vrijdag, april 19, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestFC Oegstgeest krijgt knop niet om

FC Oegstgeest krijgt knop niet om

-

Vierde klasse A (zaterdag)- FC Oegstgeest zag een mogelijke titel verder uit het zicht geraken. Terwijl Teylingen op de valreep won van NSV’46 en de periodetitel pakte, liep het tevens drie punten uit op de ploeg van Huig Jan Heeringa. Het verschil bedraagt nu zeven punten. Nicolaas Boys bleek op eigen veld beter met de omstandigheden om te kunnen gaan tot ongenoegen van centrale verdediger Kevin Driessen.

,,Een hele zure en dure middag voor ons. Laat ik voorop stellen dat het veld verschrikkelijk slecht was. Met gaten erin en veel te hoog gras. We waren uitgegaan van het spelen op kunstgras en gingen daarbij uit van een 3-4-3 opstelling. Het spelen op gras was een tegenvaller, maar zo waren er wel meer deze middag. We scoorden een loepzuiver doelpunt in mijn ogen, maar die werd afgekeurd vanwege buitenspel. Even na rust kregen we vervolgens een belachelijke pingel tegen na een vermeende overtreding van Sjoerd Winkelman. Dat was echt een niet terechte beslissing. Vervolgens hadden wij twee strafschoppen moeten hebben in de laatste tien minuten dus in dat opzicht zat het niet bepaald mee.”

Driessen weigert echter om anderen de schuld te geven. ,,We moeten het vooral bij onszelf zoeken. We verloren laatst van Stompwijk’92 en waren gewaarschuwd. Kennelijk krijgen we het dan niet voor elkaar om de knop om te zetten tegen een ploeg die ook beduidend lager staat. Na de 1-0 waren we met van alles en nog wat bezig, behalve met voetbal. Dus wijzen naar anderen heeft niet zoveel zin, hoewel het wel anders had kunnen lopen. Daar kopen we echter niets voor en dit mag gewoonweg niet gebeuren. De titel kunnen we denkelijk wel uit het hoofd zetten. We zullen de focus op onszelf moeten richten en alles moeten doen om tweede te worden. Hopen mag altijd, maar wanneer je in korte tijd twee van dit soort potten aflevert dan moet je ook reëel durven zijn.”

Sam Roelen raakte met een inzet nog wel de lat en Mario Gianfiglio en Bob den Hollander kregen kansen om een nederlaag te voorkomen. ,,Daar staat tegenover dat zij ook nog twee tot drie grote kansen kregen. Nee, het is gewoonweg een deceptie en daar baal ik fors van. We zijn niet goed genoeg om kampioen te worden. Opgeven zit er echter niet in want er valt nog genoeg te verdienen.”

Basisopstelling FC Oegstgeest: Jansen, Winkelman, K. Driessen, De Vries, Overvliet, J. Driessen, Van der Meel, Den Hollander, De Ridder, Roelen, Gianfiglio.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read