vrijdag, april 19, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestVoorbeschouwing zaterdag 10 februari, vierde klasse A (inhaalprogramma)

Voorbeschouwing zaterdag 10 februari, vierde klasse A (inhaalprogramma)

-

AVV Alphen-Sporting Leiden

Als men bij Sporting Leiden na de 4-0 zege op MMO de sportieve toekomst wat rooskleuriger had ingeschat, dan kreeg men zaterdag weer met de kille realiteit te maken. Met een 5-0 nederlaag keerde de ploeg huiswaarts na de ontmoeting tegen Meerburg. Komend weekend staat een op papier meer gelijkwaardige tegenstander te wachten. AVV Alpen staat een plaats hoger op de ranglijst, twaalfde, maar heeft maar liefst vijf punten meer. Verliezen de Leidenaars ook in Alphen, dan is degradatie weer een stap dichterbij gekomen. Een erop-of-eronder wedstrijd zo lijkt het. Dat geldt dan ook voor de thuisploeg dat bij winst meer afstand neemt van de plekken die rechtstreekse degradatie betekenen. AVV Alphen kreeg in de laatste wedstrijd met 0-4 klop van koploper Teylingen en dat lijkt een ‘normale’ uitslag. Voor zowel AVV Alpen als Sporting Leiden staat een cruciale wedstrijd op sportpark De Bijlen op het programma.

Warmunda-FC Oegstgeest

De opmars van Warmunda lijkt niet te stuiten. Ook SJZ beet in het stof in de confrontatie met de ploeg uit Warmond. De dadendrang leverde een voorlopige derde plek in de tweede periode op en zo ook in de reguliere rangschikking. Logischerwijs zijn de mannen van Barry van Rijn en Remco Breuer gefocust op het behalen van hun eerste prijs en zo het verlengen van het seizoen. Dat optimisme en die ambitie leefde bij opponent FC Oegstgeest een week geleden ook. Een ijs- en ijskoude douche in de vorm van Stompwijk’92 maakte voor het moment een einde aan alle illusies. De 2-0 nederlaag was even onverwacht als keihard. FC Oegstgeest moet na evaluatie van het verlies verder en weer gaan winnen. Veel zeges zijn de remedie tegen de opgelopen kater. Of dat al tegen Warmunda lukt is de open vraag. In Warmond is zelfvertrouwen troef en het uitstekende voetbal geeft daar alle reden toe. Op papier staat er een open wedstrijd op het programma tussen twee clubs die voor de winst zullen (moeten) gaan.

MMO-Teylingen

David tegen Goliath, klein duimpje tegen de reus, zo kun je de ontmoeting tussen MMO en Teylingen wel karakteriseren. Het verschil tussen de nummer een Teylingen en de nummer laatst MMO is maar liefst 32 punten. Dat de thuisploeg een wedstrijd minder heeft gespeeld is alleen voor de statistiek interessant. Nog wat cijfers die het krachtsverschil duidelijk maken: Teylingen won elf wedstrijden, bij Met Moeite Opgericht staat de teller op nul. De clichés voor de ontmoeting buitelen over elkaar heen: de wedstrijd moet nog gespeeld worden, ook een muis kan soms brullen, onderschatting kan fataal zijn.  Als Teylingen met een simpele zege huiswaarts keert zal het echter niemand verbazen. En toch 23 april 2022: Teylingen was op weg naar de titel, maar morste twee punten tegen de de uiteindelijke degradant. Het werd nogal bepalend even later in het seizoen.

Woubrugge-Roodenburg

Het Leidse Roodenburg oogt dit kalenderjaar stuurloos. Twee verliespartijen, een doelpunt voor en zeven tegen zijn niet hoopgevend voor de ontmoeting met Woubrugge. Het tussentijdse vertrek van oefenmeester Mo Bougrine heeft de club bepaald geen goed gedaan, zo lijkt het. Een en ander heeft ertoe geleid dat de Leidenaren nu op plek negen staan, een plaatsje boven de streep die nacompetitie om degradatie zou betekenen. Een van de clubs die de relatief veilige positie van de club uit Noord kunnen bedreigen is uitgerekend Woubrugge. De thuisclub staat op zes punten en zou maar al te graag tot op drie punten naderen. Woubrugge speelde afgelopen weekend teleurstellend met 1-1 gelijk tegen MMO en realiseert zich dat alleen veel strijdlust tot concrete resultaten zal leiden. Vorig jaar ging Woubrugge er in dit treffen met 0-4 met boter en suiker in. Dat moet een reminder zijn voor de thuisploeg en een motivatie voor de bezoekers zijn.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read