dinsdag, april 30, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseKrakerrr van de week: VELO – Voorschoten’97

Krakerrr van de week: VELO – Voorschoten’97

-

Ook dit seizoen zal LeidenAmateurVoetbal wekelijks weer 1 of soms twee Kraker(s) van de Week plaatsen. Dat kan gaan om een derby, degradatieduel, de strijd om de (periode)titel of bijvoorbeeld een burentwist. Wekelijks dient er een keuze te worden gemaakt en dat valt soms niet mee. Er is zoveel boeiends te melden en jouw club is vast het meest interessant. Alle clubs worden sowieso wekelijks meegenomen in de voorbeschouwing. Wij vragen begrip voor gemaakte keuzes, waarbij ook de overeenkomst met desbetreffende club(s) bepalend kan zijn. Deze week kozen we voor een duel van de zaterdagtak van Voorschoten’97.

De groengelen staren komend weekend de competitie tegen de ploeg die in de voorbije, afgebroken jaargang als laatste tegenstander fungeerde: VELO. Op 10 oktober trok de formatie van coach Theo Ducaneaux in Wateringen met 0-2 aan het langste eind. Of de groengelen het uitduel aanstaande zaterdag opnieuw winnend kunnen afsluiten is de vraag. Routinier Thom Wijnalda blikt vooruit.

Scorend vermogen

Zijn team kende in het voorbije weekeinde een uitstekende generale. De bekerwedstrijd tegen tweedeklasser SV Zandvoort eindigde in een monsterzege: 0-7. Dat belooft wat, zou je zeggen. ,,We beschikken in ruime mate over scorend vermogen”, vertelt de 31-jarige centrumspits. ,,We hebben veel jongens die een goal kunnen maken. Dat is in de afgelopen periode wel gebleken. Naast de overwinning van afgelopen zaterdag tegen Zandvoort wonnen we bijvoorbeeld ook nog met 5-0 van Van Nispen en met 8-5 van RCL. We zijn er aanvallend met de komst van Loyd van der Wilden zeker sterker op geworden. Je kunt zien dat hij hoger heeft gespeeld, onder andere bij VVSB en Katwijk. Op ons niveau is hij van de buitencategorie. Trouwens, ook van Ronnie de Roode, onze rechterspits, gaat veel dreiging uit. Hij is goed voor menig assist. Mede door hun inbreng hoop ik een gemiddelde van één doelpunt per wedstrijd te scoren. Dat was ook het geval in de afgelopen competitie, die na vier wedstrijden werd afgebroken.”

Ervaring

,,Naast onze aanvallende kwaliteiten beschikken we als ploeg ook over heel wat ervaring in de as met spelers als Ron Verplancke, Jim van der Krogt en Martijn Hoogenboom. En datzelfde geldt voor Tim de Rijk, die van Alphense Boys is overgekomen, en over een enorm loopvermogen beschikt. Verder zijn we blij met de komst van Lars Oudshoorn. Hij speelde bij Quick Boys in het tweede en is nog jong. Lars is een centrale verdediger. Hij heeft bij ons een paar sterkhouders voor zich, maar hij zal ongetwijfeld zijn minuten krijgen in het eerste. Pluspunten binnen de selectie zijn zeker onze fysieke kracht en slimmigheid. En ook de communicatie binnen het team verloopt goed. Al met al beschikken we over veel voetballend vermogen. We moeten wel zien dat we steeds geconcentreerd blijven en niet in het mes lopen. Maar in grote lijnen ziet het er dus positief uit, zeker als we erin slagen om de juiste balans te vinden”, aldus de inwoner van Voorhout.

Veranderingen

In het dagelijks leven is Wijnalda een druk baasje, vooral sinds hij onlangs een eigen onderneming startte: ,,In januari ben ik voor mezelf begonnen. Mijn bedrijf heet Onefellow en is gevestigd in Leiden. Wij bemiddelen professionals met schaarse ict-kennis die op zoek zijn naar een nieuwe opdracht. Het is onwijs leuk. En in de privésfeer is er vlak daarvoor ook iets veranderd. In december ben ik vader geworden van een dochtertje: Saar. Heel spannend allemaal. Ondanks alle drukte wil ik de komende jaren wel blijven voetballen, alhoewel je niet van tevoren weet wanneer je als speler begint af te takelen. Maar goed, we hebben gelukkig ook een trainer die snapt wat er voor iemand van mijn leeftijd bij komt kijken. Zo gaf hij mij onlangs een avondje rust om tijd aan het gezin te besteden.”

Vertrouwen

Voor wat de komende competitie betreft is Wijnalda, elk jaar een garantie voor doelpunten, voorzichtig optimistisch gestemd: ,,Een plek in het linkerrijtje moet zeker haalbaar zijn. Het zou wat dat betreft fijn zijn om goed te starten. Ik kan me de laatste wedstrijd tegen VELO nog prima herinneren. Het was op natuurgras en het regende flink, ideaal voor mij. Veel zuurstof in de lucht. We speelden een geweldige pot, controleerden bijna 90 minuten het duel. Wel duurde het nog lang voordat we scoorden. Na ongeveer een uur maakte ik 0-1 en later tekende Melle Rekvelt voor het tweede doelpunt. Daarmee was het beslist.”

Wijnalda, die ook nog eens twee treffers afgekeurd zag worden, maakte gezien het verslag dat destijds op de site van VELO te lezen was veel indruk in Wateringen. ,,Een gevaarlijke spits”, zo werd hij betiteld. ,,Dat is een mooi compliment”, reageert Wijnalda. ,,Ik vond het trouwens ook een prima ploeg om tegen te spelen. We zullen zeker rekening met ze moeten houden, maar we treden ze met vertrouwen tegemoet. En na VELO krijgen we thuis Honselersdijk. Dat was in de vorige competitie de voorlaatste wedstrijd. Die wonnen we toen in een spektakelstuk. We kwamen met 2-0 voor en met 2-3 achter en uiteindelijk trokken we met 5-4 aan het langste eind. Als we deze twee komende wedstrijden alvast weer kunnen winnen zou dat heel mooi zijn.”

Wijnalda bewaart als doelpuntenmaker sowieso goede herinneringen aan beide duels, want ook tegen Honselersdijk scoorde hij. Driemaal zelfs. Hij is dus bekend bij de komende opponenten, maar of dat gegeven hem van doelpunten af kan houden is zeer de vraag.

Nick Verwoerd
Nick Verwoerd
Alphense trots, ex-docent, ervaren rot ook van Leidsch Dagblad, voorbeschouwingen en interviews, nickv@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read