Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 26 februari

Koudekerk-Football Factory

Wie kan het ontketende Koudekerk weerstaan? In de voorbije speelronde werd het toch niet kinderachtige Warmunda nog met 5-2 zonder mededogen in de hoek gezet en men is klaar om ook Football Factory met huid en haar op te vreten. Koudekerk staat derde, maar is daar niet tevreden mee, er zijn hogere doelen voor de groep. Het gat met nummer twee Teylingen mag dan vier punten zijn en met koploper Meerburg liefst vijf, maar het seizoen is nog lang. Koudekerk kent een mix van jeugd en ervaring en lijkt in een bloedvorm. In de laatste drie duels werden tegenstanders verplicht samen veertien keer af te trappen na alweer een doelpunt voor Jarno Verweij, Gert Labots en hun manschappen. De Leidse tegenstander heeft het net als elk jaar moeilijk. De laatste plek, waar de Factorianen een abonnement op leken te hebben, is nu wel overgedaan aan Roodenburg. Maar met zes punten uit tien wedstrijden zijn de resultaten povertjes. Wellicht vindt men houvast in het feit dat er vier punten gehaald werden uit de laatste twee wedstrijden. Toch blijven de bezoekers de grote underdog aan de Gruttolaan zaterdag.

LSVV’70-SJC

Een wanprestatie van de eerste orde; zo werd de troosteloze en gênante pot tegen Kickers’69 genoemd. Met het schaamrood op de kaken droop de ploeg af na de 1-0 nederlaag. Tijd voor straftrainingen, powerspeeches van trainer/speler Freek Jansen en een dosis reflectie op het eigen functioneren zou men zeggen, ware het niet dat er zoals immer gewoon op woensdag wordt getraind en powerspeechen niet in de aard van Jansen ligt. Vermoedelijk zou hij ook weggehoond worden. Zelfreflectie dan. ,, Vooruit, ga daarmee aan de slag”,  zal de grote schare trouwe fans zeggen. ,,En als jullie niet met een andere mentaliteit het veld opkomen krijgen jullie een schop onder een zeker lichaamsdeel.” SJC zou dan het slachtoffer moeten worden van een werkelijk ontketende cultclub. Feit is echter dat de tegenstander net zoveel punten heeft als de thuisploeg en het koploper Meerburg uiterst lastig maakte zaterdag jongsleden. Geen appeltje-eitje voor LSVV’70 dus.

Roodenburg-Kickers’69

Eindelijk mag Roodenburg aan de bak. De laatste wedstrijd dateert van 27 november en dat is zaterdag op de kop af drie maanden terug. Voor de laatste zege moeten we nog verder terug: op 2 oktober moest MMO eraan geloven met 5-3. Deze data geven al aan hoe uiterst merkwaardig dit seizoen verloopt. Met vijf punten uit negen wedstrijden is de Leidse ploeg rode lantaarndrager. Het is een weinig benijdenswaardige positie, want, we roepen het maar even in herinnering, er kan gedegradeerd worden. Spelen in de vijfde klasse is een absoluut schrikbeeld voor clubs dus zeker ook voor Roodenburg. Menigmaal kreeg de ploeg lof toegezwaaid van de tegenstanders die er lachend met de punten vandoor gingen. Voor roodzwart is het nu geboden punten te halen. Mooi of frivool voetbal komt op de tweede of derde plaats. Kickers’69, waar Erwin van der Zee het stokje tussentijds heeft overgedragen aan Dennis Bos op de bank,  won twee van de laatste drie wedstrijden en lijkt dus geen ploeg die gemakkelijk te kloppen is. Toch is een overwinning een absolute must voor de ploeg uit Leiden-Noord

Warmunda-Bernardus

Na de nederlaag tegen Koudekerk kan men in Warmond een kampioenschap definitief vaarwel zeggen. Promotie zal men dan moeten afdwingen via een eventuele nacompetitie. Dan zal eerst een winnende formule gevonden moeten worden. Het spelerspotentieel is aanwezig, maar aan het punten sprokkelen mankeert het tot dusver. Of als gastheer tegen Bernardus de ommekeer komt is maar zeer de vraag. De bezoekers doen het, misschien verrassend, prima en blijkt vooralsnog een gedegen middenmoter. Zaterdag hield men concurrent Woubrugge van het lijf en dat smaakt naar meer in Hazerswoude. Het scorend  vermogen lijkt het pijnpunt te zijn: met elf doelpunten uit negen wedstrijden hoort de ploeg tot de minst scorende clubs.

Woubrugge-Teylingen

Het bezoekende Teylingen gaat onverdroten verder met winnen. Tegen SJZ werd de vierde zege op rij geboekt. Dat er door de bizarre omstandigheden sprake was van een dosis geluk deert de Sassenheimers vanzelfsprekend totaal niet. De tweede plek heeft men stevig in handen en de marge met koploper Meerburg is een punt. De top lonkt. Puntenverlies kan Teylingen zich niet veroorloven. Woubrugge zou de volgende prooi moeten gaan worden van de bezoekers. Woubrugge, met vier winst- en vijf verliespartijen doet het naar behoren. De mannen van scheidend trainer Barry Buntsma zijn wel weer eens toe aan een klinkend resultaat, vier van de laatste vijf wedstrijden werden verloren.  De 0-6 nederlaag tegen Koudekerk bij de laatste thuiswedstrijd dreunt nog immer na. In Woubrugge zal men zonder twijfel de mouwen opstropen om Teylingen het vuur aan de schenen te leggen. Of dat genoeg is om de punten in huis te houden is een open vraag.

MMO-Meerburg

Wordt als Krakerrrr van de Week separaat voorbeschouwd.

SJZ is vrij komend weekend.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Laatste nieuws

Mede mogelijk gemaakt door

Voor de laatste updates!

Volg ons op social media!