SJZ krijgt teveel op bezoek bij Roodenburg

Vierde klasse A (zaterdag)- Vorige week klaagde Arie van Duijn steen en been over de gemiste kansen tegen Football Factory. De 2-2 voelde aan als verlies, maar nu erkende de Katwijkse trainer in Zoeterwoudse dienst dat zijn ploeg gemazzeld had met de 1-1 op bezoek bij Roodenburg. Collega Wim Filippo kon zich daar, als haast vanzelfsprekend, geheel en al in vinden. Toch was de Leidse trainer in zijn nopjes met de progressie die de ploeg uit Leiden-Noord aan het maken is.

Van Duijn: ,,Vorige week hebben we twee punten verloren en nu eentje gewonnen. Dat is ook voetbal. We zijn op veel vlakken afgetroefd en zeker in het fysieke gedeelte. Dat heeft Roodenburg gewoonweg goed gedaan en uiteindelijk hadden we vandaag geen recht op punten. Wel is het zuur dat hun enige treffer een eigen doelpunt van ons is. Dat paste op zich wel bij onze wedstrijd.”

Filippo: We waren de bovenliggende partij. We misten enkel een afmaker. We dribbelen als de beste, maar soms moet je ook gewoon eens uithalen. Anders scoor je niet en dan doe je jezelf tekort. Toch ben ik een tevreden man. Als de jongens de afspraken maar nakomen dan gaat het de goede kant op. Dat hebben ze nu goed gedaan. Enkel kregen we acht grote kansen en daarvan moeten er eigenlijk vier in. Dan speel je een gewonnen wedstrijd, maar helaas lieten we het scoren na. Ja, vorige week lukte het wel beter. Maar dan heb je het over een andere tegenstander. Bij SJZ zit er echt wel voetbal in, maar we gaven ze de kans niet.”

Nogmaals de ex-trainer van onder meer FC Rijnvogels: ,,Wanneer je slap aan een wedstrijd begint, heb je een probleem. Ik had ze daar voor gewaarschuwd, maar helaas was het aan dovemansoren gericht. Ook in de rust heb ik mijn zegje gedaan, maar opnieuw kwam het niet aan. Vreemd, want ik was duidelijk genoeg denk ik zo. Roodenburg was en bleef agressiever op een goede manier. Daar hebben wij te weinig tegenover gezet. Eigenlijk was het al gek dat we nog met 0-1 voor kwamen ook (doelpunt Jurian de Klerk). Gelukkig hadden we in Gijs Brinks een prima keeper staan.”

De Leidenaren scoorden uiteindelijk via SJZ’ er Dave Plooij. Filippo: ,,We laten hier twee kostbare punten liggen. Nu staan we zesde, terwijl we de gedeelde nummer twee hadden kunnen of beter moeten zijn. Ik heb echter het volste vertrouwen dat we er een leuk seizoen van kunnen maken. Goed blijven luisteren naar de trainer en vaker scoren.”

Redactie
Redactie
Voor iedere liefhebber van het Leidse regiovoetbal. Leidenamateurvoetbal - sinds 2010

Laatste nieuws

Mede mogelijk gemaakt door

Voor de laatste updates!

Volg ons op social media!