maandag, april 15, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestFC Oegstgeest boekt moeizame 1-0 zege op NSV’46

FC Oegstgeest boekt moeizame 1-0 zege op NSV’46

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Uiteraard is het belangrijkste dat je zelf de drie punten behaald, maar een directe concurrent uit de top 5 verslaan en dan ook nog met tevredenheid toezien hoe de rest bijna allemaal punten verspeeld, maakt het een goed voetbalweekend. Helaas voor de thuisclub werkte koploper Teylingen niet mee om het perfect te maken. Voor de club uit Noorden waren de druiven zuur, aangezien zij nog zonder puntverlies waren na vier wedstrijden in de tweede periode.

De man van het enige doelpunt Ruben Morin: ,,Het voelt natuurlijk goed om de matchwinner te zijn, het was mijn eerste doelpunt van het seizoen en dan ook nog zo’n belangrijke. Ik kreeg de bal plotsklaps uit een corner voor me en schampte de bal, maar dat was gelukkig genoeg voor de 1-0. Het had helemaal een prima begin kunnen zijn als Paris Alberts mijn dieptebal had afgemaakt. We hebben keihard gewerkt met zijn allen om de voorsprong over de streep te trekken, het is uiteindelijk gelukt zonder tot echt goed spel te komen. Vooral in de eindfase waren we slordig en speelden het slecht uit. Ik ben echt een jongen van de club en sta sinds de tweede helft van het vorige seizoen in de basis. We moeten echt niet verder dan de volgende wedstrijd kijken en er komen weer wat afwezigen terug en dan kan het nog een mooi seizoen worden.”

NSV’46 werd geleidelijk aan sterker en probeerde met vooral diepteballen gevaar te stichten. De tweevoudige doelpuntenmaker van vorige week in de knotsgekke wedstrijd tegen SJZ, Robin van Koert, schoot te vroeg, er werd nog een doelpunt afgekeurd en een uitstekende vrije trap van Jeffrey Pieterse vloog net over de lat. De thuisclub werd eigenlijk alleen nog gevaarlijk toen Bob den Hollander Alberts fraai de diepte instuurde, alleen treuzelde hij te lang bij de afronding.

De Noordenaren werden het eerste kwartier na rust gevaarlijk door een paar hoge ballen. De fusieclub werd via Sam Roelen ook dreigend, waarbij een lobje van hem nog net voor de lijn werd weggehaald. Het dichtst bij de 2-0 was invaller Daniel van Vliet met een kopbal net naast. De ploeg van trainer Dennis Tijssen, die overigens volgend jaar ook weer werkzaam is bij de Noordense club, bleef alles doen voor een beter resultaat. Een sta in de weg was keeper Gijs Jansen, die ondanks zijn geringe postuur heerste in de lucht en menige hoge bal onschadelijk maakte.

Middenvelder Pieterse van de gasten: ,,Vorige week hadden we al laten zien dat we tegen de toenmalige nummer twee een goed resultaat konden halen en we gingen ook naar Oegstgeest om tegen de huidige runner-up een overwinning te boeken. We waren van tevoren gewaarschuwd voor hun spelhervattingen, maar bij hun doelpunt stonden er gewoon twee vrij. Ik had meer verwacht van onze tegenstander en wij konden er een echte wedstrijd van maken. We hebben nu twee topploegen achter elkaar gehad uit onze klasse en het geeft veel vertrouwen dat wij niet de mindere zijn. We staan er nog steeds goed voor in de tweede periode, maar deze nederlaag is wel een teleurstelling. In deze klasse zijn de ploegen over het algemeen zeer aan elkaar gewaagd, dus wij moeten de moed niet opgeven.”

Volgende week gaan de Oegstgeestenaren op bezoek bij laagvlieger Stompwijk’92 en mag de ploeg uit Noorden het thuis opnemen tegen Floreant.

FC Oegstgeest-NSV’46 1-0 (1-0). 05. Morin 1-0. Scheidsrechter: Paping.

Basisopstelling FC Oegstgeest: Jansen, De Vries, Morin, Lichtenbeld, De Ridder, Alberts,Van de Meel, Roelen, Winkelman, Den Hollander, Elkerbout.

Basisopstelling NSV’46: Kalshoven, Van Tol, Lok, Pieterse, Disseldorp, Van Koert, Faneyte, El Mariami, Goedhart, Stark, Verhaar.

Must Read