vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagVierde klasseWoubrugge 'beetje als Ajax'

Woubrugge ‘beetje als Ajax’

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,We moeten punten pakken, maar ik besef ook dat Roodenburg op een veilige negende plek een flinke voorsprong op ons heeft. Elk puntje telt, vandaar dat we vandaag uit tegen het hoger geplaatste Nicolaas Boys trots en blij mogen zijn met deze 2-2. Thuis hadden we immers nog met 2-3 van ze verloren. Maar kijk je naar de hoeveelheid kansen die zij kregen dan kwamen wij met deze uitslag echt goed weg. We voelden ons een beetje als Ajax in Noorwegen afgelopen donderdag”, aldus Woubrugge-verdediger Stan de Groot.

De groenwitten stonden op de elfde plek met 10 uit 14, wat promotie- en degradatiewedstrijden betekent aan het einde van het seizoen. Tegenstander Nicolaas Boys stond op plek zeven met 24 uit 14 al redelijk veilig. Maar Woubrugge ging enthousiast van start. De Groot: ,,Uit het niets kopte Janz Schipper de 0-1 binnen. We speelden best aardig maar kregen net voor rust een absoluut onterechte strafschop tegen die zij benutten, 1-1. En pal na rust kreeg Nicolaas Boys veel kansen en scoorde zo rap de 2-1. Zij gingen toen meer achteruit lopen, bij ons werd er aanvallend gewisseld, en de beloning kwam met de benutte, zeer terechte strafschop van invaller Dennis Boer, 2-2. Dat werd ook de eindstand.”

Trainer Joey Rietbroek van Woubrugge benadrukte na afloop hun betere spel het laatste kwartier, waarmee ook de gelijkmaker werd geforceerd. Maar met dit gelijke spel bleef Woubrugge elfde met 11 uit 15 en Nicolaas Boys bleef zevende met 25 uit 15. De Groot: ,,We hebben een jonge en onervaren ploeg waardoor we moeite hebben om o.a. de kansen te benutten. Dan moeten we het komende zaterdag maar thuis doen tegen onze concurrent AVV Alphen, zij staan nu twaalfde met 11 uit 15 na de 3-3 uit bij MMO. Uit hebben we nog 2-1 van ze verloren dus we hebben alleen daarom al wat goed te maken met ze. Maar ook om een optimale uitgangspositie te hebben voor die dreigende nacompetitie.”

Nicolaas Boys – Woubrugge 2-2 (1-1).  Schipper 0-1, Nicolaas Boys (strafschop) 1-1, Nicolaas Boys 2-1, Boer (strafschop) 2-2.

 

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read