blijft de hoop levend om volgend seizoen uit te mogen komen in de derde klasse. De laatste wedstrijd van de ploeg van Nick Poot werd met 1-3 gedecideerd gewonnen van Roodenburg. Meerburg is er zeker nog niet, want de ploeg gaat nog op bezoek bij FC Oegstgeest en SJZ komt nog op visite. Een uitglijder nu zou zonder meer beroerd uitkomen. De Boys staan in de middenmoot, maar zijn absoluut nog niet veilig. Een wedstrijd dus, hoe kan het ook anders, met belangen.

MMO- SJZ

Na de vorige speelronde is het wel zo ongeveer zeker dat MMO na een seizoen vierde klasse weer zal moeten terugkeren naar de kelderklasse. Nu zijn de wonderen de wereld nog niet uit en de ploeg van Yorick Boon zal altijd strijdbaar blijven, maar nimmer wordt in Hoogmade de realiteit uit het oog verloren. MMO zal er wel alles aan doen om SJZ te verrassen, maar die ploeg wil vertrouwen houden richting de nacompetitie voor promotie waarin het op zeker zal uitkomen vanwege de eerder in de wacht gesleepte periodetitel. In Zoeterwoude werd het eerder 2-1. Voor de mannen van Kevin Bos was na de nederlaag tegen Teylingen duidelijk dat de titel niet uitkomt bij de groenwitten van Haasbroek. MMO zou nog een kansje houden op het toetje voor lijfsbehoud als de derde thuiszege zou worden binnen gesleept.

NSV’46- Roodenburg

Een duel tussen de nummers 5 en 7 waarbij het verschil in punten zeven punten bedraagt in het voordeel van de ploeg van Dennis Tijssen. De formatie uit Noorden lijkt overal naast te grijpen, maar mag nog wel hopen op positieverbetering. De nacompetitie is nog niet geheel uitgesloten, maar dan moet het vanaf nu wel allemaal gaan mee zitten. NSV’46 zal ongetwijfeld wel een gedreven Roodenburg gaan treffen. De Leidenaren verloren laatst van Meerburg, maar gokken nog wel op de derde periodetitel. Tegelijkertijd zijn de blauw-zwarten nog niet veilig dus daar ligt momenteel een nog groter belang om zo snel mogelijk genoeg punten te verzamelen. In Noord waren de bezoekers met 2-5 duidelijk sterker, maar dat zegt op dit moment hoogstwaarschijnlijk weinig.

Warmunda- Stompwijk’92

Een tijdje terug had Stompwijk’92 een verrekijker nodig om Warmunda te zien. De Warmonders deden lang mee rond plek vijf, maar de klad is er behoorlijk in gekomen. De manschappen van Erik van Manen daarentegen zijn bezig aan een indrukwekkende opmars en staan nog maar drie punten achter op de club met de blauwwitte shirts. Beide ploegen zijn nog niet zeker van vierde klasse voetbal en zien nog heel graag punten binnen komen om de zorg te kunnen laten varen. Voor Van Manen en de zijnen zijn er ondertussen nog wel andere belangen, want de ploeg doet goed mee in de strijd om de derde periodetitel. Eerder dit seizoen leefde de brigade van Barry van Rijn en Remco Breuer zich nog uit in Stompwijk met een 0-4 zege tot gevolg. De bordjes zijn dus echter duidelijk verhangen. Alweer een ontmoeting om naar uit te kijken.

Sporting Leiden- Woubrugge

Elk duel heeft zo ongeveer nog zijn belangen, maar dat is zeker het geval bij de ontmoeting tussen Sporting leiden en Woubrugge. Dit zijn de huidige nummers 13 tegen 12 en de formaties kijken al het gehele seizoen nadrukkelijk naar elkaar op de ranglijst. Inmiddels wordt er ook weer gekeken naar AVV Alphen, maar voorlopig is het veel belangrijker om de focus te hebben op de eigen ploeg. In speelronde 22 wonnen beide ploegen en tankten de degradatiekandidaten nadrukkelijk vertrouwen. Aan de Bateweg werd het eerder 5-1 en daaruit zou je kunnen opmaken dat de ploeg van Joey Rietbroek de favoriet is om de mannen van Ronald Mink te verslaan. In de Morsch in Leiden wordt daar evenwel geheel anders over gedacht. De verliezer komt in elk geval nog nadrukkelijker in zwaar weer terecht. Een bezoek aan deze kraker lijkt ook al de moeite waard.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read